Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hiba volt eljönni a bántalmazó...

Hiba volt eljönni a bántalmazó családomtól?

Figyelt kérdés
Mikor apám már annyira agresszív volt, hogy kiverte a fogam, leléptem. De most eljutottam oda, hogy anyagilag annyira szar helyzetben vagyok, hogy már kajám sincs. Szó szerint semmi. Vissza kéne menni, hogy legalább enni tudjak?

#család #Agresszív apa
dec. 8. 15:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
38%

A továbbtanuló nagykorú gyereket 25 éves koráig a szülő köteles eltartani, és ettől csak indokolt esetben lehet eltekinteni.

Lehet vinnyogni, de ez áll a ptk-ban.

dec. 9. 14:09
 22/25 anonim ***** válasza:

Közönöm szépen. Sajnos magam nem vagyok hozzáértő. Ahogy én sejtem, itt nem az az különleges, mintha hiányozna a tényállás (sőt szerintem maga a tényállás technikailag jó eséllyel fennáll), hanem inkább az alkalmazás körülményei a különlegesek. Bántalmazási helyzetben minden nagyon különlegessé válik.

Valószínűleg nagyon sok minden függ a konkrét körülményektől.

Ami engem viszont nagyon megfogott a kérdésben: igazából szerződés nélkül az az ember kényszerül dolgozni, aki nagyon sebezhető helyzetben van. Persze bántalmazó családban ténylegesen is nagyon sebezhető helyzetbe kerül az ember. Ráadásul a mai Magyarországon sok ember még ilyen szörnyű családi háttér nélkül is sebezhető helyzetben él. A mai világban a szakma vagy a továbbtanulás tud valamiféle védelmet adni, legalábbis hosszú távon. Ezt többnyire az ember a családjától kapja meg, itt viszont épp maga a család a bántalmazó, ráadásul a bántalmazott ember a kivánságát sem tudja kifejezni abban az időben. Mindenesetre a jogszabály tág teret ad bírói eseti mérlegelésnek.

dec. 9. 14:30
 23/25 anonim ***** válasza:
Keress olyan munkát, ahol adnak szállást. Pl. gyárakban, esetleg a vendéglátásban, bár ez szezonális sokszor. Beszélsz pl angolul? Ha igen, próbálkozz szállodáknál, hátha van lehetőség bent lakni. Ha nem, akkor gyár. Tudom, nem jó buli és megterhelő, de a hajléktalanszállónál jobb. Kérhetsz esetleg fizetési előleget is, amiből tudod fedezni az étkezésed. Vannak munkahelyek, ahol napi egyet biztosítanak ingyen (pl nekem szállodában volt ilyen). Ha beszélsz idegen nyelvet, az adott országban lehetnél akár au pair is, bár ez nem egy főállás, de kicsit tudnál spórolni vele (de le kell mondanod a szórakozásról az adott országban, az biztos). Itthon is lehet próbálkozni, de Magyarországon ez nem olyan elterjedt. Esetleg jelentkezz óvodákba dajkának, ahhoz nem kell hivatalos végzettség, hátha felvesznek. Amíg nincs előrelépés, addig keress lakó- akár szobatársat, hogy elosztódjon a költség.
dec. 9. 19:53
 24/25 anonim ***** válasza:
Úgy látom a kérdezőt túlságosan nem érdekli ez az egész.
tegnapelőtt 09:01
 25/25 anonim ***** válasza:

24

Így van. Kamu.

tegnapelőtt 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!