Nem haborodnatok fel, ha pl komaban fekudnetek es autobaleset kovetkezteben meghal a kisfiatok es eltemetik ugy, hogy te meg mindig komaban vagy?
Sallai Norarol irok most, hogy szegeny meg mindig nem tert magahoz es nem is tudja, hogy a kisfia meghalt es meg sem varjak a sajat anyjat, hogy ott lehessen o is a temetesen elkoszonjen a gyereketol?
Titeket ez nem borzaszt el, ettol a dontestol?
Először is az tudatánál levő édesapának nincs joga rendelkezni és elbúcsúzni???
Másodszorra, kifizeted a családnak a hűtési költséget vagy csak a szád nagy?
Harmadszorra, egy anya nem attól fogja feldolgozni a gyermeke halálát, hogy nézegethet egy koporsót vagy urnát, amint eltemetik. A sírhoz bármikor kijárhat, elbúcsúzhat, de soha nem tud ezen egy szülő sem túllépni, lezárni magában, csak megtanul együtt élni a fájdalommal…
Az is lehet, hogy pontosan Nóra tudja, mi történt. Nagyon sok mindent nem tudunk a kómában levő betegek agyműködéséről, de több olyan kutatás született már, miszerint tökéletesen felfogják, mi zajlik körülöttük, csak nem tudnak reagálni.
Miért, mit kéne tenni, fagyasszák le hónapokra vagy évekre???
Arra nem gondolsz, hogy a család többi tagja viszont szeretné lezárni a témát és nem egy kómás nőhöz igazodni, aki talán spha nem ébred fel?
Szegénynek inkább az a tény lesz nehéz, hogy meghalt a fia, ehhez képest az semmi, hogy nem vártak a temetéssel.
És ahogy írták, nem lehet tudni, hogy meddig nem lesz olyan álapotban, hogy egyáltalán eltudjon menni egy temetőbe
És mégis mit kellett volna tenni szegény kisfiú testével, mikor az anyja nem is tudni, mikor ébred és épül fel? Hagyják "oszlani" a halottasházban, vagy mi?
Nyilván eltemették. Az édesanyja majd kimegy a sírjához, ha felépült.
Nyilván az élő, tudatuknál lévő családtagoknak fontos a lezárás azért temetik el a kisfiút. Meg ki tudja mi lesz szegény nővel, lehet felesleges várni, hogy felépüljön :(. Nem tudom, nem követem az állapotát.
Mondjuk azt én se értem, hogy itt mindenki a tároláson van fennakadva, a hamvasztás és utána urnában hazavitel is lehetne egy opció.
A hamvasztás is temetés, végleges elengedés attól még, hogy nem egy sírba kerül szertartás keretében, teljesen mindegy ilyen szempontból, hogy megmarad-e a test vagy sem.
Na meg mondjuk a család nem akarja a gyermeket, kisunokát nézegetni egy dobozban a kandalló felett…Ki tudja, meddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!