Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családtagtól megalázó karácson...

Családtagtól megalázó karácsonyi ajándékra mit és hogyan lehet reagálni? Kaptál olyan ajándékot, ami szándékosan sértő volt?

Figyelt kérdés

A párom családja és az én családom 600 km-re lakik egymástól. Az elmúlt 2 évben náluk voltunk, idén csak nekem volt 1 hét szabim, így én hazamentem a szüleimhez.

A hátterünkről annyit kell tudni, hogy én és a párom viszonylag jómódban élünk, egyformán keresünk, de az ő családja gazdag, az én szüleim szegények. Neki 4 testvére van, elég sznobok. 2 viszonylag kulturáltan viselkedik velem, 1 érdektelen, a legkisebb öccse kezdetektől gyűlöl engem és burkoltan támadott úgy, hogy más ne hallja - idáig. Most készíttetett kettőnknek egy lábtörlőt az arcképünkkel, valószínűleg arra számítva, hogy ott leszek én is, és én veszem át. Így egyedül a párom bontotta ki, ő döbbenetében semmit nem reagált. Az anyósom kérdezte meg, hogy ez akkor most mi? Ő röhögcsélt, hogy viccnek szánta, amire annyit mondott a néni, hogy ez szinten aluli. (Engem nem kedvel az anyós sem túlzottan, de a sértés a fiát is érinti, ezért szólalt meg, gondolom. A másik fiú a kedvence.)

Mikor a párom mutatta videón, én persze kiakadtam, azt mondtam, hogy minimum fel kellene kérdezze a testvérét erről, de így utólag nem tudom, jó ötlet-e, vagy hagyjuk inkább annyiban.

Nem akarok haragot generálni a két testvér között, de eltűrni sem vagyok hajlandó, hogy ezek után reakció híján esetleg sorozatosak legyenek a sértések. (A tesó gazdag, de a páromnak előnyösebb külseje van, talán ez is lehet irigység forrása, nem tudom. Engem más okból utál, régen nyíltan flörtölni próbált velem a barátnője mellett, amit nem viszonoztam).

Mit kellene lépni?

Kaptatok már igazán sértő ajándékot? Ha igen, hogyan reagáltatok?

tegnapelőtt 22:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
73%
#10 Nagyon óvodás dolog ilyen óvodás szivatásokra így visszaválaszolni, egyszerűen fogni kell az ajándékot, és tesó szeme láttára úgy kiqúúúúrni az első kukába, hogy csak úgy füstöl, aztán soha többet feléjük nem nézni.
tegnap 01:13
 12/23 anonim ***** válasza:
31%
Ha folyton civakodtok sosem lesz vége, ez nem elegáns. Próbáljátok felnőttek módjára megbeszélni a dolgot.
tegnap 01:59
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Elég primitív egy família.Ezt a párodnak kell kezelnie.Kérdés, hogy van-e elég töke hozzá, hogy a zsírdisznót kellően helyre tegye.
tegnap 06:28
 14/23 anonim ***** válasza:
56%
Lehet, hogy én vagyok fordítva bekötve, de ezen nem sértődnék meg. Mostanában amúgy eléggé mennek ezek a személyre szabható dolgok (én pl. olyanokat láttam, hogy ilyen kis rajzolt figurák névvel, felül meg XY család felirat és hasonlók). Nyilván, ha az előzmények ezt indokolják, akkor érthető a dolog, ennek ellenére nem süllyednék le az ő szintjére.
tegnap 07:36
 15/23 anonim ***** válasza:
30%

[link]

Ilyesmire gondoltam.

tegnap 07:39
 16/23 anonim ***** válasza:
79%
Ha eddig nem reagáltatok, már ne tegyétek. A lábtörlőt dobjátok ki. Jövőre közöljétek, hogy ti kimaradtok az ő családjuk ajándékozásából. Ti sem visztek semmit, kapni sem akartok, húzásban sem lesztek benne. A testvérrel amennyire lehet, lazítani a kapcsolatot. Azért csinálja,mert utál titeket, várja a reakciót. Semmibe kell nézni, éreztetni, hogy milyen gyerekes és kicsinyes. Éreztessétek, hogy ti ennél érettebbek vagytok.
tegnap 08:39
 17/23 anonim ***** válasza:
48%
Az a gond az ajandékozásban, hogy rég nem arról szól, hogy jarj a boltokba és keress valamit, aminek tutira örülne a másik, hanem csak csomagolj be valamit amit majd kibont a másik. Az iskolai karácsonyi húzásokat pl ezért nem is szerettem, elképesztően sok kacatot kaptam.
tegnap 08:40
 18/23 anonim ***** válasza:
33%

A reagálás mind8g az adott pillanatban szükséges, tényleg nagyon fura később reagálni, kb mintha unatkozik valaki és keresi a bajt.

Nekem egy májusi napon fakadt ki egy ismerősöm, akivel napi szinten tartottuk a kapcsolatot, hogy mennyire megbántottam azzal, amit decemberben mondtam. Nem tudtam komolyan venni.

tegnap 08:45
 19/23 anonim ***** válasza:
39%
Én nem reagálnék, mert az csak konfliktusokhoz vezet a családban, főleg ha az anyósod nem is kedvel, szerintem csak alátennél ezzel. A bosszút azért nem ajánlom mert az anyós tuti rádfogja és nem a fiára hogy milyen ajándékot vettek neki. Legyetek szerintem okosabbak ennél, ne süllyedjetek le a testvér szintjére. Egyébként szerintem is maradjatok ki legközelebb az ajándékozásból, és akkor egyik fél sem bántja meg a másikat. Mondjuk én konfliktus kerülő vagyok, de azért tetszett jópár válaszoló kreativitása is. A döntés a tietek! :)
tegnap 11:24
 20/23 anonim ***** válasza:
50%
Te vagy az akit szülinapján csak az FB köszöntött fel a férje családja, drága ajándék helyett? 🤔😂
tegnap 13:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!