Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem mindegy a családomnak a...

Nem mindegy a családomnak a döntésem, hogy hol szülök?

Figyelt kérdés
Igen tudom,ne foglalkozzak vele de mégis a terhességi hormonok... A családom egy részével tegnap találkoztunk a szüleimnél.Van már 2 fiatal szülő is, jöttek a "jótanácsok". Főleg mikor szóbakerült,hogy magánkórházban fogok szülni.És mint valami piócák.Minek? Felesleges pénzkidobás,azt a pénzt másra is el lehet költeni és ezekhez hasonló mondatok.Ugyanez megkérdezi milyen babakocsit vettünk.Elmobdtam.Jajj minek ilyen drága? Őszintén nem mindegy?Neki kell fizetni?Nem.Akkor? Miért nem mindegy hogy döntök?
jan. 25. 16:30
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
65%

48.

Az, hogy a szülés valamint az aut követő időszak pszichés vonatkozásairól, valamint biokémiájáról fogalmad sincs még hagyján.

Okoskodó laikus ennyit tud.

De arról már biztos hallottál, hogy rengeteg nő azért nem vállal második babát, mert olyan mészárszék volt körülötte, hogy ebből többet nem kér.

Az pedig, hogy erről sem volt eddig halvány fogalmad sem is fura, de még ezután is hajtogatod a hülyeségedet, na az nagyon gáz!

Mint nőként, mint anyaként.

jan. 26. 13:19
 62/66 anonim ***** válasza:
76%
Babát várok én is, mi is kapjuk a sok kéretlen tanácsot én csak mosolygok és kedvesen válaszolok, hogy majd mi a férjemmel döntünk mindenben. Nálunk is felmerült, hogy magánkòrházban szülnék, engem a pénz nem érdekel, de normális körülmények között szeretnék szülni, nem egy retekben, és ezzel ùgy vagyok, ha megtehetjük miért ne? Ne foglalkozz te sem senkivel!
jan. 26. 16:02
 63/66 anonim ***** válasza:
29%

58# dehogy akarlak meggyőzni. Pontosan tudom hogy a sznobokat ha akarnám se tudnám meggyőzni.

Hidd el, semmi de semmi rosszundulat és irigység nincs bennem.

Tudod, elég gazdag vagyok ahhoz, pontosan tudom milyen az, amikor a pénzemért mosolyognak. Ezeket hívják érdekembereknek.

Én ebben soha nem szerettem részt venni. Mindig mérlegelem hogy mit kapok a pénzemért.

De persze te úgy döntesz ahogy akarsz, és az lesz számodra a legmegfelelőbb, attól még mások is leírhatjàk a véleményüket egy teljesen más aspektusból.

jan. 26. 21:28
 64/66 anonim ***** válasza:
77%

Mert bunkók meg valószínű irigyek is. Senkinek semmi köze hozzá. De a szülés meg a gyereknevelés olyan dolgok amikbe a legtöbben (főleg a nők) nagyon szeretnek beleszólni. Mivel a legtöbbeknek van erről saját tapasztalatuk. És ha te valamit máshogy csinálsz, akkor azt a saját személyük elleni támadásnak veszik.

Azt nem értem aki a pénzen mosolygáson rugózik, az államiban is pénzért dolgoznak. Amúgy sem barátkozni megy oda a kérdező, hanem szülni. Full mindegy hogy szívből mosolyognak vagy nem. A lényeg hogy nem bunkók, több mindenben lehet döteni, vele lehet a férje is szülés után.

jan. 27. 21:26
 65/66 anonim ***** válasza:
65%

4x-re fogok tritonban szülni. Nekem változó tapasztalatom van a növéreket illetően, csak az orvosom miatt megyek oda. De videon láttam h vmelyik szülészeten patkányok rohangálnak a kiságyak között. Egy anyuka küldte el amikor ő szült. Hat kössz ebből inkább nem kérek.

Peg perego 3 az 1ben jó sokx, 3. Babánal fogjuk használni testvérfellépővel.

