Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha tényleg megteszi, mi lenne...

Ha tényleg megteszi, mi lenne a legjobb amit tehetnék?

Figyelt kérdés

Anyám azt mondta, hogyha terhes leszek, kidob. Most lehet hogy az vagyok. Ha kidobna mi lenne a legjobb döntésem? vetessem el csak azért, hogy a szüleimmel maradhassak még pár évet, vagy tartsam meg és költözzek a 19 éves barátomhoz? az érettségit mindenféleképpen le akarom rakni baba mellett is. kérlek ne izéljetek, hogy mennyire felelőtlenek vagyunk, de mi igenis szeretnénk ezt a babát és sose vetetnénk el. Valami jó tanács a jövőre nézve? Köszi :)

15L

2010. nov. 15. 16:01
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
79%
"Az a te magánügyed ha mészárszékben akarsz szülni, viszont aki szeretné biztonságban tudni magát és a babát annak fizetnie kell. :) " Már ne is haragudj, de te nem vagy normális. Én egy forintot nem költöttem el a terhesgondozásra, szülésre, és mégis nagyon jó ellátást kaptam. Szerintem itt egy kicsit (nagyon) túlzásokba esel, csak azért, hogy bebizonyítsd a kérdezőnek, hogy milyen sokba kerül minden, és hogy neki erre mennyire nem lesz pénze. Ettől még nem kéne lenézni azokat, akik nem urizálnak magándokinál és fizetett szülészorvosnál.
2010. nov. 15. 17:48
 22/50 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom pontosan a jogi hátterét a dolognak, de...

azt hiszem ki nem dobhat, de kötelezhetnek abortuszra, mivel Ő dönt és nem TE...

Mert 16 éves kor után lehet már gyámod a párod is talán(nagyon indokolt esetben).

De javítsatok ki ha tévedek...

A másik 15évesen szülni...Minden tiszteletem azé aki ezt meg tudja csinálni. Nekem 22évesen is nehéz volt, nem csak a szülés, de az első hónapok is.

2010. nov. 15. 17:51
 23/50 anonim ***** válasza:
75%

,,Baba nélkül sem tanulnék érettséginél tovább"

És érettségivel mégis mi a szart akarsz kezdeni? Mert manapság már egy fillért nem ér...arról nem is beszélve, hogy odáig is rohadt nehéz eljutnia egy GYEREKNEK úgy, hogy neki is GYEREKE van. Még nem látod, hogy most cseszed el az életed. 15évesen jegyesek vagytok...annyira nincs közötök a való világhoz.

2010. nov. 15. 17:57
 24/50 anonim ***** válasza:
66%
Milyen jó élet. Cukrász férj. Jobb esetben érettségid talán lesz. 15 évesen terhes vagy, 0 forinttal. Hülye vagy.
2010. nov. 15. 17:57
 25/50 anonim ***** válasza:
51%

Utolsó, ez nem így van.

Most csak ahhoz szólnék hozzá, hogy olyan nincs, hogy 16 éves kora után a párja lesz a gyámja. Olyan van, hogy külön gyámhatósági (és szülői) engedéllyel házasságot köthet 16. életévet betöltött személy, és ilyenkor nagykorúvá válik. Nem lesz a gyámja senki. És már gondviselője sem lesz (aki eddig a szülő volt), mert ezáltal nagykorúvá válik. Mondjuk ilyesmire kellő indok lehet az, ha közös gyereket várnak, vagy már meg is született. De 16 éves kor alatt nem lehet. Sőt, ha a szabályok nem változtak, akkor 16 éves kora alatt a saját gyerekének sem lehet a gondviselője.

