Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érthető, hogy bosszant hogy...

Érthető, hogy bosszant hogy az én kérésemet figyelmen kívül hagyták annó?

Figyelt kérdés

8 éve született meg a férjemmel az első gyerekünk.

Anyósoméknál az volt a szokás, hogy a család december 24-én ül össze. Mikor össze jöttünk a férjemmel akkor se tetszett annyira, de nem akartam én az ünneprontó lenni meg volt, hogy nem is mentem mert én is a szüleimmel voltam.

Mikor a gyerekünk megszületett utána próbáltam volna egyezkedni, hogy mostmár azért így ha lehetne ez hanyagoljuk. Szeretném a szentestét csak hármasban tölteni. A férjem se állt ki akkor mellettem, szerette a nagy családdal töltött szentestét és anyósomnál is falakba ütköztem. A dolog végül elült, már megszoktam, mondhatni szeretem is. A gyerekek, azóta van egy 5 éves gyerekünk is pedig kifejezetten imádják, már egy hagyománnyá vált, minden évben várják.

Eljött az idei év amikor a sógornőm (anyósom lánya) szült.

Igen, ki találhatjátok. Mostmár a szentestét csak hármasban szeretné tölteni.

Így anyósom egy tollvonással megmondta, hogy jó akkor idén nem így lesz. 24-én mindenki marad otthon.

Igazából nem az a bajom, bár a gyerekek nagyon szomorúak emiatt.

Hanem baromira bosszant, hogy én mikor ezt szerettem volna mindenki ellenezte most meg így már oké.

nov. 2. 20:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Igazából te nem álltál ki a saját véleményed mellett anno, de mivel utólag jól sült el, ezért valószínűleg neked nem volt annyira fontos, mint a sógornőnek. Ha eléggé akartad volna, ti sem mentetek volna. Szóval szerintem nem érdemes ezen most megbantodni, mert úgy történt, ahogy te hagytad hogy történjen.😀
nov. 2. 23:18
 12/20 anonim ***** válasza:
96%

A férjednek kellett volna kiállni melletted és most is.

De én is lszrnám. Ba.ák meg.

nov. 2. 23:50
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Egy huszárvágással hívjátok meg a nagyiékat magatokhoz. 😆
nov. 3. 01:18
 14/20 anonim ***** válasza:
75%
Ha másik nap tartják meg a nagy karácsonyi cécót, a gyerekek talán nem akadnak fent rajta. Nekik igazából mindegy, hogy 24 vagy 26 🙂. Lesz karácsonyi vacsi, csak másnap. Az, hogy neked rosszul esik érthető. De akkor kellett volna kiállnia melletted a férjednek vagy neked jobban kiállni, hogy márpedig szentestén otthon lesztek. Egyrészt a lánya, másrészt lehet a sógornő határozottabb, kijelentette, hogy nem mennek szenteste és anyós meg tudja, hogy hajthatatlan ebben. Ha átrakta máskorra, akkor a gyerekekkel beszéld meg, hogy 25-26 mentek a mamához, 24.-én meg otthon lesztek és együtt ünnepeltek. Vagy 24.-én menjetek a te szüleidhez 🤷🏼‍♀️. Az érthető, hogy rosszul esik, hogy annó a te kérésedet nem vették figyelembe, sógornőét meg igen, de ezzel már nem tudsz mit kezdeni.
nov. 3. 06:10
 15/20 anonim ***** válasza:
72%
Ennek semmi köze anyóshoz. Ez a Te és a férjed ügye volt annak idején, és a férjed sz..rt bele a kérésedbe, mert ő meg amúgy szerette volna. Ne kend rá anyósra, mert ez nem az ő sara, hanem a kettőtöké. Ha ő is hármasban szeretett volna karácsonyozni, akkor már régen megszakadt volna ez a hagyomány, merthát rendőrrel nem vitettek volna oda titeket... és a gyerekeitek is ebben nőttek volna bele, ezt szeretnék, és nem lenne nekik most fura, hogy innentől kezdve máshogy lesz. Ne kend rá olyanokra ezt, akikre nem kellene, ebben a kedves férjed volt a hunyó.
nov. 3. 06:51
 16/20 anonim ***** válasza:
66%

Mondjuk én eleve össze sem házasodtam olyan anyuci pici fiával, aki a leszrja a kérésemet, mert "a nagy családi buli 24-én'. Hogyne, akkor szopizz csak kisfiú, de engem hagyj békén.

Nem a sógornőddel van a probléma, hanem hogy a férjed egy tutyimutyi kisgyerek.

nov. 3. 08:10
 17/20 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen érthető a felháborodásod.

Mennyire rühellem az ilyen erőszakos rokonokat, főleg az anyósok ilyenek, meg a tutyimutyi férjeket is lenézem.

Én ignorálnám a továbbiakban az egészet.

nov. 3. 09:57
 18/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom ennek minek ekkora feneket keríteni. A férjed (anyós gyereke), nem akarta ezt a hagyományt felrúgni, a sogórnő (anyós gyereke) igen. Ennyi.
nov. 3. 10:16
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
És a másik nap nektek jó? Te szüleidhez nem mentek? Csak mert ha eddig oda mentetek másnap, akkor állj ám ki magadért! Ha nem 24 akkor 26. Ha nem jó akkor mi idén nem jövünk. Nálunk amúgy ugyanez volt, de itt én vagyok a saját lány, onnantól, hogy tesóm megnősült mindenki az ő feleségéhez igazodik. (Mondjuk évek óta már nélkülünk, mi már ezt nem nézegetjük.)
nov. 3. 11:31
 20/20 anonim ***** válasza:
92%

Annyian írjátok itt, hogy ő sem állt ki maga mellett eléggé. Na igen, ha meg kiállt volna, (és mondjuk erről szólna a kérdés, a "most"-ban), akkor kb. elhordanátok mindenféle hormongőzös hp-nak, erre jó a gyk.

Kérdező!

Ez most már így alakult, szerintem izgi lesz négyesben is a szenteste, lesz egy kis változatosság legalább. Viszont én utána sz...rnék vastagon arra, hogy anyós mit szervezkedik, nem mennék másnap sem, harmadnap sem, innentől kapják be. (Mert: Ha másnap jöjjön mindenki anyós szerint, akkor a dec.25. ugyanolyan nyűgös lesz kisbabával a sógornődnek, mintha dec. 24. lett volna, szóval innentől szórakozzanak a......

nov. 3. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!