Szard le ki mit mond ;)

jan. 27. 22:16
 66/66 anonim ***** válasza:
76%

Az alap reakcióm az (sajnos), hogy szokjál hozzá! :) Eddig lehet nem tűnt fel mennyire licitálnak egymásra az emberek és igyekeznek lehúzni a másikat, gyerek mellett hatványozottan fel fog... Mert miért ezzel eteted, miért nem azzal? Úristen adsz neki cukrot? Jézus márkás ruhát adtál rá, nem pepcost? Vagy éppen fordítva, jesszus pepcos ruha van rajta, nem márkás? Ez minek, az sok, ezt miért így csinálod, amikor úgy kéne? Az én gyerekem már 2 hónaposan mondatokban beszélt, meg szaladt, meg átaludta az éjszakát a nulladik perctől, vagy ha te számolsz be ilyenekről, akkor jézusom nem látod, hogy mennyire gáz, hogy nem tartja a normál fejlődési ütemet? Ha csak szeretnéd kiönteni valakinek a lelkedet mennyire fáradt vagy, mert két-háromszor kelsz éjszaka, akkor nem az a válasz, hogy tudom milyen ez, hidd el túl leszel rajta és szólj ha esetleg tudok segíteni valamiben, hanem az, hogy "csaaak 2-3-szor kel és te ezen vekengsz? Pistike 5 percenként kell éjjel 4 éve, én mit szóljak?". Mindig mindenre lesz beszólás, kéretlen tanács, lehúzás, kontrázás. Egyetlen megoldás van, ha erősen gyomlálod az ismerősi köröd és/vagy ha kitapasztalod kivel milyen témáról nem akarsz beszélgetni és tereled is a témát minden erőddel.

Az első gyerkőcömet államiban szültem, a másodikat magánban. A magánkórház csoportjában egyszer feltette valaki a kérdést, hogy más is kap-e fura megjegyzéseket, ha kiderül, hogy magánban tervez szülni és elképesztő mennyiségű válasz érkezett arról, hogy igen. Én komolyan nem is gondoltam, azt hittem csak én tapasztalom. Nem szívesen beszéltem róla a ferde pillantások miatt, de ha megkérdeznek, a mai napig nem titkolom sem a szitut, sem a véleményem. Egyáltalán nem bánom, hogy tapasztaltam mindkettőt, mert így van csak igazán összehasonlítási alapom arról, amit abszolút felesleges összehasonlítani és ez sokkal messzebbre mutat, minthogy fáradt/bunkó-e a személyzet. Nekem ezzel pl. nem volt kimondottan bajom az államiban. A sztereotípia az, hogy azért választ valaki magánt, mert az csillivilli, menci körülményeket ad, holott a legtöbben a többedik gyermeküket hozzák világra magánban sokszor úgy kigazdálkodva az árát, hogy nem is tehetnék azt feltétlenül meg és a csillivilli körülmények mondjuk pont a huszadik a listán. Nekem pl. a szülésznő fogadás, a támogató közeg, a megfelelő kommunikáció, a nem futószalag, stb. sokkal előrébb szerepeltek a listán, ahogy az időpontok gördülékeny, pontos betartása is, az elképzeléseim figyelembevétele, a gyermekágyas segítség, megértő odafordulás és még sorolhatnám. Két indított szülés, mégis két totálisan más megélés, amiben nagy szerepet játszanak a körülmények is egyébként nyilván, de alapvetően csak ezért nem fizettem volna ennyit.

Ami a pic-et illeti részemről pedig az a helyzet, hogy a körzetes kórházunkban sincs egyrészt, ahonnan 50 km a legközelebbi kb. (A magánból meg néhány utca volt.) Másrészt végig az volt az érzésem, hogy brutálisan túlbiztosít a kórház, szóval ha csak fikarcnyi lehetősége is van annak, hogy neked, vagy a babának emeltszintű ellátás kell majd szülés után, akkor az utolsó pillanatban, mondjuk beindult szüléssel is átirányítanak államiba inkább, hogy ne utána kelljen kapkodni. A háttér kórházzal pedig kapcsolatban vannak, nem random kórházra tolják rá a magánból kiesett betegeket. Ezeket a háttérinfókat a legtöbben nem tudják (én sem tudtam), így általánosítanak, hallomás alapján ítélnek, ami amúgy tök oké, én sem láttam ezeket, amíg nem voltam benne.

A babakocsira nem reagálnék, ez úgyis tök egyéni. Én utólag, két gyerek után azt mondom 200 ezret is felesleges volt költeni egy új babakocsira, más szerint meg a 600 is megérte. Majd kitapasztalod.

jan. 29. 10:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!