Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nyernél egy nagyobb összege...

Ha nyernél egy nagyobb összeget adnál belőle a családodnak?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy 100-150 millió forintot.

Úgyhogy családos vagy. Van 2 gyereked, lakáshiteles 2 szobás lakásod, és egy kb 1,5 milliós régebbi autód.

A bevételetek havonta kb 700e Ft.

A rokonaidnak (szülők, testvér) adnál pénzt?

okt. 30. 13:43
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
72%

A lanyomnak egyedul. Most utaltunk at neki a ferjemmel amugy is 1000 fontot a butoraira az uj lakasaba, amit a mult heten vett. De ha kell neki valami, barmikor!

A tobbi figuranak kizart, ezek mar regen eljatszottak mindent. Oldjak meg maguknak a kinjaikat! ;-)

okt. 30. 14:13
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Tesóm sem nekem, sem a férjemnek nincs.

A szüleim sem támogattak soha, ráadásul nem is tudnak bánni a pénzzel, elherdálnák.

Nem adnék nekik.

Van 2 gyerekem, pont elég őket az életben elindítani.

okt. 30. 14:16
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
A fent leírt esetben nem. Az én helyzetemben unokahúgomnak adnék, más élő rokonom nincs is.
okt. 30. 14:18
 14/43 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom mint az első válaszoló.

Nem olyan nagy pénz ez. Hitel visszafizetés után, egy jobb nagyobb lakás/ház vásárlása 60-80 millió Ft.

Nem sok maradna, ha azt még azt az ember elosztogatja.

15/43 anonim ***** válasza:
13%

#7: Az összeg kb. 25%-át

16/43 anonim ***** válasza:
69%

#8 vagyok.

Ez annak is a függvénye hogy az ország melyik részén vennél új lakást/házat,stb.

Vegyünk az általad említett 150 milliót.

Mi itt Dny-Magyarországon élünk. Itt egy számunkra megfelelő 3 szobás családi kertes ház meglenne olyan 35 millióból. (Ha kell egy kicsit újítani rajta akkor olyan 50.) Vennénk egy vadiúj 0 km-es autót (legyen kb.13 millió).

Félretennék a gyermekünknek hogy segítsük majd az elindulását az életben, illetve saját magunknak egy kis tartalékot a nyugdíjas időkre.

De mivel nálunk kicsit több mint fele csak a havi bevételünk az általad említettnek, így többet kellene magunkra fordítanunk.

Úgy mindent összevetve testvéremnek adnék mondjuk 5 milliót.

Nagymamámnak pedig átvállalnám a havi csekkjeit/rezsijét, bevásárolnék neki minden hónapban konyhára amit szeretne, megvenném a tüzelőjét minden évben, vagy amire még szüksége van...itt konkrét összeget nem tudnék mondani de szerintem 5 millió itt is bőven kiszolgálná még az ő életét.

okt. 30. 14:23
 17/43 A kérdező kommentje:

Igen, ez erősen függvénye annak ki hol él.

Közép-Dunántúli régióban egy valamirevaló családi ház az 80 millió. Lehet kapni 40 millióért is olyat amire még ennyit rá kell költeni.

Szintén új építésű nagyobb (80-90nm) lakások 70 milliók.

okt. 30. 14:26
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

A szüleimnek igen, egy pár milliót hogy legalább az autojukat le tudjak cserélni. Öcsém valószínűleg nem fogadna el, de neki is adnék pár milliót hogy elinduljon az életben.

A többit vállalkozásra költeném, amit most azért nem indítok el abban a formában ahogy megalmodtam mert nem élek addig hogy visszahozza az árát. Ha viszont meglenne rá a pénz, érne annyi áldozatot hogy a magam ura legyek utána és ne alkalmazott.

okt. 30. 14:28
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Akármennyit is adsz, biztosan lesznek más rokonok akik azt mondják rád, hogy fukar vagy ennyi pénzből. Szerintem ne azon gondolkodj, hogy mennyivel segítsd a testvéredet, hanem azon, hogyan támogasd a gyerekeidet (egy-egy lakás a nevükre, némi pénztartalék).

Esetleg a szüleidnek adj egy kis pénzt a lakásfelújjításra (pár milliót).

okt. 30. 14:47
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Csak a tesóm van, neki valószínűleg adnék, meg távolabbi rokonaim. Nekik nem hiszem. De fura lenne, ha családom lenne, és 2 gyerekem, mivel egyedül élek, és nem szeretnék gyerekeket. Ha lenne feleségem, kikérném az ő véleményét is. De a mai világban 100-150 millió ft nem olyan rettentő nagy összeg. Egy szép új házra épp elég lenne.
okt. 30. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!