Ha tényleg megteszi, mi lenne a legjobb amit tehetnék?
Anyám azt mondta, hogyha terhes leszek, kidob. Most lehet hogy az vagyok. Ha kidobna mi lenne a legjobb döntésem? vetessem el csak azért, hogy a szüleimmel maradhassak még pár évet, vagy tartsam meg és költözzek a 19 éves barátomhoz? az érettségit mindenféleképpen le akarom rakni baba mellett is. kérlek ne izéljetek, hogy mennyire felelőtlenek vagyunk, de mi igenis szeretnénk ezt a babát és sose vetetnénk el. Valami jó tanács a jövőre nézve? Köszi :)
15L
Tervezett baba 15 évesen?
Van itt jogász? Törvényes ez egyáltalán? Én úgy tudom, hogy mivel a lány még nincs 16 éves a fiú pedig elmúlt 18 akkor a lány szülei fel is jelenthetik. Vagy én tudom rosszul? Asszem még itt az oldalon olvastam anno.
szia!
csináltál tesztet?mi lett az eredmény?
ezt te írtad ki? :
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ami a jogi hátterét illeti, 18 éves korodig, hogy úgy mondjam te törvényesen és jogilag nem leszel/lehetsz a gyermek szülője, mivel te magad is kiskorú vagy! Amikor megszületik a gyerek, mivel te még házasodni sem házasodhatsz, majd az apának kell nyilatkozatot tennie, hogy valóban övé, illetve a nevére vennie. Innentől kezdve jogilag az apa, mivel ő már 19 éves, az egyetlen törvényes képviselője/szülője a gyereknek, és ő jogosult a gyerek életét érintő kérdésekben dönteni. Gyakorlati tapasztalatom nincs ez ügyben, de azt is el tudom képzelni, hogy a gyermekjóléti szolgálatnak/gyámhatóságnak is lesz egy két észrevétele ezzel kapcsolatban, és ha nem megfelelő körülmények között van eltartva a gyermek, akár el is vehetik...
Azért a szüleid is, valamit rendesen elcsesztek a neveléseddel kapcsolatban, ők is elgondolkodhatnának, és mivel neked is eszed az nulla van, ugyanúgy el fogod cseszni a saját gyereked, és boldog nagymami leszel majd 30 évesen vagy még korábban.
/egy leendő jogász/
Már ne is haragudj,de Te tényleg nem vagy normális.
Neked még halvány lila fingod nincsen az életről..(na jó nem mintha nekem lenne)
A pasidnak lehet kb. 100.000-150.000Ft a fizetése ha nem kevesebb.Ebből mégis hogyan tartasz el egy gyereket? Pelenka,ilyen olyan babakaja,babaágy,babakocsi,etetőke,ruhák,pelenkázó..És akkor még ott a rengeteg pénz a fűtésre,rezsire,és a kajáról már nem is beszélve..
És mond ha nem éretségizel akkor hogyan képzeled el az életedet? Elmész a tescoba árutpakolni 50.000-ért vagy mi?Vagy a szüleid nyakán akarsz maradni örökre?Mert ha pár év múlva azt mondja a 'jegyesed' hogy le is út fel is út akkor meg jön a nézegetés hogy akkor most meg mi legyen.Mert igen,ez is benne van a pakliban.És akkor nem 3 évet kell anyáddal 'kibírnod' hanem egy életet.Ha egyáltalán visszafogad.Ha nem akkor meg mehettek a híd alá.Mondhatni jó kilátások.
Eleve ha egy 19éves srác gyereket csinál egy 15éves 'kislánynak'(mert igen még az vagy) akkor mennyi esze lehet? Most azért gondolj már bele hogy amilyen lendülettel megcsinálta neked a gyereket avval a lendülettel ott is hagy majd a sz.arba. Ha egy ilyen fiatal csajt teherbe tud ejteni akkor simááán.
Hidd el ezt így tinilány fejjel nem nagyon tudod átgondolni..Nem mintha én nem az lennék de talán mégis több sütnivalóm van mit neked.. Bocsi de ez így van.És akkor gondolj bele magadat a gyerek helyzetébe..Istenem szegény baba.. Tudom hogy már késő bánat de a k...va élet mindek találták ki azt a redvás óvszert ha nem a védekezésért??:@
Ne haragudj,de Te még nem állsz készen a gyerek nevelésre,mert még téged is nevelni kéne.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!