Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fontosnak tartod a házasságot?

Fontosnak tartod a házasságot?

Figyelt kérdés

okt. 27. 13:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
81%
Igen.
okt. 27. 19:35
 22/34 anonim ***** válasza:
64%
Itt miert lett 2 emberen kivul mindenki lepontozva? Ha igent, ha nemet irt.🤔
okt. 27. 20:00
 23/34 anonim ***** válasza:
54%
Igen
okt. 29. 11:04
 24/34 anonim ***** válasza:
73%
Igen. Számomra fontos, hogy az ember, akivel közös gyereket vállalok, közös lakást veszek, közös hitelt vállalok ki merje mondani, hogy velem szeretné leélni az életét "míg a halál el nem választ".
okt. 29. 22:08
 25/34 anonim ***** válasza:
90%
Igaz hogy nem ez határozza meg hogy mennyire szeretünk valakit, és sokan csak egy papírnak tartják....viszont nagyon sok esetben jó, hogy ha van ez a papír.
okt. 30. 16:06
 26/34 anonim ***** válasza:
19%
Mire?
okt. 30. 16:21
 27/34 anonim ***** válasza:
89%

26

Pl arra, hogy özvegyi nyugdíjat kapjon a túlélő házastárs, arra, hogy özvegyi haszonélvezeti joga legyen a közösen lakott ingatlanon.

okt. 30. 16:31
 28/34 anonim ***** válasza:
58%
Én nem láttam jó példát otthon. Apám 3x vált, mindháromszor egy tortúra volt az anyagiak miatt. Eladta az ingatlanát, vett újat már házasság alatt, abból ki kellett fizetni a feleséget, aki egy bőrönddel jött a házasságba és hol dolgozott-hol nem(inkább nem). Nekem emiatt nő létemre semmi késztetésem a házasságra. Van párom, 2 gyerekünk 15 éve, épp az utolsó 2 év nem túl rózsás, néha eszembe jut, ha szétmegyünk, legalább nincs herce-hurca. Pl van egy közös számlánk, oda teszünk azonos összeget, amiből mennek a közös kiadások. Ő a maradék pénzét mindig elveri a hobbijára, fast foodra stb, nekem van 10 millióm elrakva az évek alatt. Ha szétmegyünk, adhatnám oda a felét, miközben én spóroltam magamon, 20 éves kocsival járok, ő meg 4 évente cserélgeti hitelből. Na biztos hogy nem. Nagyon is jól van ez így ahogy van.
okt. 30. 17:23
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

#28 Ezzel annyira jól összefoglaltad mi a különbség az együtt (házasságban) élés és az egymás mellett élés között.

Házasságban nincs ilyen, hogy ő el éri a pénzét hobbira meg faszt foodra én meg gyűjtöm a milliókat, hanem egyforma életvitelt folytatunk, megbeszéltünk hogy mikor mire költünk és megbeszéljük, hogy mire gyűjtünk. Én személy szerint nem tudnék egy olyan férfi mellett élni, akinek teljesen ellenkezik az értékrendje az enyémmel. Ez az én szememben még csak nem is párkapcsolat, ez így lakótársak akik szexelnek. Elhiszem, hogy valakinek ez az igénye, és nektek ez így jó, de én komolyan nem tudnék így élni.

okt. 30. 18:40
 30/34 anonim ***** válasza:
37%

Özvegyi nyugdíjra az élettárs is jogosult.

Haszonélvezet meg nem fontos, mivel normál esetben közös tulajdonú az ingatlan és egyébként is köthetnek szerződést.

okt. 30. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!