Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruacio alatt tamoon...

Menstruacio alatt tamoon hasznalata kovetkezteben lehetnek erosebb menstruacis gorcsok?

Figyelt kérdés
Azt tapasztaltam, hogy elso napon amikor felhelyezem a tampont eros gorcseim vannak. Ha elso nap betetet hasznalok es a kovetkezo napokon tampont akkor nem gorcsolok annyira. Lehetseges hogy a tamoontol begorcsolok? Mehszajsebem van

2023. aug. 26. 13:08
 1/3 anonim ***** válasza:
23%
Sajnos lehet .( A méhszájseb ettől független.) Az oka a prosztaglandin termelés és a hüvely , méh vérkeringése. Röviden: A tampon miatt nem megy elég " messzire" a görcsöltető levált méhnyálkahártya. Ilyen alapon segít a sport, mozgás stb, mert egy nagyobb görcsöt okoz ugyan , de az ettől meggyorsult nyálkahártya leválás a továbbiakban " békét hoz".
2023. aug. 26. 14:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1 abban igazad van, hogy lehetséges. Viszont az indok az butaság. Ami levált darab, az nem görcsöltet. Az ilyen jellegű fájdalmat az okozza, hogy válik le a méhnyálkahártya. A tampon az azért erősítheti fel, mert a káros vegyi anyagok, amik benne vannak, görcsöket okoznak. Olyan anyagok, mint pl a hipo.

A sima betétben is megtalálhatóak ezek a káros anyagok, viszont az ugye a testen kívül van. Anno nekem is erősebbek voltak a görcseim a tampontól, de muszáj volt super pluss méretűt használni az erős vérzés miatt. Én azóta váltottam már másra, és csak nagy ritkán görcsölök, és az is inkább csak kellemetlen, mint fájdalmas.

2023. aug. 27. 21:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen. Nekem alapból erős görcseim vannak az első napon, remegés, hányás is akár. De másnap semmi.

Tampont egyszer próbáltam hát rosszabb volt, mert még ott is nyomott. Ilyenkor legszívesebben kimásznék a bőrömből, ruhámból is. Néha a bugyi gumija is zavar.

Én emiatt maradok a betétnél, az zavar a legkevésbé, és szeretnék majd menstruációs bugyira is benevezni.

2023. aug. 29. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!