Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ezt nem könnyü elmagyarázni? Lent

Ezt nem könnyü elmagyarázni? Lent

Figyelt kérdés
Van két telkem eggyik jászberényben,másik tápiószöllösön, de nem tudom a pontos címet, hogy tudnám megtudakolni? És ne adjatok olyan kérdéseket hogy honnan tudom hogy van! Tudom és ennyi. Szóval csak rendes válaszokat kérek, köszönöm.
2011. nov. 7. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Talán a Földhivatalban érdeklődj.

Egyáltalán hogy jutott a birtokodba?

Helyrajzi számot tudod? Mert akkor gyakorlatilag a címet is tudod.

2011. nov. 7. 21:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Úgy hogy örököltem. Igen a helyralyzi számot is tudom. de azon belül nem tudom pontosan.
2011. nov. 8. 08:11
 3/11 anonim ***** válasza:
ha át lett íratva a nevedre, akkor a Földhivatalnál (név alapján is megmondják), ha nem lett átíratva, akkor az elhunyt neve alapján kerestess rá.
2011. nov. 8. 13:30
 4/11 anonim ***** válasza:

"Igen a helyralyzi számot is tudom."

Akkor mi a probléma?

A helyrajzi szám egyértelműen azonosítja az ingatlant. A cím nem. (Ismerek olyat, ahol a teleknek és a rajta levő háznak más a házszáma)

Ha van ügyfélkapud, akkor akár ott is megnézheted a helyrajzi szám alapján a címet, illetve bármely Földhivatalban kikérheted a teljes tulajdoni lapot, illetve a térképet, mert ha külterületi telek, akkor anélkül nehéz megtalálni.

2011. nov. 8. 15:32
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen az eggyik külterület a másik nem, Azt tudom hogy a földhívatalba kilehet kérni. Csak az a gond hogy szerintem két külön földhívatalhoz tartozik,és elég messze van innen,ezért gondoltam van valami más megoldás hogy helyrajzi szám alapján bemérjem a pontos címet,
2011. nov. 8. 15:41
 6/11 dodi48 ***** válasza:

A szobádban ülve az ügyfélkapun belépve meg tudod nézni.

Mit nem értesz ezen?:)

2011. nov. 11. 21:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Már nem a kőkorszakban élünk. A tulajdoni lapot bárhol kikérheted, de az Ügyfélkapun illetve a Földhivatal Online-on akár éjfélkor is lekérdezheted. Ha csak az I. részre vagy kíváncsi (az tartalmazza az ingatlan adatait, beleértve a címet), az ráadásul ingyen van.
2011. nov. 11. 22:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát én interneten sehogy se tudom lekérni, regisztráltam minden hova de nem engedi,
2011. nov. 12. 07:47
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

Lehet, hogy okmányirodás regisztráció kell hozzá. Az ügyfélkapura anélkül is lehet regisztrálni, de akkor csak a szolgáltatások egy szűk köre elérhető.

2011. nov. 12. 08:00
 10/11 anonim válasza:
Igen azt tudon, de ot nem tudom megnézni a pontos címet.
2011. nov. 13. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!