Újszülött, és lakótárs együtt?! (wááá)
Kérlek segítsetek, eléggé tanácstalan vagyok! :(
A helyzet, hogy párommal most újítottuk fel lakást (tisztasági festés meg ilyenek), mivel bővül a család egy picurral. A lakás 1 és 2 félszobás. A pici, amig elég nagy nem lesz velünk alszik. Így a másik félszoba gyakorlatilag üres. Maga a lakás olyan 60 m2 kb.
Nah most párom anyukája kitalálta, hogy adjuk ki a szobát. Meg se beszélte velünk, közölte, hogy már megbeszélte, hogy jönnek megnézni a szobát. (nem, nem a kedves anyukával lakunk együtt.)
Én értem, hogy az illető fizetne bérletet+rezsibe is beszálna. De egy újszülött mellett, nem felelőtlenség kiadni azt a szobát? Végülis abszolút nem ismerjük azt az embert, csak azt tudjuk, hogy diplomás. DE akkor is!
Viszont a pénz meg mindig jól jön.
Látok sok jót, de sok rosszat is a dologban.
Első gyermekem lesz, és épp ezért abszolút tapasztalatlan vagyok e téren, így még azt sem látom előre mennyire terhelne meg egy lakótárs páromat és engem a pici mellett. +lakótársam sem volt soha még (nyilván az ember párja az teljesen más)
Kérlek osszátok meg velem véleményeteket. Ti, hogy döntenétek és miért? :)
Szerencsére nekem nincsen anyósom, de mondjuk, az apósom helyettesíti.
Én is osztom a véleményeket. De most nézzük a másik oldalról. Adott egy albérlő. Vagy dolgozik, vagy egyetemista. Ha dolgozik, akkor munka után gondolom szeretne pihenni, de hogyan ha zeng az egész lakás a picitől? Ha egyetemista, a tanulást megoldhatja a könyvtárban, de pihennie mindenképp kell valahol. Ezt hogy fogjátok megoldani? A pénz mindig jól jön, de milyen áron. Te kikészülsz, mert figyelned kell az albérlődre, és a babádra is. Ő kikészül mert sír a gyerek nem tud pihenni, ezáltal nem tud koncentrálni a vizsgákra vagy a munkájára.
Jobb lesz úgy mindenkinek, ha nem jön oda más. Próbálj beszélni a mamával. Akár mond el neki ezeket az érveket, amiket a többiek és én is leírtunk. Sok sikert.
Hát én még egy újszülött nélkül sem adnám ki a kisszobát. A mama adja ki a saját lakását, és ne a ti életetekbe szóljon bele.
53 éves nő vagyok, és anyós. Eszembe sem jutna a gyerekeim életébe beleszólni. Én sem hagytam annak idején még az anyámnak sem, nemhogy az anyósomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!