Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Újszülött, és lakótárs együtt?...

Újszülött, és lakótárs együtt?! (wááá)

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, eléggé tanácstalan vagyok! :(

A helyzet, hogy párommal most újítottuk fel lakást (tisztasági festés meg ilyenek), mivel bővül a család egy picurral. A lakás 1 és 2 félszobás. A pici, amig elég nagy nem lesz velünk alszik. Így a másik félszoba gyakorlatilag üres. Maga a lakás olyan 60 m2 kb.

Nah most párom anyukája kitalálta, hogy adjuk ki a szobát. Meg se beszélte velünk, közölte, hogy már megbeszélte, hogy jönnek megnézni a szobát. (nem, nem a kedves anyukával lakunk együtt.)

Én értem, hogy az illető fizetne bérletet+rezsibe is beszálna. De egy újszülött mellett, nem felelőtlenség kiadni azt a szobát? Végülis abszolút nem ismerjük azt az embert, csak azt tudjuk, hogy diplomás. DE akkor is!

Viszont a pénz meg mindig jól jön.

Látok sok jót, de sok rosszat is a dologban.

Első gyermekem lesz, és épp ezért abszolút tapasztalatlan vagyok e téren, így még azt sem látom előre mennyire terhelne meg egy lakótárs páromat és engem a pici mellett. +lakótársam sem volt soha még (nyilván az ember párja az teljesen más)

Kérlek osszátok meg velem véleményeteket. Ti, hogy döntenétek és miért? :)

2010. nov. 19. 16:47
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%
Egyetértek a többi válaszolóval...ha az én anyám akarna bepofátlankodni, páros lábbal rúgnám ki, főleg amilyen viszonyban vagyunk...
2010. nov. 19. 17:03
 12/37 anonim ***** válasza:
96%
Bár nincs gyerekem, de épp a napokban látogattam meg egy barátnőmet, aki nemrég szült. Egy babával annyi "macera" van, baromira nem hiányozna, hogy egy idegen ott tébláboljon, mikor a gyerekemet etetem, pelenkázom. Mert persze, bevonulhatsz a szobátokba intézni az összes ilyen dolgot, de nehogymár a saját lakásodban ne tehesd ott tisztába a gyerekedet, ahol akarod, csak azért, mert a mama úgy döntött, kiadja a szobát... Ne egyezzetek bele!
 13/37 anonim ***** válasza:
92%

Semmi pénzért nem mennék bele ebbe a dologba.Kisgyerekkel albérlőt fogadni?Te majd amúgy is fáradt leszel, de még egy bugyiba sem mehetsz majd ki, alkalmazkodni egy idegenhez, legyen az akármilyen rendes, na neeeem!

Egymást állandóan kerülgetni, a baba sír, te kész idegroncs leszel, és nem mellesleg az előttem szólóknak igazuk van, nem kellene együtt lenni veletek a babának.Neki megvan a lehetőség, hogy külön szobája legyen, nektek meg hogy normális mederben maradjon a házasságotok.Anyuka meg rendelkezzen a saját lakásával!

14/37 anonim ***** válasza:
91%
Nekem baromi jól esett egy szál bugyiban vagy épp melltartóban kiszaladni a konyhába, amikor meg kellett melegíteni a tejet a picinek. Nem tudtam volna elviselni, hogy egy idegen is legen ott. Egy baba, főleg az első, annyira megváltoztat dolgokat magadban is és a családban is, hogy ezt nem akarnám megosztani egy idegennel.
 15/37 anonim ***** válasza:
92%
De én azt nem vágom, hogy hogy vette erre a bátorságot??? Mármint hogy albérlőt hív a házatokba, kábé azt a tagot is átb*szta rendesen, ha nemet mondtok :D Azért ehhez nem kis pofa kell. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. :D Eléggé szabadszájú vagyok, úgyhogy én már úgy beugattam volna neki, hogy pár hónapig biztos nem is köszönne.
2010. nov. 19. 17:06
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Csak osztani tudom az előttem szólók véleményét. Januárra várjuk az első babánkat, nemhogy a kicsivel, de nélküle sem jöhetne szóba, hogy egy idegen itt fel-alá mászkáljon. A másik fele meg az, hogy egy diploma az nem garancia semmire. Attól még lehet az illető bunkó, rendetlen, stb..

