Családtagtól megalázó karácsonyi ajándékra mit és hogyan lehet reagálni? Kaptál olyan ajándékot, ami szándékosan sértő volt?
A párom családja és az én családom 600 km-re lakik egymástól. Az elmúlt 2 évben náluk voltunk, idén csak nekem volt 1 hét szabim, így én hazamentem a szüleimhez.
A hátterünkről annyit kell tudni, hogy én és a párom viszonylag jómódban élünk, egyformán keresünk, de az ő családja gazdag, az én szüleim szegények. Neki 4 testvére van, elég sznobok. 2 viszonylag kulturáltan viselkedik velem, 1 érdektelen, a legkisebb öccse kezdetektől gyűlöl engem és burkoltan támadott úgy, hogy más ne hallja - idáig. Most készíttetett kettőnknek egy lábtörlőt az arcképünkkel, valószínűleg arra számítva, hogy ott leszek én is, és én veszem át. Így egyedül a párom bontotta ki, ő döbbenetében semmit nem reagált. Az anyósom kérdezte meg, hogy ez akkor most mi? Ő röhögcsélt, hogy viccnek szánta, amire annyit mondott a néni, hogy ez szinten aluli. (Engem nem kedvel az anyós sem túlzottan, de a sértés a fiát is érinti, ezért szólalt meg, gondolom. A másik fiú a kedvence.)
Mikor a párom mutatta videón, én persze kiakadtam, azt mondtam, hogy minimum fel kellene kérdezze a testvérét erről, de így utólag nem tudom, jó ötlet-e, vagy hagyjuk inkább annyiban.
Nem akarok haragot generálni a két testvér között, de eltűrni sem vagyok hajlandó, hogy ezek után reakció híján esetleg sorozatosak legyenek a sértések. (A tesó gazdag, de a páromnak előnyösebb külseje van, talán ez is lehet irigység forrása, nem tudom. Engem más okból utál, régen nyíltan flörtölni próbált velem a barátnője mellett, amit nem viszonoztam).
Mit kellene lépni?
Kaptatok már igazán sértő ajándékot? Ha igen, hogyan reagáltatok?
Milyen halott belül az, aki szerint ez "csak" vicc? Ez gusztustalan poénkodás a másik kárára, sértés. A tavalyi is amúgy, egy igazi kis tetű a tesó.
A 16os mondja jól, fogni kell és kidobni, nem reagálni rá, köszönjük és félrerakni, majd "véletlen" otthagyni náluk, hogy lássák, mennyire le se szarjátok. A szemük láttára ne dobjátok ki, mert mindenki titeket fog bsztatni, ezért nem jó az sem, ha kimaradtok az ajándékozásból. Egyszerűen pattanjon le és annyira keveset menjetek a közelükbe, amennyire lehet. Én még azt csinálnám, hogy látványosan csevegnék mindenki mással, velük meg tőmondattal minden beszélgetést rövidre zárni, elfordulni. Undorító emberek vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!