Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családtagtól megalázó karácson...

Családtagtól megalázó karácsonyi ajándékra mit és hogyan lehet reagálni? Kaptál olyan ajándékot, ami szándékosan sértő volt?

Figyelt kérdés

A párom családja és az én családom 600 km-re lakik egymástól. Az elmúlt 2 évben náluk voltunk, idén csak nekem volt 1 hét szabim, így én hazamentem a szüleimhez.

A hátterünkről annyit kell tudni, hogy én és a párom viszonylag jómódban élünk, egyformán keresünk, de az ő családja gazdag, az én szüleim szegények. Neki 4 testvére van, elég sznobok. 2 viszonylag kulturáltan viselkedik velem, 1 érdektelen, a legkisebb öccse kezdetektől gyűlöl engem és burkoltan támadott úgy, hogy más ne hallja - idáig. Most készíttetett kettőnknek egy lábtörlőt az arcképünkkel, valószínűleg arra számítva, hogy ott leszek én is, és én veszem át. Így egyedül a párom bontotta ki, ő döbbenetében semmit nem reagált. Az anyósom kérdezte meg, hogy ez akkor most mi? Ő röhögcsélt, hogy viccnek szánta, amire annyit mondott a néni, hogy ez szinten aluli. (Engem nem kedvel az anyós sem túlzottan, de a sértés a fiát is érinti, ezért szólalt meg, gondolom. A másik fiú a kedvence.)

Mikor a párom mutatta videón, én persze kiakadtam, azt mondtam, hogy minimum fel kellene kérdezze a testvérét erről, de így utólag nem tudom, jó ötlet-e, vagy hagyjuk inkább annyiban.

Nem akarok haragot generálni a két testvér között, de eltűrni sem vagyok hajlandó, hogy ezek után reakció híján esetleg sorozatosak legyenek a sértések. (A tesó gazdag, de a páromnak előnyösebb külseje van, talán ez is lehet irigység forrása, nem tudom. Engem más okból utál, régen nyíltan flörtölni próbált velem a barátnője mellett, amit nem viszonoztam).

Mit kellene lépni?

Kaptatok már igazán sértő ajándékot? Ha igen, hogyan reagáltatok?

tegnap 22:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
27%
Mivel azt írod a legkisebb gyerek valószínűleg igen fiatal, szerintem tényleg csak poénnak szánta. Felesleges egy lábtörlő miatt fesztivált csapni. Testvérek között alap az ilyen típusú csipkelődés. Gondolom neked nincs testvéred ezért nem érted és a leírás alapján inkább te tűnsz sznobnak, ha ezen besértődsz. Ez a poén nem neked szólt, hanem a testvérének.
tegnap 22:57
 2/21 A kérdező kommentje:

30 éves az öcsi, mi 33 évesek vagyunk. Nem csináltam fesztivált, a páromnak nyilván elmondtam a véleményem.

Ők úgy szoktak ajándékozni, hogy mindenki kihúzza egy valaki nevét, és annak vesz valamit, páronként nem adnak egymásnak. Ez a srác csinálta csak, tavaly is, hogy francia kérdéses szókártyákat adott nekünk (a család beszél franciául, én nem, én spanyolt tanultam.). Azzal nem is foglalkoztunk tavaly, nyilván ha meg is tanulnék egyszer egy újabb nyelven, nem ezért tenném, de ez a mostani... nem nevettünk rajta, nem jött át a vicc(?).

tegnap 23:07
 3/21 anonim ***** válasza:
81%

Nos sértő ajándékban nem volt részem de megjegyzésekben igen.

A szülinapi tortámból nem kívánt enni, az anyós,meg is kérdezte,hogy biztosan nem mérgezett?

Erre csak 1válaszom lehetett."de az és csak rád hat".

Mosolyszünet van de lexarom.

Neked nem tudom ezt javasolni,mert nem voltál ott. Az a hajó már elment. Szónélkül kell hagynod.

A párodnak kellett volna lépnie,hogy ez mi a fene?

Iletve másold! Adj neki jövőre olyan lábtörlöt amin az arca van,és reakcio is legyen pont ugyanaz.

A kapcsolatotok nem fog javulni,de legalább ugyanolyan elegáns leszel mint ő. Ezt fel is hozhatod.

A tavalyi ajándékod olyan fantasztikus volt,hogy arra gondoltam,hogy te is őrülnél egy ilyennek.

tegnap 23:08
 4/21 anonim ***** válasza:
18%
Mi ebben a sértő? A saját arckepetekbe torlitek a labatokat. Tulreagalod, nem azt mondom, hogy jó ajándék, de én nem sértődnék meg.
tegnap 23:20
 5/21 anonim ***** válasza:
68%
Ki olyan beteg élettelen, hogy ilyenekkel szórakozik, hogy arcképes lábtörlőt készíttet, és pont karácsonykor? Meg kell mondani neki, hogy az anyjába törölje a lábát ő, aztán visszadobni a remek ajándékot a feladónak.
tegnap 23:26
 6/21 anonim ***** válasza:
19%

Mindenképpen reagáljatok, de ne boruljatok ki, mert akkor pontosan eléri a célját. A leírálsodból az nem derül ki nekem, miért gyűlöl téged a kezdetektől. De aki ilyet tesz, az a testvérét sem szereti, mert akkor a rá való tekintetből nem csinál ilyet. Meg úgy am block is egy nagyon közönséges viselkedés bárkivel szemben.

Le kell vele ülni beszélgetni, meg "anyóspajtással" is.

tegnap 23:49
 7/21 anonim ***** válasza:
94%

Tanulni kell a mestertől, nem megsértődni: jövőre fénykép az öcsiről kinyújtott nyelvvel nagy csomag három retegű Wc-pappirra.

Közölhető: annyira jó volt a tavalyi (azaz idei) poénja, hogy kedvet kaptatok hozzá...jövőre még már van is jobb ötlet..

tegnap 23:57
 8/21 anonim ***** válasza:
82%
Felraknám a előszoba falára, mint kép :)
tegnap 23:59
 9/21 anonim ***** válasza:
29%

Egyébként kb. itt kezdődik,hogy egyesek minden sz@ron képesek karácsonykor is veszekedni akár családon belül is. Kb. évente egyszer látjátok egymást, ki nem sz@rná le h. öcsike mit ad/vesz/gondol?

Neked ezek szerint nincs más gondod, csak ez...? Irigyellek.

ma 00:02
 10/21 A kérdező kommentje:

8-as, ez jó és elegáns megoldás.

Azért lehet, hogy jövőre kap tőlünk egy vegán, diétás receptkönyvet. Végül is elég túlsúlyos és mindig húst eszik... mi csak segítenénk rávezetni, hogy a steak-en túl is van élet. 😃

ma 00:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!