Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg házasság kell ahoz,...

Tényleg házasság kell ahoz, hogy befogadjanak a családba?

Figyelt kérdés

Értem, hogy régebb úgy volt, de akkoriban nem voltak olyanok, hogy 8 év után házasodtak az emberek.

Párommal 6 éve vagyunk együtt, de még nincs tervben a házasodás. Egyszerűen azért, mert egy nagy nyűg, és nincs kedvünk még arra a nagy cirkuszra.

"Sógornőm" meg mérgesít, hogy ő mindig úgy reflektál, hogy "aposom" "anyosom", mintha én csak egy ilyen valaki lennék, akinek semmi köze a családhoz. Szerintetek jogos, hogy ezért megsértődök?

szept. 30. 11:27
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
76%
Nem akarsz bekerülni a családba, közben meg azon filózol, hogy miért nem fogadnak be a családba. Kicsit nevetséges vagy, kérdező.
szept. 30. 15:10
 22/29 anonim ***** válasza:
72%

Ha valaki ezzel a kifogással jön, az nem is akar házasodni.

El lehet menni két tanúval hétköznap esküdni, 0 forint. De egy szűk családi körű sem egy olyan nagy költség.

De ha nem tudtok kiállni magatokért, mert jaj, mit szól ez és az, akkor ne csodálkozzatok, hogy nem vagytok komolyan véve.

szept. 30. 15:27
 23/29 anonim ***** válasza:
82%
Ha nekik a 2 tanús verzió nem hivatalos, az ő fejükben van a baj. Házasodni nem muszáj, de szerintünk így nem vagy a család része, fogadd el. Ezek ilyenek, fogadd el.
szept. 30. 16:40
 24/29 anonim ***** válasza:
55%

Mond h Jozsi ba es Mari ne

Amugy ezert en nem hazasodnek h hivatalosan is anyos apos legyenek...

szept. 30. 17:39
 25/29 anonim ***** válasza:
46%
Ő a sógornőd. Hozzá mi közöd van,hogy ő hogy emlegeti a párod anyját? Vele emiatt jobb viszonyban vannak? Éreztetik veled,jogy te kívül álló vagy,vagy ugyanúgy elfogadnak,csak épp te nem anyósozol? Ez a része többet ér,mint a megszólítás.
szept. 30. 19:39
 26/29 anonim ***** válasza:
57%
#25 Nem a sógornője, majd ha összeházasodnak, akkor lesz a sógornője. Jelenleg a párja, vagy élettársa testvérének a felesége.
okt. 1. 07:47
 27/29 anonim ***** válasza:
29%
Egyszerűen azért, mert egy nagy nyűg, és nincs kedvünk még arra a nagy cirkuszra. - mi nagy nyűg azon, hogy bemész a hivatalba két tanúval és ötperc alatt összeadnak???
okt. 1. 15:04
 28/29 anonim ***** válasza:
55%

17.

Jó ezen nem kell annyira kiakadni.

Én 35 év házasság után sem érzem anyós, após családja részeként magam.

Lelkileg főleg nem.

okt. 1. 21:47
 29/29 anonim ***** válasza:
49%

Hivatalosan nem vagy családtag, mert nem vagytok házasok. De ha te nem is akarsz házasosni akkor ez nem kellene, hogy zavarjon, mégis frusztrál valamiért. Akik házasok azoknak a párja szülei anyós és após, akik nem azoknak a párjuk szülei és ennyi.

Amúgy nem kötelező se házasodni, se nagy puccparádét tartani. De a tények akkor se változnak, hiába nem tetszik, neked házasság hiányában nincs anyósod apósod, pasid/csajod szülei vannak. Aki meg házas az meg miért ne hívhatná őket anyósnak apósnak, hiszen azok.

Egyébként pl én is csak akkor mehettem a férjem nagymamájához karácsonyi családi összeröffenésre, mikor már összeházasodtunk. És? Nekem addig se hiányzott😂 Anyósom meg már akkor is családtagnak nevezett, mikor csak pár hónapja voltunk együtt. Az emberek/családok máshogy gondolkodnak, máshogy értelmezik a családot. Vannak akik szerint egy házaspár nem család, csak ha szaporodtak, más szerint meg igenis család ( szerintem is).

De a tény az, hogy hivatalosan bizony házasságkötés után kerül be az ember egy családba. Érzelmileg meg , nos az szimpátia kérdése egyénileg. Számomra pl a férjem idősebbik testvére elvileg sógornő hivatalosan, érzelmileg viszont semmit sem jelent számomra. Soha 2 mondatot se beszéltünk mióta egy pár vagyunk, lassan 15 éve. És nem én akartam távolságot tartani, hanem ő vett semmibe a kezdetektől, én meg elfogadtam. A hivatalos rokoni kapcsolat sem kötelez senkit arra, hogy kedveljék egymást, de ettől még a törvény szerint házasság nélkül nem vagy családtag. Ez van.

Amúgy az esküvő annyi nyűg amekkorát csináltok belőle. Nem kötelező 100fős tömegnyomort csinálni.

okt. 4. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!