Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire egészséges dolog ez?

Mennyire egészséges dolog ez?

Figyelt kérdés

Régen a nagyszüleimmel, bácsikámmal nagyon jó kapcsolatom volt.

Kb. minden hétvégén a nagyszüleimnél voltam gyerekként, nyári szünetben vittek magukkal Horvátországba (ott volt nyaralójuk). Apukám öccse mindent megengedett, 8.-os ballagásomra fesztiválbérletet kaptam tőle, benne volt mindenben, amit kitaláltam.

Aztán összevesztünk, pénzen, ingatlanokon, földeken. Ők engem támadtak, én ott voltam 22 évesen, nem éreztem fairnek, amit csináltak, főleg, hogy én azt tettem csak, amit a szüleim javasoltak.

Pereskedni is akartak, de mikor realizálták, hogy az rengeteg pénz és idő, nem járnának jól, akkor elkezdtek a szeretetükkel zsarolni. És akkor úgy gondoltam, ha már ezt hozzák fel, mint eszköz, nincs is miről beszélni.

3 éve nem is láttam őket, ők sem keresnek, én sem őket. Apám sem beszél velük.

Haragudni, haraggal élni nem akarok, főleg, hogy anyagilag én csak nyertem, de őket így "elveszítettem". A korábbi emlékeim nagyon szépek velük, nem akarom, hogy ezeket megmérgezze az az utolsó fél év, ami rosszul telt. Ezért úgy tekintek rájuk, mintha meghaltak volna. Egyáltalán nem gondolok arra, mikor a mamám visítva ordibált velem a telefonon, hogy bíróság elé fognak rángatni, vagy mikor a bácsikám közölte, vascsővel ver agyon, ha nem írom alá azokat, amiket akarnak.

dec. 30. 14:27
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
75%
Apád bepalizta őket, te segítettél neki ebben és te nem haragszol? Nahát...
dec. 30. 14:34
 2/36 tejjelkifili ***** válasza:
85%

Mivel nem írta le mi volt a vita, így nehéz megmondani. Ezen itt sok múlik, mert ezeken a viselkedéseken múlt ez az egész. Szóval egy tényleges tartalmi nézeteltérés volt. Ezt kéne valahogy objektívan tudnod látni, ami történt.

Mert ha valami átverés volt, akkor érthető, hogy a bizalom nullázódott és ennek nem akarják kitenni magukat még egyszer. Ráadásul ha jól értem ti jártatok jól anyagilag és ők vesztettek és a kapcsolatot is ti szakítottátok meg.

dec. 30. 15:09
 3/36 A kérdező kommentje:

Senki nem palizott be senkit.

Dédszüleim rám hagyták az ingatlanjaikat és a földjeiket, vagyis még a haláluk előtt nekem lett ajándékozva. Igen, nem lett az orrukra kötve a nagyszüleimnek, hogy én az aranykalászos tanfolyamot csinálom, vagy, hogy ezek a szerződések megkötésre kerültek.

A nagypapám (a gyerekük) azt mondta, hogy ha ők így akarták, akkor ez legyen így, ő nem akar ebből vitát, jó okuk volt a szüleinek erre biztos (mivel, mint egyedüli örökös, ő tudott volna ezzel a helyzettel kezdeni bármit).

Ezután kezdődött az, hogy a nagymamám gondnokság alá akarta helyeztetni a nagypapámat, hogy majd akkor ő indít helyette polgári pert (???), mert ezt ő nem fogja annyiban hagyni, hogy ÉN kiforgattam az örökségből a bácsikámat (??? újabb hiba, apa és a testvére a nagyszüleik után nem örököltek volna).

Utána próbáltak arra rábeszélni, hogy legalább egy részét ajándékozzam a bácsikámnak, mert hogy ő erre számított, annak, ami így az enyém lett, a fele neki lett megígérve még korábban és ez így nem tisztességes, ezeknek nem én lennék a jogos tulajdonosa.

A kapcsolatot persze, hogy megszakítottuk, azok után, hogy konkrétan azzal voltam fenyegetve, hogy agyon leszek verve...

dec. 30. 15:15
 4/36 anonim válasza:
85%

#3 de szerinted ez korrekt amit csináltatok, hogy titokban a te nevedre irattátok a dédszülők vagyonát? és apukád testvérének így semmi sem jut ebből?

