Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hívtak meg se...

Miért nem hívtak meg se esküvőre se lagzira?

Figyelt kérdés

Lagzija lesz a mamám nővérének lányának. Először úgy volt, hogy megyünk az egész család; apu, anyu, nővérem, én barátnőmmel, és nagypapa.

Csakhogy a menyasszony, és a menyasszony anyja állandóan kérdezi a szüleimet, hogy mennek vagy nem mennek lagzira. Szüleim azt válaszolják, miért ne mennének lagzira, de ezt meg kell beszélni a nagyapával mert ez az ő döntése, hogy akar-e menni vagy nem, mert gyászoljuk a nagymamát. Ha akarok valakit meghívni lagzira akkor nem kérdezem meg miliónszor, jöttök, nem jöttök. Hogy be kell jelenteni, hogy mennyi ember megy lagziba, de azt lehet lemondani 1-2 hét lagzi előtt.

Aztán jöttek hozzánk, hogy én a barátnőmmel nem megyünk lagzira, mert hogy csak azokat az embereket hívja, akikkel tartsa a kapcsolatot. Szüleimmel sincsenek nagyon kontaktban.

Jöttek másodszor hozzánk, hozták a meghívót, szüleim, testvérem és a nagyapa volt meghíva én a barátnőmmel nem kaptunk külön értesítést- meghívót. A menyasszony kérdezte a szüleimtől, hogy jönnek e akkor lagzira, de mikor a szüleim válaszolni akartak, a menyasszony nem hagyta hogy válaszoljanak és azt mondta a menyasszony hogy respektálja ha nem jönnek, de a szüleim nem mondtak semmit se igen se hogy nem. Szüleim sokkba maradtak mert nem tudtak gyorsan reagálni a menyasszonyi beszólására.

Másnapra rá anyum felhívta a menyasszonyt, hogy nem mennek lagzira, mert ha nem hívtak meg engemet a barátnőmmel, akkor a szüleim nem mennek, azt válaszolta, hogy rendben. Aztán hívott vissza és sírt, hogy csak most fogta fel, hogy nem mennek a szüleim lagzira. Anyum azt mondja hogy ő anyum hogyan érezze magát hogy minket nem hívnak? Nem mondott arra senkit.

Másnap menyasszony édesanyja felhívta az anyumot, hogy hogyan beszélt a lányával, mit gondol magáról, hogy hogyan tudta megmondani hogy nem mennek lagzira nem jól esett neki. Igen rosszul esett? Hogyan érezzem én magamat mint anyu hogy nem hívtak meg engemet a barátnőmmel; és azt kapta a választ az anyum hogy csak azokat hívja meg akikkel tartsa a kapcsolatot. Anyum azt mondja hogy én még a családba tartozom; azt hogy a barátnőmmel élek azért még ide tartozom a szüleimhez. Aztán az apum felszólalt, hogy mind az egész család, vagy senki. Nem válaszoltak semmit rá.

Apámtól elvárják, hogy fuvart csináljon, anyámtól, hogy olvasson a templomban és hogy a süteményeket hordja szét a faluban.

Hol vagyunk? Milyen család ez? Apum, anyun, testvérem, nagyapám mennek és én a barátnőmmel nem, milyen gondolkodás ez? Én nem kívánok semmi rosszat se nekik, se senkinek, de szeretném hogy érezzék úgy magokat mint én, és mint a szüleim. Ja és elfelejtettem hogy a mamámnak a második nővérének az unokája megy a barátnőjével. Miben ők mások mint én a barátnőmmel? Én voltam lagziban a barátnőm unokatestvérének és nem ismertem annyira az illetőt, és meghívtak engemet is. Nem értem az egészet hogy mire jön ki az egész játék.

Át éltétek?

Mit csináljak?

aug. 26. 06:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
100%

Manapság már nem a falu dobja össze a lagzira az ételt, italt és a zenét, hogy ott lehessen 1-200 ember. A párok nagyrészt saját zsebből tartanak esküvőt, így limitált a vendéglista is a helyszín kapacitása és a kaja szolgáltatás ára miatt. Ebbe ma már nem fér bele a másod unokatestvérek meghívása párral, családdal. A másik az, hogy már inkább 30-hoz közeli párok vannak, így a rokonság is idősebb, több tagú addigra. Az unokatestvér már családos, így egy rokon miatt plusz 3-4 fővel kell számolni. Ha nagyon anyagiasan nézem, akkor sajnos ma már nem tudnak az emberek minden rokont összerántani egy családi hepalyra, mellesleg megesküdni is. Aki ilyen éves találkozót akar, hívja meg külön a rokonokat egy bulira, de a fiatal párral fizettesse ki.

