Nem mindegy a családomnak a döntésem, hogy hol szülök?
“Kedves Kati/Pisti/Jolika néni! Majd ha utólag megbánom a döntésem, te leszel az első, akinek szólok róla, hogy igazad volt. Addig pedig kérlek, tartsd tiszteletben az intim szférámat, mert ez az én szülésem és nem a tied, és én fizetem, nem a te pénzedből megy. Köszönöm!”
Amúgy meg mindenki csak irigy, mert ha telne rá, senki nem szülne önszántából államiban, ahol a csecsemősök olyan bunkók, hogy én elsírtam magam többször is, pedig nem szokásom sírni.
41# nem tudom miért lenne bárki is irigy erre? Rengetegen vannak akik megtehetnék, simán ki tudnák fizetni a magánkórházi ellátást de mégsem teszik, mert szerintük kidobott pénz az ablakon, egyszerűen nekik nem ér annyit az egész mert még ha bunkók is a csecsemősök, (nem mindegyik az és nem mindig), érzékenyebbek a kismamák amúgy is. Egyszerüen vannak emberek akik jobban tudnak bánni a pénzzel és észérvekkel gondolkodnak hogy mit kapnak a pénzükért, mik az érvek/ellenérvek mindkét rendszer oldalán ár/érték alapján hoznak döntést.
Ez messze nem irigység, hanem józan ítélőképesség megléte.
Miért érzed azt, hogy el kell tűrnöd, hogy olyanokat kelljen hallgatni, amiket nem akarsz? Ahogy az előző írta: majd szólsz, ha megbántad. Nekik nyilván nincs összehasonlítási alapjuk, és ez olyan, hogy persze 2 csillagos szállodában is elhet élvezni a nyaralást, meg 5 csillagosban is, ugyanabban a városban vagy, ugyanazt látod, de ha nekem jobban esik az 5 csillagos kényelme és MEGENGEDHETEM magamnak, hogy arra költsek, akkor mit érdekeljen engem, hogy olcsóbban is ki lehetett volna hozni?!
Irigység. Az ilyen kéretlen "jótanácsok" mögött ez van, semmi más, és ekként kell kezelni. Ahogy neked rosszul esik, hogy ilyenekkel gyepálnak, szólj vissza olyat, ami nekik betalál. Másból az ilyen tuskó nem ért, mert nem tud veled örülni, hogy "de jó neked, hogy nem kell majd elviselned, hogy a 8 ágyas kórteremben semmit nem lehetett pihenni, mert mindig volt valakinél busójárás, és ha épp nem, akkor telefonon élte a családi drámáját ...", vagy hogy "sorba kellett állni a fürdőhöz, vadidegen ember utáni párában zuhanyozni, 120%-osan vigyázni a fertőzések miatt", pedig ezt is mondhatná...de nem, azért, mert neki nem volt opció, és a gyerek végülis kijött így is, érezd csak szarul magad, mintha legalábbis most egy évig nem futná valamire miatta...
Azért nem mindegy neki, mert ő is venné, hidd el a jobbat, dizájnosabbat, de nem tudja, de jobb a nyomorult lelkének, ha beszól, mintha veled örülne, hogy de jóóó...Fogsz ilyet kapni eleget, ha nem állítod le őket!
42# érdekes, én pont úgy látom,hogy aki megteheti az magánkórházban szül és nem az állami kórház vendégszeretetét Szerintem neked nincs összehasonlítási alapot,mert csak fogadott orvosról beszélsz.
Persze szülésről nem tudok nyilatkozni még,de az biztos,hogy össze se hasonlítható az állami ellátással.
Nekem nagyon fontos,hogy életünk egyik legfontosabb pillanatát ne rontsák el bunkó,kiégett szakemberek.
Nagyban függ attól hogy melyik kórházba tartozól. Én János kórházban szültem az elsőnél még volt fogadott doki és szülésznő. Mind a kettő cuki volt az egyágyas alapítványi szoba is jó volt.a nővérek bunkók voltak.
A másodiknál semmi nem volt és 2 ágyas szobába voltam. A doki a szülésznő és a nővérek is irtó cukik voltak pedig marvhálapenz bőven nincs.
Ugyan azok a kiemelt vagy éppen kedves nővérek, orvosok dolgoznak magánban is. Ha valaki bunkó a maganba is az lesz. Ezt nem tudod megvalogatni.az orvosok pont ugyanazok akik államiban is. Lehet paraszt és lehet kedve.Tény hogy szebb a szoba a maganba de ennyit nem er az 3 nap. A gyerekkel való kapcsolatod és életed nem azon fog múlni hogy mennyire drága volt az érkezési,és mennyire drága cuccokat veszel neki.de mindenki szíve joga eldönteni hova bassza ki a pénzt. Én személy szerint inkább abból a pénzből elmennek a babával ha nagyobb lesz egy szuper nyaralasra mai egy emlék lesz mindenkinek.egyebkent meg iszonyú kérkedés ezt bárki orra alá dörgölni.
48# a kettő nem zárja ki egymást, hogy magánkórházban szülök és nyaralás.
Ha jól elolvastad láthattad,hogy nem én kezdtem el beszélni erről hanem kérdezve lettem.
48: Nem kérdezte a véleményedet (a tiédet se, mint ahogy a rokonaiét se) arról, hogy hol szüljön! Keresd meg azt a kérdést a gyermekvállalás rovatban, amire válaszoltál, mert ez nem az. Ez a család rovatban van, és a rokonokról szól. Hogy te hol nyaralnál, arra baromian senki nem kíváncsi, mért lenne? Nem ez volt a kérdés, hogy Kovács Mucika hol szeretne nyaralni (de nem tud).
De egyébként az, hogy "Ha valaki bunkó a maganba is az lesz" (8 szóban 3 nyelvtani-helyesírási hiba), valami oltári nagy ostobaság, de oltári nagy! Látszik, hogy a fél lábad nem volt még magánintézménynek még a küszöbén se! Ha a magánkórházi dolgozó stílusára panaszkodnának a betegek, másnap már nem dolgozna ott, mert a magánellátó anyagi érdekeit ez súlyosan sértené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!