Miért kell mindig cirkuszt csinálni a karacsonybol? Tényleg én vagyok a szemét amiért nem hajlok a lelki zsarolásra? Ti mit tennének?
Huh, de ismerős. Évekig ez a hiszti ment nálunk is, csak nem férjem rokonsága csinálta a fesztivált, hanem egyedül az enyém. Szüleim elváltak, nem állhatják egymást, mindketten új családot alapítottak és ezzel nyomasztottak burkoltan arra utalva, hogy akkor jobban szeretem a másik szülőm/fontosabb nekem, ha odamegyünk 25.én. olyan versengések mentek kis koromban is már, hogy ki a jobb szülő és kit szeretek jobban (már a 90-es években váltott felügyeletben neveltek heti váltásban mikor nálunk ez még nagyon szokatlan volt).
Na és ez a harc a Karácsonyban csúcsosodott ki miután meglett az unoka.
Mi egy autóbaleset után, ami épp hozzájuk menet történt 25.én óriási ködben mondtuk, hogy soha többet sehova kényszeresen, rossz időben mert"kell". Szerencsére nem sérültünk meg, mert a tejköd miatt eleve lassan mentünk, de azt az ijedtséget, mikor egy 4 hónapossal a hátsóülésen balesetezel, majd próbálsz trélert hívni dec 25.én, 2 óra várakozás után a hideg kocsiban jön egy tripla áron. Fú, senkinek nem kívánom. Viszont legalább leszálltak a témáról.
De ha a férjdd családja amúgy normális, velük miért nem igyekszel jó kapcsolatot tartani, összejárni?
Én nem tartom évek óta a kapcsoaltot a saját rossz családommal, a férjem oldalán meg sajnos nem százas mindenki, csak a szüleivel talalkozunk rendszeresen. És baromira sajnálom, hogy a gyerekeim úgy nönek fel, hogy kvázi nincsenek rokonaink rajtunk kívül. Meg magunkat is sajnálom.
Mi olyan szívesen karácsonyoznánk nagyobb családdal, ahogy az gyerekkoromban volt( mikor még normálisabbak voltak a családi viszonyok). Az évben szinte állandóan csak 4 en vagyunk a gyerekekkel, szóval semmi különleges nincs abban, ha karácsonykor is csak 4 en vagyunk.
"Rokonsag 2 válaszolt és közölték akkor innentől kezdve még jobban utálják férjem és nem hajlandóak jönni."
Megírnám nekik, hogy rendben, tiszteletben tartom a döntéseteket.
Aztán aki ezt írta, nem hívnám többet látogatóba.
Nem igazán tudok már újat hozzátenni mindahhoz, amit a többiek írtak. De ne legyen lelkiismeret furdalásod és rossz érzésed amiatt, ha egészséges határtartást gyakorolsz, és nem engeded, hogy felnőttként, kisgyermekes anyaként mások akarjanak kontrollt gyakorolni a saját életed, időbeoszásod, döntéseid felett lelki nyomásgyakorlással, érzelmi maniupulációval.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!