Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Újszülött, és lakótárs együtt?...

Újszülött, és lakótárs együtt?! (wááá)

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, eléggé tanácstalan vagyok! :(

A helyzet, hogy párommal most újítottuk fel lakást (tisztasági festés meg ilyenek), mivel bővül a család egy picurral. A lakás 1 és 2 félszobás. A pici, amig elég nagy nem lesz velünk alszik. Így a másik félszoba gyakorlatilag üres. Maga a lakás olyan 60 m2 kb.

Nah most párom anyukája kitalálta, hogy adjuk ki a szobát. Meg se beszélte velünk, közölte, hogy már megbeszélte, hogy jönnek megnézni a szobát. (nem, nem a kedves anyukával lakunk együtt.)

Én értem, hogy az illető fizetne bérletet+rezsibe is beszálna. De egy újszülött mellett, nem felelőtlenség kiadni azt a szobát? Végülis abszolút nem ismerjük azt az embert, csak azt tudjuk, hogy diplomás. DE akkor is!

Viszont a pénz meg mindig jól jön.

Látok sok jót, de sok rosszat is a dologban.

Első gyermekem lesz, és épp ezért abszolút tapasztalatlan vagyok e téren, így még azt sem látom előre mennyire terhelne meg egy lakótárs páromat és engem a pici mellett. +lakótársam sem volt soha még (nyilván az ember párja az teljesen más)

Kérlek osszátok meg velem véleményeteket. Ti, hogy döntenétek és miért? :)

2010. nov. 19. 16:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
82%

Szerencsére nekem nincsen anyósom, de mondjuk, az apósom helyettesíti.

Én is osztom a véleményeket. De most nézzük a másik oldalról. Adott egy albérlő. Vagy dolgozik, vagy egyetemista. Ha dolgozik, akkor munka után gondolom szeretne pihenni, de hogyan ha zeng az egész lakás a picitől? Ha egyetemista, a tanulást megoldhatja a könyvtárban, de pihennie mindenképp kell valahol. Ezt hogy fogjátok megoldani? A pénz mindig jól jön, de milyen áron. Te kikészülsz, mert figyelned kell az albérlődre, és a babádra is. Ő kikészül mert sír a gyerek nem tud pihenni, ezáltal nem tud koncentrálni a vizsgákra vagy a munkájára.

Jobb lesz úgy mindenkinek, ha nem jön oda más. Próbálj beszélni a mamával. Akár mond el neki ezeket az érveket, amiket a többiek és én is leírtunk. Sok sikert.

2010. nov. 19. 17:38
 32/37 anonim ***** válasza:
88%

Hát én még egy újszülött nélkül sem adnám ki a kisszobát. A mama adja ki a saját lakását, és ne a ti életetekbe szóljon bele.

53 éves nő vagyok, és anyós. Eszembe sem jutna a gyerekeim életébe beleszólni. Én sem hagytam annak idején még az anyámnak sem, nemhogy az anyósomnak.

2010. nov. 19. 17:41
 33/37 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén szólva én megbeszélném a férjemmel, hogy nem és miért nem, a mama meg csak annyit kapna, hogy NEM és KÉSZ, fogadjon saját albérlőt, mit képzel??
2010. nov. 19. 17:41
 34/37 anonim válasza:
Kérdezd meg a Drága nagymamát,hogy mikor a férjed volt kicsi esetleg Ő is egy idegennel volt egy lakásba?Szerintem ne engedjél oda senkit!!!!Ha nagymama szobát akar kiadni,hogy segítsen nektek anyagilag a sajátjában tegye.
2010. nov. 19. 20:28
 35/37 anonim válasza:
Adja ki az anyós a saját szobáját vagy benne bérbe adhatja még az ágyát is.Ne a ti lakásotokat.
2010. nov. 19. 20:34
 36/37 anonim ***** válasza:
56%
Hacsak nem egy rokkon a lakótárss ez elég képtelen ötlet.
2010. nov. 19. 22:47
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Én még egy rokonomat sem látnám itt szívesen lakótársnak, nemhogy egy idegent..Persze, ha arról lenne szó, hogy az illető rokon bajban van, elszállásolnám pár napra, de csakis azzal a feltétellel, ha záros határidőn belül talál más megoldást. De akkor sem szívesen..Egy picibaba, egy új kis család életébe szerintem az ilyen dolgok nem férnek bele. Persze gondolkozhatunk úgy is, hogy régen együtt élt több generáció is, de akkor az volt megszokott. Én soha nem szerettem az ilyesmit, még ha anyagilag könnyebb is.
2010. nov. 20. 06:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!