Ne a "kedves mama" döntse már el az ilyen dolgokat szerintem.

2010. nov. 19. 17:11
 17/37 anonim ***** válasza:
62%

Engem speciel nem zavarna ha egy kisbaba is a lakotarsam lenne :) Ha szukseg lenne segitenek az anyukanak/apukanak besegitenek hazimunkaba, megprobalnek megsem lab alatt lenni... szoval en egy olyan tipusu ember vagyok, aki tisztelettel lenne arra, hogy egy csaladdal lakik.

Am most, hogy kismama vagyok, kicsit megijednek egy lakotars hallatan... De szukseg eseten el tudnam fogadni, s probalnek keresni egy hozzam hasonlo egyetemista leanyt, aki toleralna ezt a helyzetet... (kicsit bekepzeltnek, s egoistanak tunok biztos, am en nagyon gyerekparti vagyok, gyogypedat tanultam egyetemen... Szerintem olyan egyetemistat keress, aki tudod, hogy gyerekekkel szeretne foglalkozni - igy kicsit konnyebb lenne nektek is, es neki is...)

2010. nov. 19. 17:11
 18/37 A kérdező kommentje:

Jól van, látom nagy az egyetértés! Helyes, köszönöm, én is így gondoltam, csak közben kezdték mondani a dolgok másik oldalát, és lebizonytalanodtam, hogy most én látom abnormálisan a dolgokat vagy ők? :) De ezek szerint helyesn gondoltam, hogy ebbe most jobb nem belemenni sőőőt.. Amugy mint mondtam a kicsinek muszály velünk lennie az elején, legalább is télen tuti. Mert a két félszoba a lakás két végpontján van, és úgy "örököltük" meg, hogy abban a kis szobában nincs fűtés, és iszonyat hideg! a másik meg, hogy minden sírásnál felkelni, és átmenni nappalin konyhán félálomban, hááát, én azon az állásponton vagyok, hogy NEM! De az, hogy az elején velünk lesz pár hónapig, abszolút nem befolyásolja a kapcsolatunkat, legalább is elég szomorú lenne ha ezen múlnának a dolgok. A válaszokat köszönöm :) Felhívtam páromat, hogy mire készüljek előzetesben, mire számíthatok. Teljesen meglepett, közölte, ő sem tartja igazán jó ötletnek, úgyhogy majd összedugjuk fejünket és megbeszéljük, hogyan kezeljük a dolgot, hogy sértődés ne legyen. De mondanom sem kell, nem szeretem az ilyen hirtelen kavarásokat :S :)

Mégegyszer köszönöm nektek.

2010. nov. 19. 17:12
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

17:11 vagyok

Amugy tenyleg nem szep dolog ez anyukadtol... Szoval ebben igazuk van a tobbieknek... De ha tenyleg annyira szuksegetek van erre a helyzetre, megoldhato... Csak ezert irtam a peldamat...

2010. nov. 19. 17:13
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Először leülnék a kedves mamával beszélni hogy ezt ugye nem képzeli komolyan és legyen szíves megmondani az illetőnek tárgytalan a dolog.

Nekem 4 hónapos a fiam, és bár nem volt hasfájós vagy rossz babóca, nem volt egyszerű az eleje, még vendégek se nagyon jöttek mert bevallom nem volt időm rendben tartani a dolgokat, a sebem is fájt, szóval első pár hétben a hátam közepére kívántam mindenkit szüleimen és férjemen kívül. Neked sem fog hiányozni egy idegen férfi a házban az tuti!

Ráadásul ott van az valóban hogy pici a baba, és ki tudja milyen az idegen ember. Igazából felháborító az egész gondolat az anyós részéről. Oké, kell a pénz de nem ilyen áron, legalábbis nekem a gondolat is durva hogy újszülött mellé albérlő legyen a lakásunkban.........hirtelen nem is tudok mellette érvet felhozni, bárhogy is gondolkodom. Kivéve persze a pénzt de az sem érne ennyit nekem! Pedig nem vagyunk jó helyzetben hanem átlag színvonalon élünk,kicsi lakásunk van, de akkor sem tudnám elképzelni ha nem másfél szobánk lenne..

2010. nov. 19. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!