Amúgy a kérdező elgondolásával én sem értek egyet, de most próbálja bárki is egy 15 évesnek elmagyarázni, hogy marhaságot gondol... Anno nekem se lehetett, meg szerintem sokaknak nem. Hajaj, én is úgy gondoltam, hogy továbbtanulni azt minek, blabla, aztán azóta hogy, hogy nem, mégis egyetemre járok, és azt tanulom, ami a világon a legjobban érdekel. Pedig aztán egyáltalán nem gondoltam volna 15 évesen, hogy ezt akarom. Vagy pl. ha akkor terhes lettem volna, én is tuti megtartottam volna, és kb. így gondoltam volna, mit a kérdező, pedig a mostani eszemmel belátom, hogy mekkora hiba lett volna. De amúgy az is annyira tipikus, hogy a kérdező minden jószándékú ellenérvet rögtön támadásnak vesz, rögtön védekezni próbál, ahelyett, hogy elgondolkodna rajtuk, mérlegelne, vagy bármi. Na meg ez a "jegyesek vagyunk" dolog is, hát enyhén szólva megmosolyogtató. A jegyesség olyannyira nem egy hivatalos dolog, hogy a világon semmire nem kötelez senkit, az nem nagy kunszt, hogy egy fiú azt mondja egy lánynak, hogy eljegyzi. Amúgy meg tegyük hozzá, hogy a szó valódi értelmében onnantól jegyesek, hogy a fiú megkéri a lány kezét, és a lány igent mond. Akkor ők az esküvő napjáig jegyesek. És továbbra is megmaradva a szó valódi értelmezésénél, ez az időszak egy igen rövid időintervallumot takar. Szóval már csak ezért is viccesek ezek a 15 éves "menyasszonyok".

2010. nov. 15. 18:00
 26/50 anonim ***** válasza:
75%
Természetesen nem az utolsónak szólt amit írtam, csak kicsit hosszasan írogattam, és addig jöttek még válaszok.
2010. nov. 15. 18:00
 27/50 anonim ***** válasza:
93%
Most azzal mi a baj, hogy cukrász a pasija? Nem lehet mindenki bankigazgató.
2010. nov. 15. 18:02
 28/50 anonim ***** válasza:
76%

hát nagyon őszinte leszek,igen később nagyon megfogod bánni,nem lesz könnyű eltartani amikor 1dül maradsz! ne hidd el ,h örökké maradtok 1üt,igen 1kicsit buta is vagy. 15évesen eszem ágyában nem volt,h szülnek.tanulni kellened még,és anyagi háttér kell,de ilyenkor?? hiába

pasi cukrász,még hogy ő tartja el titeket.

Nagyon jól gondolj meg ,hogy mit csinálsz,hisz nagyon fiatal vagy!

2010. nov. 15. 18:15
 29/50 anonim ***** válasza:
70%

18:02

Ez tény. De honnan teremti meg a családjának az anyagi hátteret? Kétlem, hogy egyedül megtudná. Ez nem olyan világ már, ma már a legtöbb szakma sza.rt se ér, és még egyesek csodálkoznak azon, ha mindenki diplomát szeretne, hogy ne a havi 90 ezer forintért gürcöljön (ami ku.rva kevés), hanem megkapjon legalább 150-200 ezret amiből legalább saját magát eltudja tartani.

2010. nov. 15. 18:16
 30/50 anonim ***** válasza:
75%

"Kérte,hogy ne b@szogassuk,nem?Miért nem lehet tiszteletben tartani a kérését?"

Talán azért, mert 15 évesen még sem testileg, sem lelkileg nincs kifejlődve?

Nézd, 15 évesen nekem is megvolt a saját nézetem. Én is szerelmes voltam mindenkibe, s igenis hajtott a vágy, s az agyamat csesztette a tesztoszteron (igen, fiú vagyok). Én is sokszor eljátszogattam a gondolattal, hogy milyen lenne egy babát "hazahozni". Azóta rendkívül megváltozott a nézetem, s bizony nem tudom hol tartanék, ha lenne egy gyerekem.

A kérdező pedig bele sem gondolt, hogy 15 évesen szülni mennyi mindenről fog lemaradni. És annyira, de annyira fiatalok, hogy az már fáj.

Amikor meglett (25-40 évesek) nem képesek meglenni egymás mellett, s felelősség teljesen gyermeket vállalni, akkor egy 15 vagy 19 évestől hogyan is várhatjuk el?

2010. nov. 15. 19:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!