Hogyan juthatnék tovább végre ezen a kilátástalan helyzeten?
Gyerekkoromtól fogva sok probléma van az életemben,de ezt most hosszú lenne sorolni,ezért inkább csak az aktuális problémákat vázolnám.
Anyám az évek során ,a tudtom nélkül,felhalmozott egy csomó,különféle adósságot,meggondolatlanul,felelőtlenül.80.000Ft a nyugdíja,de emellett áruvásárlási kártyát is használt,kettőt is.Költötte a kertes házunk eladásából származó banki pénzt(megállapodtunk,hogy ebből nem költünk,mert úgy volt,hogy a városi lakást is eladjuk és a kettő árából veszünk egy nagyobb házat,ahol mindenki jobban elfér,de kiderült,hogy ő ezzel is csak hitegetett,sosem gondolta komolyan),kölcsönt vett fel a biztosításomra a hamisított aláírásommal,szintén tudtom nélkül,de nem fizette vissza,most fizethetem helyette én.Rokontól kért kölcsön,de mivel egy év múlva sem adta meg,a rokon most havonta jár a nyakunkra a kölcsönéért,persze,ez engem is idegesít,mert a rokon is azt várja,hogy neki is én fizessek anyám helyett.Véletlenül kellett megtudnom,hogy jelzálogot akar tetetni a lakásra,hogy a titkolt adósságait kifizesse,mire sikerült erről nagy cirkuszok árán lebeszélnem,addigra az ügy már folyamatban volt,így az adósságai felett még borsos ügyintézési díjat is fizethetett a semmiért,mivel nem talált kezest a jelzáloghitelhez(hála Istennek!)Megjegyzem,én erre előre figyelmeztettem,de szokás szerint nem hallgatott rám.Volt A -hitele is,azt sem fizette vissza,ezért két hónapig nem volt egy fillér nyugdíja sem,mert egy összegben vonták le az adósságát.Közben én átmenetileg munkaképtelenné váltam,mert a sok gond miatt olyan mértékben kikészültem idegileg.Én fizettem ki a félretett pénzemből, a nagyszülői kevéske örökségemből az adósságait,hogy ne vigye el a lakásunkat miatta a végrehajtó.Nekem kell kifizetni a biztosítási kölcsönét,ha nem akarom elveszíteni a biztosításomat is.És még csodálkozik rajta,hogy én miért vagyok rá ideges,vigyorogva a képembe vágja,hogy miattam vette fel a kölcsönt,én "ettem meg".De könyörgöm,nekem fogalmam nem volt az ő anyai helyzetéről,gondosan ügylet arra,hogy ne tudjam,mire mennyit költ,igaz,költött rám is,de igazán nem sokat,hiszen amit csak tudtam megvettem magamnak.
Sajnos vele lakom,külön költözésre nincs lehetőségem,nem is szívesen hagynám rá a lakást,mert ezen a téren is felelőtlen.Nem egyszer előfordult,hogy nyitva hagyta a bejárati ajtót,lenn hagyta a lépcsőházban a kulcscsomóját,otthagyta a tűzhelyen az ételt.Mindíg attól félek,hogy felgyújtja a lakást véletlen,vagy nyitva hagyja és kirabolnak miatta a besurranók.Régebben az italozásával is hátráltatott,mert nem mertem a gyermekem ráhagyni az ittas nagymamára,amikor még kisebb volt.Sokáig emiatt nem tudtam a munkámat és egyéb ügyeimet normálisan intézni.
Szóval,most itthon ülök,idegbetegen,minimálisnál is kevesebb havi bevétellel, a tartalék pénzem elúszik az anyám adósságaira.De igyekszem tartani magam és amit csak tudok maximálisan jól csinálni,legalább itthon.Társat,munkát szeretnék találni,különköltözni(bár kérdés,miből,és egyáltalán meg merjem-e tenni,fentebb leírt okok miatt)de pánikbetegségem,agora fóbiám miatt nagyon nehéz,nem nagyon tudok kimozdulni.
Anyám soha semmilyen ügyébe nem akart beleavatni engem.Voltak jó ötleteim,szerettem volna,ha együttműködik velem és közösen haladunk,gyarapodunk,de ő sosem volt hajlandó együttműködni velem.Önfejű,megbízhatatlan és cinikus.Most már nem is akarok vele közösködni,lehetőleg soha többet,semmiben.
Nos,csak töredékét írtam le a problémáimnak de így is hosszúra sikeredett.Köszönet azoknak,akik vették a fáradtságot és végigolvasták.
Szeretnék tanácsot kérni,vajon hogy szabadulhatnék ki ebből az ördögi körből?Hol ,mivel kezdjem?Van valaki,aki hasonló helyzetből sikeresen kikeveredett?
Nem tudom,jó-e a sorrend,de én úgy gondoltam,előbb a pánikbetegséget kell leküzdenem valahogy,most sikerült már megfelelő pszichológust találnom.Aztán ha megtanulom,hogyan legyek úrrá a szorongáson,akkor azonnal keresek munkát,mindegy,milyen,csak legyen bár ez nem lesz könnyű,mivel anyagi és családi okok miatt sajnos a diplomáig nem jutottam el.Hiába lenne hozzá eszem :((
És minél gyorsabban egy nagyon rendes társat találni,ami szintén nehéz ügy lesz,hiába vagyok csinos,fiatal hölgy,ilyen gondokkal kétlem,hogy bárkinek is kellenék!
9:58 vagyok,és én is egyetlen örökös,ezért nagyon megértem a helyzeted,mert ha elusztatják,mi marad nekem,és az én gyermekemnek,a halom adósságon kivül?Ez nem a pénzéhség...Ha már jártál pszichológusnál,az nagyon sokat javithat a dolgokon,mert legalább nem érzi magát az ember totál az örület határán!(én legalábbis igy voltam)
Próbálj meg a neten valami munkát keresni,vagy ha meg tudod oldani vannak otthon végezhetö munkák is,én pl.boritékoltam..jól jött a plusz pénz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!