Érthető, hogy bosszant hogy az én kérésemet figyelmen kívül hagyták annó?
8 éve született meg a férjemmel az első gyerekünk.
Anyósoméknál az volt a szokás, hogy a család december 24-én ül össze. Mikor össze jöttünk a férjemmel akkor se tetszett annyira, de nem akartam én az ünneprontó lenni meg volt, hogy nem is mentem mert én is a szüleimmel voltam.
Mikor a gyerekünk megszületett utána próbáltam volna egyezkedni, hogy mostmár azért így ha lehetne ez hanyagoljuk. Szeretném a szentestét csak hármasban tölteni. A férjem se állt ki akkor mellettem, szerette a nagy családdal töltött szentestét és anyósomnál is falakba ütköztem. A dolog végül elült, már megszoktam, mondhatni szeretem is. A gyerekek, azóta van egy 5 éves gyerekünk is pedig kifejezetten imádják, már egy hagyománnyá vált, minden évben várják.
Eljött az idei év amikor a sógornőm (anyósom lánya) szült.
Igen, ki találhatjátok. Mostmár a szentestét csak hármasban szeretné tölteni.
Így anyósom egy tollvonással megmondta, hogy jó akkor idén nem így lesz. 24-én mindenki marad otthon.
Igazából nem az a bajom, bár a gyerekek nagyon szomorúak emiatt.
Hanem baromira bosszant, hogy én mikor ezt szerettem volna mindenki ellenezte most meg így már oké.
A sógornőd ki tudott állni az elképzelése mellett, te nem. Neked nem sikerült az érdekérvényesítés, neki igen.
Az is gond, hogy a férjeddel sem értettetek egyet az ügyben. Sógornőnél ez nyilván nem így van.
Ha igazán nem akartál volna menni akkor nem mentél volna. A férjed meg vagy megy vagy marad.
Amúgy nem állt ki melletted.
Gondolom most igazat ad a tesónak nem?
Érthető, de igazából a férjedre legyél mérges: egyrészt neki kellett volna figyelembe venni a kérésed, másrészt ha ő kiáll melletted, akkor már nálatok is a gyereke kérhette volna anyóstól is ugyanezt, nem a menye, úgy valószínűleg nagyobb foganatja lett volna.
Viszont ne bosszankodj ezen sokáig, inkább arra fordítsd az energiát, hogy legközelebb jobban állj ki amellett, ami fontos neked, mert úgy tűnik, hogy itt arra lesz szükség a jövőben is, ha el akarsz érni valamit.
Egyrészt a sógornőd az anyósod lánya, ergo közelebb állnak egymáshoz, a szomorú igazság az, hogy az ember jobban alkalmazkodik a saját gyerekéhez, mint a menyéhez. Másrészt pedig a férjed sem támogatta a kérésedet.
By the way írtad a gyerekek most szomorúak, de nem ünnepelhettek a sógorék nélkül? Lehet ez most apróság, de nekem szembetünt.:D
Köszönöm a válaszokat.
Persze nem dőlök a kardomba, csak bosszantó.
De érthető, ő a lánya.
Nem, azt mondta anyósom, hogy akkor mindenki megy másik nap. Mi se menjünk akkor így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!