Tiszteletlenség ilyet mondani az édesanyámnak? Te, ha szülő volnál, megpofoznál ezért?
Az én anyám is ilyen. Mármint úgy értem gyakran jön elő ezzel a kifogással hogy "Bezzeg engem a helyedben nagyanyád már rég lepofozott volna annak idején" vagy "Én ezt még gondolni se mertem volna amikor akkora voltam mint te2 meg ilyenek. Régen azt hittem én vagyok a rossz. Ma már rájöttem akkor takarózik ezekkel, vagy ha úgy tetszik akkor kelt bűntudatot így, mert ez tulajdonképpen bűntudatkeltés. Azt érezteti hogy nem vagy elég jó gyerek, mert ilyet mertél tenni, mondani. Na szal megfigyeltem, hogy akkor csinálja ezt, ha olyan helyzetbe kerül ami neki nem tetszik, vagy amit képtelen kezelni, mert váratlan, vagy zavarba hozza, vagy egyszerűen csak rosszul esik neki és egyszerűbb úgy tenni mintha meg se történt volna. Ha úgy nézzük kiváló taktika, mert a legtöbb gyerekben ilyenkor tényleg feléled a bűntudat és nem is próbálja felhozni többet az adott témát.
Szerintem ez nem tisztességes egy gyerekkel szemben sem. De ez a szülő gyengeségét mutatja.
Ehhez hasonlót én is mondtam már az édesanyámnak. Mi is nagyon nehezen jöttünk ki, főleg 16-20 éves koromban, amikor már nem feltétlenül azt csináltam amit szeretett volna. Ő egyet értett velem, hogy ő is nehezen jön ki velem és ebben maradtunk.
Mára sokkal jobb a kapcsolatunk, mert megértette, hogy vannak dolgok, amikben nekem kell döntenem. Bár így is össze tudunk veszni. Neki is vannak ilyen dolgai, hogy ellentétesen cselekszik, vagy mond dolgokat, de már megszoktam. Akkor csinál ilyesmit, amikor nagyon ki van készülve idegileg valami miatt. A munkahelye miatt érthető is.
Sőt, azt is elhiszem, hogy édesanyád anyukája ilyesmiért őt felpofozta volna. Az én anyámat a mamám sokkal kevesebbért is megverte. Akkoriban még nem volt divat az a felfogás, hogy nem szabad ütni a gyereket.
És amit látsz, mint nevelést, attól nehéz elkülönülni. Bár nekem szerencsém volt, anyu sosem hasonlított ebben mamára. Sosem ütött volna meg.
Viszont nagyszüleim sokszor elmondták neki, hogy így szar embert nevel csak belőlünk és feléje sem foguk nézni. Tévedtek.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!