Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vetik meg az emberek...

Miért vetik meg az emberek jobban azt, akinek nincs gyereke, mint azt, akinek van, de nem neveli?

Figyelt kérdés

dec. 23. 22:30
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
85%

Soha nem tapasztaltam semmilyen megvetést. 52F, gyermektelen

Akik ismernek és ismerik az életemet azoknak eszük ágában sincs megvetni.

dec. 24. 06:43
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
A 2-esnél a pont. Sok ember képtelen elviselni, ha más véleménye picit is eltér az övétől.
dec. 24. 06:54
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk talán mert egy olyan társadalomban, ahol az van jutalmazva csak aki minél többet fial, furcsának számít az akinek nincs gyereke.
dec. 24. 07:06
 24/38 anonim ***** válasza:
96%

Aki megveti azért, mert van gyereke a másiknak, vagy mert nincs annál nincs minden rendben.

Nekem van gyerekem, de semmi bajom az olyan emberrel akinek nincs. Miért is lenne? Az ő élete én nem szólhatok bele. Mindenkinek a saját dolga az, hogy akar-e gyerelet vagy sem.

Engem az sokkal jobban zavar akinrk van gyereke, de nem törődik vele. Azt elítélem.

Ami érdekes, hogy én pár gyerektelentől többször kaptam meg, hogy minek nekem gyerek. Na az ilyenekkel sem beszélgettem többet, mert az elfogadást, ha én adom és nem dumálok bele a döntésébe ő se dumáljon bele az enyémbe.

dec. 24. 07:34
 25/38 anonim ***** válasza:
68%
Ó ez pont olyan, mint ahogy anyukák kapcsán meg azt vetik meg, aki bölcsibe adja a gyereket...Egyébként nem értem, mit vannak úgy oda, hogy gyerek kell, meg mantrázzák ennyire ezt a féléves gyereknek az anyjára van szüksége, mert azért kell otthon tespedi 3 éves koráig, mert az kell a gyereknek. Ezt értem, ha valaki egy csecsemő és gyermekgondozó szintjén foglalkozik a gyerekkel, neveli és fejleszti, de ez lenne az általános, akkor nem lenne, hogy tele van az ország elfuserált gyerekekkel, akiket se nem neveltek, se nem foglalkoznak velük. Az egyetemen meg bokáig gázolni a kérelmekben, amiben passziváltatnak, meg kibuknak, mert nem bírja a nyomást, a stresszt, és a mentális egészsége érdekében szünetet tart. Az életre is alkalmatlanok, mert olyan csodálatos gyerekvállaló családokból jönnek, ahol nőttek, mint a dudva, csak éppen nem nevelték...sajnálom őket, mert nem ők tehetnek róla, hogy ilyen semmirevalók... De a tudatos gyerektelen kell ekézni, aham. Mert ez sokkal jobb. Amikor majd ezek a szülők rájönnek, hogy van egy huszonéves háziállatuk, aki viszont sokkal tovább él, mint egy háziállat, de kb sose fog igazán a saját lábára állni, akkor talán elgondolkoznak azon, hogy esetleg valamit másként keleltt volna csinálni, amíg még lehetett volna, és attól, hogy ők kitoltak egy-két, vagy több gyereket, bizony semmivel se jobbak, mint a gyerektelenek...
dec. 24. 07:37
 26/38 anonim ***** válasza:
94%
Ezek az ismétlődő kérdések arra mutatnak, hogy ebben a témában a társadalmi megítélés egy szemernyit sem változott. Nagyon sok dolgot elfogadnak, amit korábban botrányosnak tartottak, ezt az egyet nem. Én is a pofámba kaptam ezt nem is olyan régen, ráadásul olyan embertől, akinek a gyereke még egyéves sem volt, mikor váltak.
dec. 24. 09:44
 27/38 anonim ***** válasza:
94%

De hát ez megy össze-vissza és nem csak ebben a témában. Házas - nem házas, alkalmazott - vállalkozó, gyerekes - gyerektelen, autós - autómentes, stb...

Egyáltalán nem a témától függ, emberfüggő. Kötekedő - elfogadó. Megmondóemberek mindig voltak, mindig lesznek. Akárhány éves vagy ezt már észre kellett venned. A válaszon sokat nem kell gondolkodni, mindenképp megsértődik ha nem állsz neki védekezni. Én úgy szoktam, hogy akarsz még butaságokat kérdezni és a semmiről beszélgetni, vagy léphetünk tovább? Hogy ezt hova teszi az már az ő dolga, nem az enyém.

dec. 24. 11:17
 28/38 anonim ***** válasza:
90%

Mert sokan titokban rhadtul irigyek, amiért nekünk, gyermekteleneknek van szabadságunk, nem lóg rajtunk egy gyerek, kezdetben 0-24. :D

Ez van, az ilyen egybites emberekkel nem lehet és nem is kell mit kezdeni. Aki belém áll, vagy beszól, azt otthagyom válasz nélkül és no contact onnantól.

dec. 24. 11:57
 29/38 anonim ***** válasza:
92%

21-es, mert te férfi vagy.

A vőlegényemtől sem kérdik meg, miért nincs gyerek (41 éves), bezzeg engem, nem normális, már kellene szüljek, kifutok az időből, bánni fogom stb.

Csak azért, mert méhem van, és a sok bunkó azt hiszi, jogában áll rendelkezni felette. Anyját az ilyeneknek.

dec. 24. 11:58
 30/38 anonim ***** válasza:
91%

21. Azért mert pasi vagy.

Engem nőként mai napig elővesznek időnként az egyébként tudatos gyerekmentes életem miatt ( pedig már felesleges is, hisz kiöregedtem abból a korból), sokkal több beszólást, negatív kritikát kaptam az évek során emiatt, mint a férjem, akivel ez közös döntés volt, bár bennem már jóval előtte, kiskamaszként is megfogalmazott, hogy nekem soha nem kell gyerek.

Nagyon sokan elítélnek emiatt. Amúgy leszarom az ilyen embereket, max nevetek egy jót a képükbe, mert olyan szinten szánalmas ez a viselkedés, hogy nem tudok rá másképp reagálni, de a tények mellett nem megyek el szó nélkül, hogy ez a jelenség pl megvolt 10 éve, és továbbra is létezik, a mai világban is. Sokan átélik, főleg nők.

dec. 24. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!