Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
12 éve vagyunk együtt a párommal, egy pici házban amit édesanyám tol örököltem ,aki 7 éve ment el ! Bőv lent! Tanács?
Azzal jön mostanság a párom , hogy ő már rég óta itt lakik csinálgatja az udvart , ha vmi el romlik meg javítja ,és közben itt nincs neki semmije !
Annyit kell tudni hogy nekem van egy kamasz lányom,ezzel azt akarja elérni hogy adjak neki részesedést a házból és a gyerekem?
És még a felesége se vagyok!
És ki fizeti ezt ki neki amit o itt csinál ! Elgondolkodtató …
Én 14 éve vagyok a párommal.Az ő saját tulajdonú családi házában élünk.
Természetesen közös kasszán vagyunk, én is ugyanúgy költök a házra ha szükséges.
Mégsem fordult még meg a fejemben hogy arra kérjem hogy valamilyen mértékben kapjak részesedést a házból.
Az, hogy "csinálja az udvart", az kb azt jelenti, hogy életvitelszerűen ott él, tehát karban tartja a környezetét. Nyilván, ha valami elromlik a használatban, akkor azt vagy megjavítjuk, vagy megjavíttatjuk.
Gondolom nem fizet lakbért, hiszen egy párkapcsolatban ez nem szokás, de gyakorlatilag ő így most "ingyen" lakik. Ilyen alapon, pl Te élnél valakinél, akinek van egy háza és azért, mert főzöl, mosol, azért járna neked tulajdonrész?
Az együttélés során akkor kellene elszámolni a pároddal, ha történik valamilyen jelentősebb értéknövelő beruházás a házon, pl szigetelés, nyílászáró csere, stb, de az állagmegóvás, amit Ő végez, mint plfestés, javítási munkám az nem ez a kategória.
Tudom, hogy drága, de a biztos jogi válaszért elmennék egy jogászhoz (kb. 25 ezer/óra).
Az emberi részét nem tudhatom, mert én nem vagyok ott az "otthonotokban".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!