Mi a jó megnevezés egy ilyen családra?
Angolul a white trash, red neck lenne a legjobb szerintem.
Tanulatlanabb réteg, a vitában annak van igaza, aki hangosabban ordít (és mindenen ordítanak). Nem értik, a tanárok mire kapnak "ennyire magas bért", mikor semmit nem csinálnak, csak figyelnek pár gyerekre. Mikor covid volt, állították, hogy a vírust repülőkből szórták ránk, és nálunk azért volt kevesebb megbetegedés, mert Orbán Viktor jóban van a kínai kormánnyal (az "oltással chipet raknak beléd, ne oltasd be magad" szöveget harmincszor hallottam). Utazni felesleges, TV-ben és a zinterneten láthatsz mindent, hát minek elutazni a világ másik végére, mikor úgysem érted, mit beszélnek hozzád?
Az autóik 25-35 év között vannak, hangos is, kényelmetlen is, lassú is, de jó az még.
Otthon több generáció él együtt, hiába nem működik, hiába van állandó feszültség, senki nem költözik. A ház berendezésénél keverednek egymással a Kádár-korszakból maradt bútorok és a "szomszédnak nem kell, de nem engedtem kidobni" darabok. A nyaralás nekik az, hogy egy hétig fekhetnek a kertben a felfújhatós gumimedencében, és kivételesen már délelőtt bonthatják a sört.
Tény, hogy minél tanulatlan, annàl hangosabb, annàl jobban veri a nyàlát.
De egyrészt nem minden tanulatlan hangos, azért vannak kivételek. Van sok olyan butuska, aki bizony elismeri, hogy ő nem olyan okos, elég sok jószívű van köztük , ők nem azok a hangos fajták...
A másik, amibe belekötnék, hogy a többgenerációs együttélés nem a tanulatlansàg jellemzője, hanem azt jelzi, hogy a család képes kulturáltan együttélni, a nagyszülő vigyáz az unokákra, az unokák jó mintát látnak az idősebbektől, nem albérletre meg hitelnyögésre dobjàk ki a megkeresett pénzt, hanem a közös jobb életükre, programokra, utazásokra költik, stb.
És még az is benne van a pakliban, hogy a ledoktorált, vagyonokat kereső unoka ragaszkodik a Kádár korszakból maradt bútorokhoz, mert nem, nem mentek még tönkre, és gyerekkori emléket jelentenek számára. Maximum újra kárpitoztat ezt azt, mert idővel kifakult...
Szóval hogy mondjam, aki tanult, nem feltétlenül az a beképzelt felvàgós...
"Hát nem tudom, átlag gyerek biztos nem salátát akar enni. De majd próbáld ki, a tiéd biztos azt választja, nem a hamburgert."
Ez a szép a szülőségben, hogy felnőttként eldöntheted, mi legyen az ebéd otthon. De nem a zacskós salátára gondoltam, magában, rengeteg féle-fajta van, ami sokkal finomabb, mint a vizes zsemlébe rakott, ki tudja, milyen mirelithús. Mert elhiheted, hogy nem azokhoz helyekhez járnak, ahol minden frissen készül, minőségi alapanyagokból.
14-es, ez szuper, de megvan, hogy akiket én leírtam, egyáltalán nem ilyenek? :D
"Ez a szép a szülőségben, hogy felnőttként eldöntheted, mi legyen az ebéd otthon"
Bizony. Gyerekként meg eldontheted, hogy megeszed vagy sem, és ha nem, ordítani vagy a földhöz vágod magad. De megegyszer, majd a te gyereked élhet salátán
Nem tudom, ezerszer inkább választanék salátát, mint egy Juci Büfés hamburgert, a mirelit mikrózott hússal... :D
Ne érts félre, én is szeretem a hamburgereket, de nem ilyen Tesco parkolós bodegákból, ahol minden mirelit és mikróban van összemelegítve.
A gyerekek pedig azt a mintát követik, amit látnak. De úgy látom, nagyon érzékeny pont neked ez a saláta vs. hamburger téma. Pedig hidd el, egy saláta is lehet finom, laktató, sőt...
Az is árulkodó, mikor egy 10-12 éves gyerek úgy kezeli a helyzetet, hogy ordítva vágja magát földhöz.
Engedd már el ezt a saláta-hamburger témát. :D
Feleslegesen rugózol rajta, akinek tényleg nincs pénze, nem vesz ilyeneket.
"Nem, a gyerek nem csak azt q mintát követi, amit otthon lát. Erre elvileg te magad is pelda vagy, nem esik le?"
Pont ezt írtam, hogy nem úgy nőttem fel, hogy ezt láttam. Mert nekem ez sosem volt az otthonom, szerencsére egy percet nem kellett ilyenek között élnem (nem a szüleimről van szó a kérdésben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!