Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell mindig cirkuszt...

Miért kell mindig cirkuszt csinálni a karacsonybol? Tényleg én vagyok a szemét amiért nem hajlok a lelki zsarolásra? Ti mit tennének?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő van rokonság 1 aki a férjem oldaláról van és van rokonság 2 aki meg az én családomba tartozik és mind a ketten ragaszkodnak december 25- ikéhez mint közös karácsony. Rokonság 1 most találta ki ezt a dolgot 1 hete. Rokonsag 2 pedig már november eleje óta ezzel a dátummal zaklat. Férjemet rokonság 2 nem nagyon bírja vannak tagok akik kifejezetten elkenszenvesek vele ezért kategorikusan kijelentette nem kíváncsi rájuk főleg úgy hogy vidékre kell elutazni hozzajuk. Próbáltam fel ajánlani mind két félnek december 26-át mint alternatív opció de csípőből el lett utasítva mondván hogy nem tehetem ezt velük. Gondoltam fel ajánlom rokonság 1 - nek és rokonság 2 -nek hogy mi lenne ha egyszerre jönnének hozzánk arra is fújtak hogy nekik úgy nem jó. Támadt meg egy ötletem hogy esetleg valamelyik felét vendégül látjuk étteremben 23-an de ez sem volt jó. Van egy 4 hónapos kisbabam és rá is gondolnom kell ebben a helyzetben neki mi lenne a legjobb de mind rokonság 1 és 2 azt mondja ők is meg oldották a gyerekekkel mindig. Gondoltam ha nem jön össze a találkozó rokonság 2-vel attól még küldök nekik ajándékot az egyik csaladtaggal de közölte velem a képviselőjük hogy ez nekik nem tetszik kellemetlen és meg is mit gondolok magamról ők ezt nem érdemlik meg. Ha nem vagyok hajlandó találkozni akkor felejtem el őket nem fognak nekem tekeri meg keresni többet. Akkor próbáltam rokonság 1 el beszélni és tőlük is azt a választ kaptam hogy ez nem így működik nekik akkor jó és kész. Férjem teljesen rokonság 1 oldalán áll. Semmi szín alatt nem hajlandó vidékre menni és találkozni azokkal akikkel konfliktusban van. Rokonság 2 azt mondta innentől kezdve nem bekel meg a férjemmel és a család az család a pasik jönnek mennek de ők örökre ott vannak gondoljam át mi a fontosabb. Még azt is mondták valakit el küldenek értem meg a gyerekért férjem meg menjen rokonság 1-hez egyedül nyugodtan. Szóval mi a véleményetek? Én jövőre komolyan el menekülők külföldre ünnepek alatt ne találjon meg senki.
dec. 1. 16:51
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
95%
Te neked már külön családod van,ráadásul egy kis csöpség aki ténleg nagyon picurka még az ilyen hurculáshoz,nektek kell a sarkatokra álni ha egyik rokonságnak se tetszik így jártak,kellemes ünnepeket
dec. 1. 17:00
 2/41 anonim ***** válasza:
98%
Én A gyerekkel otthon maradnék. Ha senkinek semmi nem jó akkor ez csak képmutatás. Férjed meg csináljon azt amit akar. 42f
dec. 1. 17:03
 3/41 anonim ***** válasza:
97%

Aki lelki terrort meg zsarolást alkalmaz, csak azért hogy neki legyen igaza, annak nem vagy igazán fontos. A helyedben tennék én nagy ívben mindkét rokonságra és maradnék otthon hármasban a férjemmel meg a gyerekemmel.

Felajánlottál nekik több megoldást is, senkinek semmi nem jó, akkor így jártak. Ha ezen megsértődnek, akkor majd megnyugszanak.

De tényleg.

dec. 1. 17:05
 4/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Teljesen rosszul vagyok már ettől.
dec. 1. 17:06
 5/41 anonim ***** válasza:
93%

Ne legyél rosszul, Kérdező. Húzd meg a határaidat, eddig, és ne tovább. Te ajánlottál több verziót is, hogy mindenhová eljussatok, kompromisszumra kész voltál - ugyanez nem mondható el a rokonságról. Egyikről sem. Akkor ki a h.lye, te vagy ők? Na ugye.

Nem kell engedni az erőszakosságnak.

Egyébként ha valamelyik rokonsághoz mégis el akarsz látogatni, akkor meg alkalmazd a régi illemszabályt: ahonnan előbb jött a meghívás/ahol előbb le volt fixálva a dátum, oda mentek. A másik família meg választhat egy másik időpontot.

dec. 1. 17:10
 6/41 A kérdező kommentje:
Ezek után már nem szívesen megyek sehová főleg úgy hogy egyik félnek sem ígértem meg a 25-et fixen. Mondtam hogy még kialakul nem rég érkezett meg hozzánk a kis babának és eléggé fáradt vagyok alapból is. Küzdelmes volt ez a 4 hónap és akkor bezzeg egyik fél sem rohant segíteni persze nem lett volna elvárás de akkor is jól esett volna egy kis figyelem. Akkor az anyosok harca zajlott éppen a baba születése körül és után.
dec. 1. 17:19
 7/41 anonim ***** válasza:
91%
Örülnék hogy megszakítják a kapcsolatot🤣 tojd le őket, különben is akivel évente csak 1-er találkozol az nem számít.
dec. 1. 17:35
 8/41 anonim ***** válasza:
94%

A férjed rokonainak, akik most hívtak csak, eleve azt kellett volna mondani, hogy aznapra már elígérkeztetek (a te rokonaid ugye sokkal előbb szóltak).

Oké, hogy még velük sem lett lefixálva, de ezt nekik nem kell tudniuk.

Amúgy nem értem, hogy miért te szenvedsz mindkét oldallal? A saját rokonságát intézze a férjed basszus.

Én, személy szerint, maradnék otthon a picivel, egy ekkora babát amúgy sem hurcolásznék.

Ha a férjem marad velünk, jó, ha nem, akkor menjen egyedül. Ti már külön család vagytok.

dec. 1. 17:42
 9/41 anonim ***** válasza:
95%

Ha meg nem is segítenek, akkor marhára nem szoros kapcsolatot.

Felhívnám család 1-et és 2-t is, hogy egyikükhöz sem megyek, maradunk a fenekünkön hármasban.

dec. 1. 17:43
 10/41 anonim ***** válasza:
97%
Nevetséges, én maradnék hármasban (?) karácsonykor és b..szák meg. Amíg nem viselkednek normálisan, le lennének offolva és ebben a férjednek is támogatnia kellene.
dec. 1. 17:57
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!