A másik a csiki-csuki, amit csináltatok. Nem mindegy, mikor adtok választ.Ha pedig nem tudod, azt nemként kezelik jogosan.

A pártól viszont nem szép elvárni feladatokat, ezért engedhettek volna veled kapcsolatban is, mert a szüleid nem szolgák.

Most már hagyjátok úgy, ahogy az utolsó megállapodás volt és tanuljatok belőle.

(Mi is saját lagzit tartottunk kis költségvetésből, a nagynénit meghívtuk, de a felnőtt gyerekeit (férjekkel, gyerekekkel - plusz 9 fő) már nem, mert a többi nagynéni, nagybácsi gyermekeire se volt pénzünk és igazából sok éve nem is láttuk őket (25-30 fő, a tini unokák párjaival, akiket a szülők beszámítanak a családjukba és elvárták volna az ő meghívásukat is). A teljes keret volt 40 fő, ezt el is mondtuk, és nem volt sértődés látszólag. Mondjuk nem kérdeztük utána, de akkor se tudtuk volna duplázni a termet és nem a pénzt.

aug. 26. 09:22
 22/76 anonim ***** válasza:
100%

"Ha akarok valakit meghívni lagzira akkor nem kérdezem meg miliónszor, jöttök, nem jöttök."

Valóban, normálisékat bőven elég egyszer megkérdezi, és tudnak adni egy egyenes igen/nem választ. Nektek nem sikerült. Hihetetlen, hogy még ti vagytok felháborodva.

aug. 26. 09:24
 23/76 anonim ***** válasza:
96%

Ezt a zagyva sztorit...

Menyasszonynak joga van azt meghívni, akit akar. Szüleid nem mennek, ezen nem tudom mit bőg.

Igazi falusi hülyéknek tűntök...

aug. 26. 09:32
 24/76 anonim ***** válasza:
100%

Meg valami!

Ha mar nem tartjatok a kapcsolatot, es meg csak nem is elsz a csaladoddal egy haztartasban, akkor mi a lopikulanak csinalod a feszkot? Ugy viselkedsz, mint egy hisztis ovis. Ha te nem mehetsz, akkor bosszubol elered, hogy a csaladodbol mindenki lemondja reszvetelt. Gyerekes viselkedes. Ott ulsz felig sertetten, felig elegedetten es hallgatod, hogy miket beszelnek rolad a telefonban.

Egy felnott igy reagal: "Nem nagyon tartjuk a Klarival a kapcsolatot, igy teljesen megertem, ha nem akar megivni. Manapsag egy eskuvo nem olcso, nyilvan olyanokkal szeretne unnepelni, akiket kozel erez magahoz. Nincs ezzel semmi, baj. Ti erezzetek jol magatokat, majd azert fogok gratulalni nekik".

Helyette itt hisztizel, es arra megy ki a jatek, hogy te kieroszakold a meghivast. Ez szanalmas viselkedes.

Mi is kertunk visszajelzeseket, mivel rohadtul nem mindegy, hogy ki mikor mondja le a reszvetelt! Tudod az etterem fele kell jelezni, azt sem konnyu megszervezni, hogy ki kivel ul majd egy asztalnal stb. Hidd el, egy par sem szeretne par nappal az eskuvo elott ezzel bajlodni. Lesz eleg dolguk.

aug. 26. 09:40
 25/76 anonim ***** válasza:
100%
Én se hívtam meg jött ment rokont az esküvőmre. Meghívtam azt, akivel rendszeresen találkozok. Egy idősebb rokon kapott egyedül extra kísérő lehetőséget, mert ő már nem mozog jól egyedül. És igen, illett volna elsőre válaszolni, hogy mentek e vagy sem, mert sok helyen előre ki kell fizetni. Én úgy voltam vele, hogy aki megsértődik, az soha nem engem szeretett, hanem saját magát, ilyen ember meg nem hiányzik az esküvőről.
aug. 26. 09:52
 26/76 anonim ***** válasza:
100%

Undorító emberek az ilyenek akik meghivatjak magukat egy esküvőre. Nem tartod velük a kapcsolatot, de azért az ingyen zaba, pia meg buli az kellene?

