Tiszteletlenség lenne halottak napján a temetőbe kifaragott haloween tököt vinni?
A hullavén egy idióta amcsi ünnep, ha bárki ilyen ökörséget hoz a síromra, akkor egy életen át kísérteni fogom.
Az amcsik se a temetőbe viszik a kifaragott tököket, hogy abba tegyék a mécsest, ba+! Akkor most vagy Halottak napja legyen, és vigyél a temetőbe mécsest, koszorút, krizantémot, tedd ki a "hazajáróknak" a vacsora morzsáit, egy tál lavórt, tiszta vizet, szappant, és törölközőt,
vagy
akkor halloween-ezz, csinálj bulit, öltözz be valami "rémisztőbe", tegyél tököt az ablakba gyertyával, és egyél annyi édességet, amíg hányni kezdesz.
De ne keverd már a szezont a fazonnal!
Két különböző ünnep, két külön kultúrkör, sőt, két külön nap. Nem csak illetlen, de elég műveletlen dolog is keverni a kettőt.
Főleg úgy, hogy bármibe le merem fogadni, három évszázados magyar szokást nem tudsz leírni Mindenszentek, Halottak napja témakörben, csak annyit sikerült megjegyezni, hogy "Csokit vagy csalunk."
:(
Szerintem inkább ne. Halloween ma van (okt. 31.-én), Halottak napja meg holnap.
Teljesen másról szól a két nap, temetőbe nem való faragott tök.
"Halloween ma van (okt. 31.-én), Halottak napja meg holnap"
Hát igen az ismeretek meg az ő hiányuk! Nov. 1.-e Mindenszentek napja!Nov. 2.-a Halottak napja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!