Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell mindig cirkuszt...

Miért kell mindig cirkuszt csinálni a karacsonybol? Tényleg én vagyok a szemét amiért nem hajlok a lelki zsarolásra? Ti mit tennének?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő van rokonság 1 aki a férjem oldaláról van és van rokonság 2 aki meg az én családomba tartozik és mind a ketten ragaszkodnak december 25- ikéhez mint közös karácsony. Rokonság 1 most találta ki ezt a dolgot 1 hete. Rokonsag 2 pedig már november eleje óta ezzel a dátummal zaklat. Férjemet rokonság 2 nem nagyon bírja vannak tagok akik kifejezetten elkenszenvesek vele ezért kategorikusan kijelentette nem kíváncsi rájuk főleg úgy hogy vidékre kell elutazni hozzajuk. Próbáltam fel ajánlani mind két félnek december 26-át mint alternatív opció de csípőből el lett utasítva mondván hogy nem tehetem ezt velük. Gondoltam fel ajánlom rokonság 1 - nek és rokonság 2 -nek hogy mi lenne ha egyszerre jönnének hozzánk arra is fújtak hogy nekik úgy nem jó. Támadt meg egy ötletem hogy esetleg valamelyik felét vendégül látjuk étteremben 23-an de ez sem volt jó. Van egy 4 hónapos kisbabam és rá is gondolnom kell ebben a helyzetben neki mi lenne a legjobb de mind rokonság 1 és 2 azt mondja ők is meg oldották a gyerekekkel mindig. Gondoltam ha nem jön össze a találkozó rokonság 2-vel attól még küldök nekik ajándékot az egyik csaladtaggal de közölte velem a képviselőjük hogy ez nekik nem tetszik kellemetlen és meg is mit gondolok magamról ők ezt nem érdemlik meg. Ha nem vagyok hajlandó találkozni akkor felejtem el őket nem fognak nekem tekeri meg keresni többet. Akkor próbáltam rokonság 1 el beszélni és tőlük is azt a választ kaptam hogy ez nem így működik nekik akkor jó és kész. Férjem teljesen rokonság 1 oldalán áll. Semmi szín alatt nem hajlandó vidékre menni és találkozni azokkal akikkel konfliktusban van. Rokonság 2 azt mondta innentől kezdve nem bekel meg a férjemmel és a család az család a pasik jönnek mennek de ők örökre ott vannak gondoljam át mi a fontosabb. Még azt is mondták valakit el küldenek értem meg a gyerekért férjem meg menjen rokonság 1-hez egyedül nyugodtan. Szóval mi a véleményetek? Én jövőre komolyan el menekülők külföldre ünnepek alatt ne találjon meg senki.
dec. 1. 16:51
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Most írtam mind két félnek hogy nem megyünk sehova és ha akarnak jöjjenek ők. 1 -es rokonsagbol már páran írták hogy szívesen jönnek. A 2-es rokonság nem reagál. Minden évben balhé van mindenből. Egy születésnap nem telik el úgy hogy ne lenne valaki aki beszól megsértődik valamin és őszinten szólva elegem van már ebből.
dec. 1. 20:14
 22/41 anonim ***** válasza:
94%
Köszi a meghívást, de elutazunk wellnessezni, Holdra repülni, vulkánba ereszkedni, hegyre mászni, óceánba merülni stb.
dec. 1. 20:37
 23/41 anonim ***** válasza:
94%
Nem mennék egyikőjükhöz sem.
dec. 1. 20:52
 24/41 anonim ***** válasza:
91%
Ne menjetek sehova, karácsonyozzatok hármasban. Senkinek sem kell ez a felesleges (és nevetséges... ) hisztizés. 24 és 25 maradjon meg hármótoknak, előtte és utána találkozzatok azokkal, akikkel szeretnétek, és csak velük. A többiek puffogjanak csak, ne a ti karácsonyotokat tegyék tönkre.
dec. 1. 20:58
 25/41 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon jól tetted hogy írtál. Én sem ugrálnék sehova, pláne egy ilyen picivel. Aki akar megy hozzátok, aki megsértődik az meg így járt.
dec. 1. 21:21
 26/41 anonim ***** válasza:
93%

A karácsony csak és kizárólag a tiétek, főleg egy 4 hónapos babával nem indulunk útnak.

Itt megintcsak a férj a nagy kérdés. Ő melletted áll? Elmenne egyedül is az ő családjához? Ha igen, akkor add be a válópert.

A karácsony ugyanis a családé, azaz a férjed, te, és a gyerek. Mindenki más átvedlett rokonná, akiknek illik küldeni egy boldog karácsony üdvözlést minden karácsonykor, de tilos látogató (tor)túrákat tenni hozzájuk. Hány felé kellene szakadni? Szüleid, testvéreid, nagyszüleid, nagynénik, a férj szülei, testvérei, nagyszülei, nagynénik? Na neeeeeee. Aki akar, meglátogathat, bár én nem lennék túl boldog, ha 14-en beállitanának hozzánk, és anyám és a többiek megjegyzéseket tennének a férjemre.

dec. 1. 21:36
 27/41 anonim ***** válasza:
94%

Jól döntöttetek. Baba nélkül is azt mondanám, hogy oda menjetek, ahol mindkettőtöket szívesen látnak. Ha ez mindenhol teljesül, akkor jön az a szempont, hogy ki hívott először.

De azzal, hogy ott a 4 hónapos baba, el is dől. Nem kell nektek hősködni és végigrángatni szegényt ezen, csak mert mások is megtették előttetek. A baba érdeke a nyugalom és a saját közege. A ti érdeketek pedig az idegtépés elkerülése és nem vagytok kötelesek mások elvárásait teljesíteni a saját károtokra. Aki meg szeretné, az megtalál majd otthon és figyelembe veszi a babát is. Na őket tartsátok meg!

dec. 1. 22:16
 28/41 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem jó ötlet, hogy magadhoz hívtad, meg nem is. Így te kell főzzél, az egész vendéglátás a te problémád lesz. Persze ha jófej az anyós, akkor segít, és a család többi tagja is. Én a helyedben azt tenném, hogy egy nap alatt mind a két helyet letudnám. Mondjuk 12re mennék anyósékhoz, 3 fél4re anyámékhoz, ha ennyire nem állják ki egymást, azzal meg boldog karácsonyt, 6 fél7 max 8ra haza, és a saját családommal tölteném tovább. Így senki nem sértődik meg, csak kérdéses, gondolom a kicsikét le tudjátok tenni aludni, vagy visztek neki egy hordozót, abban max alszik majd.
dec. 1. 22:19
 29/41 anonim ***** válasza:
92%

Az, hogy akit nem szeretek azt karácsonykor se fogom.

Ha ezt nem értik meg és emiatt nem keresnek többet, akkor Isten velük.

dec. 1. 23:23
 30/41 anonim ***** válasza:
89%

kérdezö "Rokonság 2 azt mondta innentől kezdve nem bekel meg a férjemmel és a család az család a pasik jönnek mennek de ők örökre ott vannak gondoljam át mi a fontosabb. Még azt is mondták valakit el küldenek értem meg a gyerekért férjem meg menjen rokonság 1-hez egyedül"ti valami olasz csalåd vagy C betüs család hogy a rokonsåg igy viselkedik ės beszél ?

maradjatok otthon ti 3 vagytok a család mindenki mås rokon.

dec. 2. 06:21
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!