Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hívtak meg se...

Miért nem hívtak meg se esküvőre se lagzira?

Figyelt kérdés

Lagzija lesz a mamám nővérének lányának. Először úgy volt, hogy megyünk az egész család; apu, anyu, nővérem, én barátnőmmel, és nagypapa.

Csakhogy a menyasszony, és a menyasszony anyja állandóan kérdezi a szüleimet, hogy mennek vagy nem mennek lagzira. Szüleim azt válaszolják, miért ne mennének lagzira, de ezt meg kell beszélni a nagyapával mert ez az ő döntése, hogy akar-e menni vagy nem, mert gyászoljuk a nagymamát. Ha akarok valakit meghívni lagzira akkor nem kérdezem meg miliónszor, jöttök, nem jöttök. Hogy be kell jelenteni, hogy mennyi ember megy lagziba, de azt lehet lemondani 1-2 hét lagzi előtt.

Aztán jöttek hozzánk, hogy én a barátnőmmel nem megyünk lagzira, mert hogy csak azokat az embereket hívja, akikkel tartsa a kapcsolatot. Szüleimmel sincsenek nagyon kontaktban.

Jöttek másodszor hozzánk, hozták a meghívót, szüleim, testvérem és a nagyapa volt meghíva én a barátnőmmel nem kaptunk külön értesítést- meghívót. A menyasszony kérdezte a szüleimtől, hogy jönnek e akkor lagzira, de mikor a szüleim válaszolni akartak, a menyasszony nem hagyta hogy válaszoljanak és azt mondta a menyasszony hogy respektálja ha nem jönnek, de a szüleim nem mondtak semmit se igen se hogy nem. Szüleim sokkba maradtak mert nem tudtak gyorsan reagálni a menyasszonyi beszólására.

Másnapra rá anyum felhívta a menyasszonyt, hogy nem mennek lagzira, mert ha nem hívtak meg engemet a barátnőmmel, akkor a szüleim nem mennek, azt válaszolta, hogy rendben. Aztán hívott vissza és sírt, hogy csak most fogta fel, hogy nem mennek a szüleim lagzira. Anyum azt mondja hogy ő anyum hogyan érezze magát hogy minket nem hívnak? Nem mondott arra senkit.

Másnap menyasszony édesanyja felhívta az anyumot, hogy hogyan beszélt a lányával, mit gondol magáról, hogy hogyan tudta megmondani hogy nem mennek lagzira nem jól esett neki. Igen rosszul esett? Hogyan érezzem én magamat mint anyu hogy nem hívtak meg engemet a barátnőmmel; és azt kapta a választ az anyum hogy csak azokat hívja meg akikkel tartsa a kapcsolatot. Anyum azt mondja hogy én még a családba tartozom; azt hogy a barátnőmmel élek azért még ide tartozom a szüleimhez. Aztán az apum felszólalt, hogy mind az egész család, vagy senki. Nem válaszoltak semmit rá.

Apámtól elvárják, hogy fuvart csináljon, anyámtól, hogy olvasson a templomban és hogy a süteményeket hordja szét a faluban.

Hol vagyunk? Milyen család ez? Apum, anyun, testvérem, nagyapám mennek és én a barátnőmmel nem, milyen gondolkodás ez? Én nem kívánok semmi rosszat se nekik, se senkinek, de szeretném hogy érezzék úgy magokat mint én, és mint a szüleim. Ja és elfelejtettem hogy a mamámnak a második nővérének az unokája megy a barátnőjével. Miben ők mások mint én a barátnőmmel? Én voltam lagziban a barátnőm unokatestvérének és nem ismertem annyira az illetőt, és meghívtak engemet is. Nem értem az egészet hogy mire jön ki az egész játék.

Át éltétek?

Mit csináljak?

aug. 26. 06:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok annyira közeli rokon. Ők sem milliomosok, hogy annyi embert meghívjanak. Én egyébként ki nem állhatom az esküvőket, örültem volna ha a saját tesóm se hív meg az övére
aug. 26. 12:47
 62/76 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy a 60as írja, ez az egész az egodrol szól.

A szüleid segítettek neki és ezt szerinted illene viszonozni egy meghívással. Nos meg is tették. Meghívták A SZÜLEIDET. Azokat akik segítettek nekik. Mert azok ők voltak és nem te!

Ez a gyerekük vagyok, egy család vagyunk addig érvényes még annak a gyereknek nincs külön élete. Te felnőtt vagy, külön élsz, van párkapcsolatod, viselkedj is már felnőttként akkor.

