Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan fogadjam el, hogy nem...

Hogyan fogadjam el, hogy nem tudok segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrèg kiírtam egy kèrdèst apósom hamvasztásával kapcsolatban.

Próbáltam segíteni a temetès megszervezèsèben, koszorú rendelèsben, de mint kiderült a fèrjem tesója apósom halála után 4 nappal (benne volt szombat-vasárnap) már mindent elintèzett, aláírt, stb.

Szerintem nagyon drága ajánlatot kapott, de aláírta ès csak utólag közölte velünk (sajnos mi 250 kmre lakunk a temetès helyszínètől), pedig kèrtük, hogy ha utánajár tájèkoztasson, beszèljünk ès döntsünk együtt. Ez nem törtènt meg.

Mindeközben kb teljes információzárlat, ami nem direkt törtènt, hanem mert a fèrjem nem akart ezzel az egèsszel foglalkozni, nagyon megviseli. Engem zavart, hogy nem tudok semmit, hogy elhamvasztották-e már apósom, mikor lesz a temetès egyáltalán tudunk-e már valamit.

Felvettem a kapcsolatot a temetkezèsi vállalkozóval, aki közölte, hogy ő nem velem, hanem a tesóval kötött szerződèst, így nem mondhat semmit (de papír alapú árajánlatot bezzeg nem adott neki, amiből látnánk a rèszleteket...). Annyit mondott, hogy a temetès időpontját közölheti, ha már meglesz. Na pár nap múlva felhívtam, ès olyan szinten nincs kommunikáció a tesó és a vállalkozó között, hogy azt sem tudták ki merre van arccal!

Szerettem volna segíteni, de rájöttem, hogy ebből ki kell szállnom, mert 1. fingom nincs milyen szerződèst kötöttek, mert nem kaptunk semmilyen papírt, hogy mire számítsunk, 2. csak kavartam a "szart" ezekkel a telefonálásokkal a vállalkozóval.

A fèrjemet hiába kèrdeztem, nem tudott semmit mondani, meg a halogatás nagy mestere, ha valamit nem akar megcsinálni, azt nem fogja megcsinálni. Így van ez az apukája temetèsèvel kapcsolatos dolgokkal is, pont ezèrt szerettem volna segíteni!

Bosszant, hogy mèg mindig nem látjuk tisztán a helyzetet, bosszant, hogy ennyire "szarul" sikerült a kapcsolattartás ès az is, hogy a temetès időpontját egy szórólapról tudtuk meg, amit a tesó elküldött messengeren a fèrjemnek. Nincsenek rosszban, èn is kedvelem a tesót, szerintem ő is engem, nem tettünk egymás ellen rosszat. De ez most valahogy elcsúszott...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy nem tudtam segíteni, hogy nem tudtam "hasznos" lenni egy olyan szituációban, amiben támogatni, segíteni kellene a másikat? Inkább csak "ártottam", mint javítottam a helyzeten.

Most próbálok csendben a seggemen megülni, de nagyon nehèz, hisz bánt ez az egèsz. :( Vègülis èn voltam a buta, mert senki nem kèrte a segítsègem, èn meg belepofáztam más dolgába. Bár ha azt nèzzük, hogy jóban-rosszban együtt esküt tettünk, annyi közöm legalább van hozzá, hogy igenis szeretnèk segíteni a fèrjemnek, amiben csak lehet ès kicsit jobban utána lehetett volna járni (nem az ismerőssel szerződèst kötni a temetèsre és az első ajánlatot elfogadni). De nem kèrte a segítsègem.

okt. 1. 17:27
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
82%

Segítségnyújtás fogalma:

Úgy és akkor segítesz, ahogy és amikor a másik félnek jó és kéri is.

Minden egyéb kontroll.

okt. 1. 20:46
 12/42 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk nem szoktak így beleokoskodni a rokonok, főleg nem 250 kilóméterről. Egy ember elintéz fél nap alatt mindent és kész.

Én nem értem mit tudsz segíteni. Semmit.

Szállj le róluk az már segítség mindenkinek.

okt. 1. 20:50
 13/42 anonim ***** válasza:
51%

Ó, milyen kis szent lett itt a gyakori népe.

Lehet túltolta a kérdező, de bizony a temetés baromi drága és a nyámnyila férjnek is kell bele tenni a részét anyagilag.

Namármost, egy házasságban feltételezhető hogy nagy érvágás ez az összeg.

okt. 1. 21:25
 14/42 A kérdező kommentje:

Tènyleg nem voltam/voltunk mèg ilyen helyzetben, azt sem tudtuk merre induljunk, hova vittèk apósom, a tesó sem tudta, úgy telefonáltuk körbe az intèzmènyeket, hogy ugyan mondják már meg, merre van (ez a haláleset másnapján volt, amikor odaèrtünk a tesójához), mi a teendő, láthatjuk-e, stb.

