31/34 anonim válasza:
Igen. Nem a szertartást, hanem a jogi aktust. Olyasmik miatt amit a 27-es írt. Mindenképp praktikus ha jogilag is egymás legközelebbi hozzátartozói vagyunk. Akkor meg már a házasság tűnt a legkönnyebbnek. (Én pl eddig azt hittem hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat csak a melegeknek van.) Pláne hogy gyereket is akartunk. Így pl felvehettük a babavárót (arra az 1 db gyerekre akit amúgy is vállaltunk volna, tehát nem a pénz miatt született, de nyilván jól jött ha már volt ez a lehetőség). Ha nem jött volna össze, fogadhattunk volna örökbe, ahhoz is házasnak kell lenni. Ha beviszik az kórházba, nem úgy telefonálok oda érdeklődni az állapota felől, hogy a senkije vagyok, hanem hogy a felesége. Ha majd valamelyikünk meghal, tisztább lesz az egymás után öröklés (a lakás amiben jelenleg élünk pl az ő magánvagyona). Persze, biztos lehet ezekről szerződéseket írni. De minek, ha van a házasság egyszerű opciója is. Ingyenes, nem vesz igénybe sok időt maga a szertartás. Elválni meg bármikor el lehetne ha akarnánk.
32/34 anonim válasza:
"Özvegyi nyugdíjra az élettárs is jogosult."
Nem így van.
"Haszonélvezet meg nem fontos, mivel normál esetben közös tulajdonú az ingatlan és egyébként is köthetnek szerződést."
Vagy nem. Ha nem házasok, közösen nem kapnak hitelt, ergo csak egyikük lesz tulajdonos.
33/34 anonim válasza:
De így van. Ha van gyerek vagy legalább 10 éve együtt élnek, akkor ugyan úgy jár.
Miért ne kapnának hitelt? Vadidegennel is fel lehet venni hitelt, nemhogy élettárssal.
34/34 anonim válasza:
20! Feltéve hogy te leszel özvegy egyszer, és nem a férjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!