Férjem családjában is voltak ilyen idióta rokonok. Kapcsolat nem sok van velük, ott is úgy gondolta a párom hogy csak a szülőket, a felnőtt, külön élő gyerekeket nem hívja. Na erre a szülők kiverték a balhét mint a tieid. Én mondtam a férjemnek hogy akkor egyiket se hívjuk, nem kell hogy ott rontsak a levegőt, nincs kedvem a képünket nézni. De ő a békesség kedvéért ragaszkodott hozzá hogy akkor hívjuk meg az összes pereputtyot. Na ebből az lett hogy az egyik gyerek lemondta az utolsó pillanatban mert hogy a férjének műtétje lesz (mert ugye egy tervezett műtétet nneeeem tudsz ám hónapokkal előtte). A másik gyerek az utolsó pillanatig úgy volt hogy jön, majd előző nap osszeveszett az apjával és ezért nem jött el, végül csak a két szülő volt ott, mi meg buktunk vagy 100 ezer forintot, de azért totál megerte balhezniuk azon hogy kit hívunk meg meg kit nem, mi?

Kérdező, egy szó mint száz, már eleve a szüleidet se értem minek hívják ha nem nagyon van kapcsolat, meg amúgy is távoli a rokonság, de téged pláne felesleges.

Az meg hogy ezen balheztok egyenesen szánalmas. Bocsánat a kifejezésért de ciganykodas. (sorry a rendes ciganyoktol).

aug. 26. 10:22
 27/76 anonim ***** válasza:
21%
Nem tudom felétek milyen szokás van. Nálunk a buta paraszt erdélyiek ezt úgy tudják le, hogy ajándékpénzt adnak a párnak, ha mennek ha nem, ha meg vannak hívva. Így a pár még jól is jön ki belőle és nem fog mindenki egyedül maradni a lakodalom után.(mert kb mindenki megsértődik egy ilyen szortírozós menyasszonyocska miatt) Szerintem ez a normális ha mész állod a kajád+ ajándékpénzt is adsz.
aug. 26. 10:29
 28/76 A kérdező kommentje:

Figyeljetek, nem az aggaszt hogy nem hívtak meg engemet a barátnőmmel hanem az hogy kihasznaljak a szüleimet. Mamám testvére lánya házasodik. Mamám második testvérének az unokája megy a barátnőjével. Miben vagyok en különböző tőle?

Szüleim válaszoltak mikor kérdezte a menyasszony tőlük hogy mennek e lagziba mondták hogy mennek de minden hónapban kerdezgettek, es jol tudták a választ hogy mennek mert mondtak igent.

Meghivtak csak a szüleimet es a testveremet engemet es a barátnőmet nem. Ez a fura hogy én es a barátnőmet nem. Arra vagyok kíváncsi milyen probléma van veluk velem. Persze mikor kellett segiteni akkor arra jo jok voltunk.

Nem konyorogtek de szüleim mondtak egyenes választ. Először mondtak hogy nem jovok a barátnőmmel aztan jovok aztán megint nem jövök. De bezzeg olvasni fuvarozni arra jok vagyunk. Legközelebb rokonság vagyunk mamamnak a testvére lánya. En voltam a barátnőm unokatestvérének akit nem is ismertem annyira es meghívtak engemet is, erről van szo hogy mi a problema velem es a barátnőmmel.

aug. 26. 10:31
 29/76 anonim ***** válasza:
84%

Honnan a fenebol tudjuk hogy mi bajuk van veled?

Lehet a többi rokonnal közelebbi a kapcsolat, vagy te kretén vagy, vagy részeges és vállalhatatlan. Mégis mit vársz hogy mondjuk meg az igazságot úgy hogy senkit nem ismerünk?

Biztosan megvan az oka annak hogy nem hívtak. Ezen meg lehet sértődnöd, de attól még amit csinálnak a szüleid az szánalmas..

aug. 26. 10:36
 30/76 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, hogy mennyire álltok távol egymástól, meg, hogy van-e valamilyen háttérsztorija, amiért titeket nem akar meghívni, de szerintem ne is érdekeljen. Már bocsánat, de az esküvő a menyasszonyról és a vőlegényről szól. Ők döntsék el, hogy kit hívnak meg és kit nem.
aug. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!