A tesót meg azèrt nem hívtam, mert nem akartam terhelni, hogy ugyan adjon már infót, hogy mi a helyzet, de mint kiderült, ő sem beszèlt napokig a vállalkozóval, aki azzal kezdte nekem a telefonba, hogy neki pènz kell... azt sem tudtam, milyen összegről beszèl, mert hogy nem mondhat semmit, mert ő a tesóval kötött szerződèst. Na itt mondtam azt, hogy okè, le kell ülnöm a picsámra, de bánt, hogy segítő szándèk van bennem, és nem az lett belőle, csak "szarkavarás". Hát, nem èrzem, hogy a kèrdèsemre választ kaptam volna tőletek, inkább mèg nyomorultabbul èrzem magam. Köszi!

okt. 1. 21:36
 15/42 anonim ***** válasza:
61%

" tesót meg azèrt nem hívtam, mert nem akartam terhelni, hogy ugyan adjon már infót, hogy mi a helyzet, de mint kiderült, ő sem beszèlt napokig a vállalkozóval, aki azzal kezdte nekem a telefonba, hogy neki pènz kell... azt sem tudtam, milyen összegről beszèl, mert hogy nem mondhat semmit, mert ő a tesóval kötött szerződèst."

Ez nem segítő szándék, ez a sógi háta mögötti sz@rkavarás volt, abból is egy durva verzió. Szóval ha nyomorultul érzed magad, az a sztoriban az első helyes reakciód.

Hogy fogadd el? Lehetőleg villámgyorsan, és ezzel párhuzamosan tedd is magad takarékra, míg el nem b@szod véeg a férjed és a tesója kapcsolatát.

okt. 1. 21:41
 16/42 anonim ***** válasza:
70%
Most már hiába magyarázkodsz. Az előző kérdésnél az volt a problémád,hogy reális-e a temetési összeg. Na most ezek után miért ne gondolhatna az ember fia arra,hogy vsak leakartad csekkolni az anyagiakat,és azért hívogattad a temetkezési vállalkozókat? Dehogy akartál te segíteni,utána akartál járni,hogy a kedves tesó tényleg ennyit fizetett-e,vagy csak nektek mondott többet.
okt. 1. 21:45
 17/42 anonim ***** válasza:
37%

20.

És akkor mi van?

Gondolod külön saját keresetéből fizeti a férj a ráeső összeget, a családi költségvetésben pedig semmi gonot nem okoz.

okt. 1. 21:51
 18/42 anonim ***** válasza:
71%
Hű, nekem is nyüzsgő a természetem, de piskóta vagyok hozzád képest. Még az írasmódod is pattogós. Hagyd békén a férjed és az egész családját. Ülj le, maradj csendben, és legyél ott, ha valaki segítséget kér. Semmi más dolgod nincs. Kicsit úgy érzem, hogy nincsenek érzéseid az após iránt, így próbálsz kompenzálni. Vagy irigy vagy, hogy most nem minden rólad szól?
okt. 1. 22:45
 19/42 anonim ***** válasza:
19%

Nem másért, de én megértem a kérdezőt is. Segítsége nem kell, de a pénzük az igen. Szerintem nem olyan nagy baj, ha a meny szeretne segíteni egy ilyen esetben, sőt. Kötelessége lenne, ugyanis családtag. Nem értem minek kell a saját lelki nyomorotokat még mindig itt levezni minden egyes szerencsétlen kérdezőn... Utálatosak vagytok. Remélem ilyen emberekkel a sors nem hoz össze.

Kérdező, be kell venni a leszaromtablettát, mást nem tudsz amit csinálni. Az a baj, mindenki gyászol most a családban, nem lenne okos megoldás ezen hisztizni. Hagyd rá, a pénzt mostmár muszáj kifizessétek.

okt. 1. 23:33
 20/42 anonim ***** válasza:
68%

A 250+ km-ből tippelem, hogy vidékről van szó. Vidéken nagytöbbségében ez nem úgy szokott menni, hogy árajánlat meg jajjkitválasszak. Ez rendszerint úgy néz ki, hogy van a halottasJózsibá a harmadik faluból odébb, na, szóljál neki, a mamát is ő temette. És a rokon szól, Józsibá meg csinálja, és nincs vakarózás, hogy de akkor mi a terv, mert mindig mindenkit Józsibá temet.

Szóval emiatt nem fura az, hogy ilyen gyorsan elintézte vagy kész tények elé lettetek állítva. Az egyetlen kérdés maximum a koporsó/urna milyensége, ára.

okt. 1. 23:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!