Ha nyernél egy nagyobb összeget adnál belőle a családodnak?
Mondjuk egy 100-150 millió forintot.
Úgyhogy családos vagy. Van 2 gyereked, lakáshiteles 2 szobás lakásod, és egy kb 1,5 milliós régebbi autód.
A bevételetek havonta kb 700e Ft.
A rokonaidnak (szülők, testvér) adnál pénzt?
Én nem adnék, 150 millió forint sajnos nem olyan sok pénz.
Ez arra lenne csak elég, hogy magunknak vegyünk egy rendes házat meg egy befektetési ingatlant a nyugdíjas éveinkre/gyerekünknek.
De nekünk nincs is olyan rokonunk aki rászorulna, rajtunk kívül mindenki tehermentes saját ingatlanban él, dolgozik és munkájából átlagos színvonalon megél.
Nem adnek.
Pl 150millanal
Befejeznem a hazat kertet az kb 20milla
Vennek 1 jobb autot az 3milla
Maradekbol vennek 3 kislakast a 3 gyerekemnek.
Ha marad meg akkor befektetnem.
Szüleim el se fogadnák.
A testvérem lényegesen jobban áll anyagilag: 3 gyerekük van, 24, 22 és 16 évesek és saját házukon kívül 2 másik lakás van a családjukban, plusz a feleség szüleitől örökölt lakás egyharmad része is az övék. Tehát a gyerekeknek gyakorlatilag mindnek megvan az induláshoz a saját (igaz kicsi) lakásuk. Úgy, hogy a legidősebb gyereküknek jó állása van Bp-en, dolgozott kint Norvégiában is, és ott is képzeli el az életét hosszú távon.
Egyébként 100-150 millió Ft nem olyan durván nagy összeg. A szomszédunkban idén adtak el egy házat 50 M Ft-ért. 2 nap alatt (!) lett rá vevő! Egy kb. 70 m2-es, 70 éve épült házról van szó, ahol nincs napelem és nincs szigetelés a házon. És a vevő (közékorú gyermektelen házaspár) teljesen át fogja alakítani, szóval alaphangon még 10 M Ft-ot biztos beleraknak.
Vagyis ha a két gyerekemnek (ui. nekem is kettő van) vennék egy-egy ilyen házat és csak szerény mértékben felújítanánk, akkor is 100 M Ft felett lennénk.
Igaz, innentől nyugodt lennék, hogy ha bármi ér engem, akkor ők már el tudnak indulni az életbe.
Szóval emiatt én nem hinném, hogy a tesómnak adnék. Ettől függetlenül, ha úgy fordulna az életük, hogy anyagi segítségre lenne szükségük, akkor adnék, és persze örülnék, hogy tudok is adni.
Én adnék de nyilván 100 féle választ fogsz kapni. Nálunk tesóm tartós beteg, állandó ápolást igényel, neki raknék félre pénzt. Anyámnak is adnék bár nem biztos hogy elfogadná. Kipótolnám a pénzt hogy tudjon egy nagyobb lakást venni, vagy sokszor emlegeti hogy szeretne kertet, tesómat is lefoglalná jobban, ugyhogy lehet valamelyik környékbeli faluba vennék neki. Apám lóf.szt nem kapna mert le sem sz.r minket. Nagyanyám elvan ahogy van , na meg ugysem fogadna el semmit ,mas kozeli rokonom nincs. Anyósék sem fogadnának el semmit, max valami utazásra befizetnénk őket.
Most nem tudom megmondani mennyit tennék félre tesómnak alaposabban át kéne gondolni. Most anyám gondozza de ki tudja milyen állapotba lesz később..persze joggal mondaná férjem hogy akkor az ő tesojának is adjunk ugyanannyit.
Jelenleg lakásban lakunk, szerintem vennénk még egyet hogy a gyereknek legywn. Egy nem új építésű most kijönne 40 45 misiből. De azt is bele kéne kalkulálni hogy mire megnő a ygerek öregszik a lakás is, szóval lehet többet kéne rááldozni. Azért óvatosan költekeznék, hamar s.ggére lehet verni
Csak úgy nem adnék, mert most mindenki rendben van, de nem herdálnám el és ha szükség lenne rá valahol, akkor természetesen adnánk. Mondjuk mi úgy is, ha nem nyernénk ekkora összeget, de nálunk valahol a család védőhálót is jelent. Más is adna nekünk, ha bajban lennénk.
Egyébként budapesti agglomerációban egy JÓ ház (bár kinek mi a jó) 70+ millió, plusz egy új autó és a 100-asnak már a s*ggére is vertél. Még nem is túl luxusban gondolkozva... Ha a lakásotokat megtartjátok a gyerekeknek, kb. nem is marad semmitek, csak kényelmesebben éltek. Szóval ha ez a terv, akkor a kérdésnek igazából meg sem kellett volna születnie.
Mivel mi családi házban élünk, amit szeretünk, valószínű lecserélnénk az egyik autónkat, a többit meg lakásokba fektetnénk. Alapvetően a gyerekeinknek és a saját nyugdíjas korunkra gondolva, de ha kell, akkor természetesen bármikor értékesíthető valamelyik és tudunk segíteni, mert ezek nyeremény nélkül is véghezvihető tervben vannak.
Azért az sokat elmond az itteni válaszolókról, minél kevesebbet adnál, annál jobbra van pontozva a válasz
Bocs, hogy nem mindenkinek okádék a családja;)
#39: Igen, anyám is gondolhatta volna ezt, ahelyett, hogy adott anno 5M-et az első lakásomba és azóta is albérletet fizetnék 2 saját ingatlan helyett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!