Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hiba volt eljönni a bántalmazó...

Hiba volt eljönni a bántalmazó családomtól?

Figyelt kérdés
Mikor apám már annyira agresszív volt, hogy kiverte a fogam, leléptem. De most eljutottam oda, hogy anyagilag annyira szar helyzetben vagyok, hogy már kajám sincs. Szó szerint semmi. Vissza kéne menni, hogy legalább enni tudjak?

#család #Agresszív apa
dec. 8. 15:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
81%
Budapestre érdemes felköltözni, és szobát bérelj olcsóbb.
dec. 8. 16:26
 12/25 anonim ***** válasza:
30%
Kamu.
dec. 8. 16:57
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg mehetnél aupairnek
dec. 8. 17:34
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Kéne egy fix állás és mellé a bébiszitterkedés kiegészítésnek.

Ne menj vissza, jobb nem lesz ott.

Inkább keress ingyenes étkezési lehetőségeket, fb csoportokból is van ilyen ahol a megmaradt ételeket odaadják. Vannak ilyen kis szekrények is ahova beteszik az utcán.

Olcsóbb az albérlet ha csak szobát bérelsz vagy többen béreltek egy lakást.

Vinteden adj el bármit amire nincs szükséged de másnak jó lehet.

dec. 8. 22:25
 15/25 anonim ***** válasza:
24%

Voltak vagy vannak továbbtanulási terveid? Elvileg azt finanszírozniuk kell szüeidnek. Bár a továbbtanuási szándékodról elvileg tájékoztatnod kell őket a lehető leghmrabb, de mivel bántamazói jellegű volt a család,erre elég objektív okokból nem volt lehetőséged.

Elképzelhető, hoy elvileg jár Neked tartásdíj szüleidtől - sőt, talán nem is csak a csekélyke rokontartás, hanem igazi tartásdíj, az első nagyobb szakma megszerzéséig. Nem tudom, ebben az országban mennyire könnyű ennek utánajárni, de érdemes jogi tanácsot kérni. Ha első körben csak afféle olcsó tanácsadó helyekről tudnál jogi tanácsot kapni, akkor ne keserítssen el, ha esetleg negatív választ kapnál: filléres helyek sokszor mondanak felületes, nem egészen igaz válaszokat.

dec. 9. 09:35
 16/25 anonim ***** válasza:
29%
Első körben kérdezd meg gyámhatóságon az első szakmaa megszerzéséig tartó tartásdíjat, és hogy azt hogyan lehet behajtani szüleiden. Sajnos komoly esély van rá, hogy a túlterhelt hivatal lepattint, de 1) az is lehet, hogy nem 2) akkor próbálj profi jogászt megkérdezni.
dec. 9. 09:39
 17/25 anonim ***** válasza:
33%

[link]

Nem vagy még 25 éves, de ha lennél is, elég rendkívüli a helyzeted. Nem esel bele a cikkben említett egyik kizáró okba sem egyértelműen. Egszóval vannak esélyeid. Ne hagyd hogy valami alulképzett kishivatalnok lepattintson. Elképzelhető, hogy soknak a szakértelme is hiányzik. Végső soron szakjogászt lenne jó megkérdezni.

dec. 9. 09:45
 18/25 anonim ***** válasza:

17-es, nem jár semmiféle "tartásdíj", ne írj már marhaságokat. Mégis mire fel járna egy felnőtt dolgozó embernek "tartásdíj"?

HOGYHA elváltak volna a szülei - de ilyenről szó sincsen -, ÉS egyetemen tanul, akkor járna rokontartás! (az a kemény pár tízezer forint), de amint otthagyja az egyetemet, azt is megvonják tőle, mert érdemtelenné válik rá.

dec. 9. 10:51
 19/25 anonim ***** válasza:

15-16-17, nem tudom, mit szívtál, de nekem is adj belőle. Olyanokat írsz, aminek köze nincs a kérdéshez.

Kérdező: nem kell csodálkozni, hogyha feketén dolgozol - ergo nem írtok szerződést -, akkor benne van a pakliban, hgoy nem fognak kifizetni.

Neked nem szitterkedés kellene, hanem normális munka, pl gyárban, árufeltöltőként, stb, ami rendszeres kereset.

dec. 9. 10:53
 20/25 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, de ezek a félművelt kifogások hülyeségek.

Tartásdíjnak nincs közvetlen köze a váláshoz, sem a felnőttléthez. Nem ugyanaz mint a filléres rokontartás. Nem érdemtelennek bizonyult, hanem esélye sem volt rá, hogy kifejezhesse a továbbtanulási szándékát.

Az, hogy valakinek esélye sincs a továbbtanaulási szándék kifejtésére, nem ugyanaz, hogy nem is akar továbttanulni.

Mindegy, a lényeg az, hgy ezt ne félművelt emberek döntsék el, és még a leterhelt kishivatalnok szaa sem készpénz. Szakjogászt kell meegkérdezni.

dec. 9. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!