Van egy kisöcsém, és amikor a szüleim rámbízzák egyszerűen nem tudom kontrolálni. Nem tudom higgadtan elmagyarázni neki, hogy mit szabad csinálnia és mit nem. Mit tanácsoltok?
szia! én is annyi idős vagyok mint Te:D
a szomszédban van egy 4 éves kislány, rá én isszoktam vigyázni néha.
Gyakran hülyeségeket csinál, elég rossz gyerek, hát meg fiú!
Mikor rosszalkodik kiabálj rá, vagy fogd meg a kezét és nézz rá mérgesen, láása hogy a te kezedben van az irányítás!ÉS hogy nem szabad mindent neki megcsinálni.Kel sok szigorúság ameddig kicsike, hogy ne legyenek nagyobb gondok mikor nagyobb lesz.
A kisgyerekek(főleg fiúk) ilyenkor a legcsintalabbanak.
Aztán mikor lenyugszik, vagy megértette hogy nem szabad, akkor aztán jáccál vele, kösd le a figyelmét. Így megtanulja , hogy ha jókisfiú, akkor te is kedves vagy vele :D
nállam ez be szokott jönni.
Próbáld meg, hátha sikerülni fog :D sok sikert!
Lehet hogy hülye ötlet, de mondd meg neki ,hogy össze fogod írni, hányszor rossz, és annyi büntetést kap anyuéktól. A legjobb, ha a szüleiddel ezt megbeszéled, és utána a tesód előtt anyukád vagy apukád mondja ezt. Aztán ha beijed és ki akarja javítani, akkor zsarolhatod: kihúzom hogy kimentél papucsban, de akkor mostantól jól viselkedsz stb.
A gyerekeket néha elbűvölik az olyan felnőttes dolgok mint a lista írás, főleg ha az ő dolgaikról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!