Gondolom azért tartottátok titokban, mert ti is tudtátok, hogy ez valahol gáz. Fordított helyzetben, ha a apád öccse magára iratta volna azt a vagyont nektek is rosszul esett volna.

De amúgy a végén nem tudom jobban jártok e akár csak anyagilag, mert gondolom a nagyszülőktől meg ti nem fogtok semmit örökölni, hanem mindent az öcs kap és akkor így egyenlítődnek ki a dolgok.

Te tudod megérte e. De szerintem világos, hogy nem tiszta a helyzet, amit csináltatok.

dec. 30. 15:22
 5/36 A kérdező kommentje:

Ők, a dédszüleim szerették volna ezt.

Apám akkor is mondta, hogy üljünk le, beszéljük ezt meg, tudjon róla legalább a nagypapám, hiszen csak ő örökölne utánuk. Nem, ők már öregek ehhez, nem akarnak "vénségükre" családi balhét.

dec. 30. 15:29
 6/36 tejjelkifili ***** válasza:
88%

#5 nem tudom valódi kérdés e, mert nem hiszem, hogy valaki azt gondolja, hogy akkor nem lesz családi balhé, ha az egész örökség egy emberhez kerül az érintett ötből. Akárki akarta ezt ez nem egy túl méltányos eljárás, hacsak valami rosszat nem tettek a nagyszülők velük, vagy az öccs. Ez egy nagyon szokatlan dolog. Meg feljebb azt írtad, hogy apád azt javasolta, hogy írd alá. Itt meg azt írod azt javasolta, hogy le kell ülni megbeszélni.

Ha a másik irányba történt volna ez, hogy az öccsre íratódik minden, akkor meg apád lett volna ki, meg lehet te is.

De mindenesetre akkor az nem fog zavarni gondolom, ha a nagyszülőktől semmit nem kaptok, mert hogy jogilag korrekt lesz.

Nekünk minden esetben, amikor meg halt valaki mindenki kapott belőle valamit. Nyilván az öccsnek is rosszabb, hogy csak később lesz segítsége az életéhez, amikor az ő szülei meghalnak és a nagyszülei után nullát kapott.

dec. 30. 15:38
 7/36 Katona Dius ***** válasza:
88%
Jogilag teljesen oké. Éltében azt ajándékoznak és annak, akinek csak akarnak. Nem kötelesek értesíteni róla senkit. Az más tészta, hogy a dédiknek legalább papádat illett volna értesíteni.
dec. 30. 15:48
 8/36 anonim ***** válasza:
92%
Emlékszem, erről már írtál ki több kérdést. Te is érzed, hogy gerinctelenség volt, különben nem rugóznál még mindig ezen. De ezt már többször megírtuk. Az pedig külön gusztustalan, hogy még a te lelkivilágoddal kellene foglalkozni. A család szétesett, neked megérte. A kerék pedig forog. Többé nem számíthatsz rájuk, most még úgy hiszed, megérte...
dec. 30. 15:50
 9/36 tejjelkifili ***** válasza:
77%

#7 jogilag az is korrekt, ha a szülő csak az egyik gyereknek ad minden karácsonyi ajándékot, a másiknak meg semmit.

És az is korrekt jogilag, hogy amikor a semmit nem kapó kivan, akkor a másik gyerek is közli vele, hogy ez jogilag így korrekt és mit rinyál már itt és miért zsarolja őt érzelmileg és onnantól nem áll szóba vele, mert mennyire nem fair, hogy a másik rosszul van ettől és rá nyomást tesz, hogy valahogy tegye ezt méltányosabbá.

Az is korrekt jogilag, hogy Mészáros Lőrincre van írva az ország vagyona.

stb stb.

dec. 30. 15:53
 10/36 Katona Dius ***** válasza:
77%
Persze 9-es, ez is igaz. És senkinek nem lehet egy rossz szava sem, ha a papáék ezek után a nagybácsira íratnak mindent és se apuka, se kérdező nem kap tőlük semmit.
dec. 30. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!