Azt hogy veled nem szimpatizalnak az nyilvánvaló, de nem hiszem hogy ez ok nélkül van. Ha már szülinapozni se hívtak meg akkor már elgondolkodhattal volna rajta hogy mi a problémájuk veled.

A lényeg hogy semmi jogod beleszólni abba hogy kit hívnak meg és kit nem és pláne nincs jogod hisztikézni rajta.

aug. 26. 12:51
 63/76 anonim ***** válasza:
100%

"Szüleim azt válaszolják, miért ne mennének lagzira,"

Ossze vissza beszelsz. Nyilvan hisztiztel, es ezert mondtak le. Lenne tartasod, akkor my mondtad volna a szuleidnek, hogy teged ez nem zavar, ok mehetnek nyugodtan, de neeeem! Neked muszaj volt puffognod, es addig addig mig sikerult elerned azt, amit akartal!

aug. 26. 12:52
 64/76 anonim ***** válasza:
100%
Érződik hogy csak a sértettség szól belőled.
aug. 26. 12:55
 65/76 anonim ***** válasza:
100%
Azzal kezdted a kérdésedet, hogy a szüleid azt mondták, hogy persze, mennek, csak a nagyfatert meg kell kérdezni. Most meg már kitaláltad, hogy amúgy nem is akartak menni soha. Azt se tudod már mit hazudj össze. Halálra vagy sértődve, hogy valaki, akivel amúgy nem is tartod a kapcsolatot, nem hívott meg az esküvőjére, ahova amúgy nem is akarsz menni. Hány éves vagy tényleg, három? Dackorszakos kisgyerekek vágnak le ilyen hisztiket.
aug. 26. 13:51
 66/76 anonim ***** válasza:
100%

Attól még hogy ismerik pár éve, egyáltalán nem kell meghívniuk.

Ha nem vagytok jóban, nem beszéltek, akkor téged sem.

Hagy döntsék már el, kivel akarnak ünnepelni.

Az isten mentsen ezektől a rokonoktól, akik már hónapokkal a nagy nap előtt problémáznak a vendéglistán, a menün, a zenén, túl messze van, túl meleg van, miért nem szombaton van.. Mintha lenne beleszólása.

Aztán vacsira után lelépnek, hogy ne kelljen adni a fillért se.

aug. 26. 13:53
 67/76 anonim ***** válasza:
100%

"Mamám második testvérének az unokája megy a barátnőjével. Miben vagyok en különböző tőle?"

Mondjuk abban, hogy ő tartja a kapcsolatot a párral, te meg nem. Nem mindenki akar óóóóriási lagzit, ezt tiszteletben kell tartani. Nálunk is volt a családban egy éven belül két esküvő, az egyik a másodunokatesómé, 300 fős lagzi, falun végigvonulás komplett násznéppel, zenekarral, még az út menti villanyoszlopok is szalaggal voltak díszítve. A másik unokatesóm és egyben legjobb barátnőm - szintén falusi - esküvőjén 25-en voltunk, a lagzi egy kerti buli volt a szertartás után. Ott sem voltak meghívottak a 20 éve nem látott rokonok.

aug. 26. 14:31
 68/76 anonim ***** válasza:
100%
Ezért szokás nálunk személy szerint hívni embereket nem családokat hogy ki szűken ki tágan értelmezhesse. Csak az érdekelne, hogy ha végül mentek ilyen vagy olyan létszámmal akkor mennyi pénzt visztek, mert a poén hogy pont az ilyen renitensek mennek gyakran boríték nélkül ugyanakkor sok finomságot csomagolnak haza.
aug. 26. 14:33
 69/76 anonim ***** válasza:
94%

Én a másodunokatesómmal együtt nőttünk fel, jó a kapcsolat, csak már messze lakunk,de elsők között lesz a listán, nem úgy, mint a sógornőm, aki a szomszéd utcában lakik,de pont nem érdekel, hogy ő jön vagy sem, hiába áll közelebb a létrán.

Ha nem vagytok jóban, nem kell erőltetni a kötelező családi karácsonyt meg lagzit, és ezzel nincs is semmi baj.

Te se hívod meg majd a tiedre, ő sem fogja bánni.

aug. 26. 14:38
 70/76 anonim ***** válasza:
100%
Te meghívtad volna őket, családostol a saját esküvőre mielőtt mind ez megtörtént? Zokszó nélkül, ott lettek volna a fix meghívottak között?
aug. 26. 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!