Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hívtak meg se...

Miért nem hívtak meg se esküvőre se lagzira?

Figyelt kérdés

Lagzija lesz a mamám nővérének lányának. Először úgy volt, hogy megyünk az egész család; apu, anyu, nővérem, én barátnőmmel, és nagypapa.

Csakhogy a menyasszony, és a menyasszony anyja állandóan kérdezi a szüleimet, hogy mennek vagy nem mennek lagzira. Szüleim azt válaszolják, miért ne mennének lagzira, de ezt meg kell beszélni a nagyapával mert ez az ő döntése, hogy akar-e menni vagy nem, mert gyászoljuk a nagymamát. Ha akarok valakit meghívni lagzira akkor nem kérdezem meg miliónszor, jöttök, nem jöttök. Hogy be kell jelenteni, hogy mennyi ember megy lagziba, de azt lehet lemondani 1-2 hét lagzi előtt.

Aztán jöttek hozzánk, hogy én a barátnőmmel nem megyünk lagzira, mert hogy csak azokat az embereket hívja, akikkel tartsa a kapcsolatot. Szüleimmel sincsenek nagyon kontaktban.

Jöttek másodszor hozzánk, hozták a meghívót, szüleim, testvérem és a nagyapa volt meghíva én a barátnőmmel nem kaptunk külön értesítést- meghívót. A menyasszony kérdezte a szüleimtől, hogy jönnek e akkor lagzira, de mikor a szüleim válaszolni akartak, a menyasszony nem hagyta hogy válaszoljanak és azt mondta a menyasszony hogy respektálja ha nem jönnek, de a szüleim nem mondtak semmit se igen se hogy nem. Szüleim sokkba maradtak mert nem tudtak gyorsan reagálni a menyasszonyi beszólására.

Másnapra rá anyum felhívta a menyasszonyt, hogy nem mennek lagzira, mert ha nem hívtak meg engemet a barátnőmmel, akkor a szüleim nem mennek, azt válaszolta, hogy rendben. Aztán hívott vissza és sírt, hogy csak most fogta fel, hogy nem mennek a szüleim lagzira. Anyum azt mondja hogy ő anyum hogyan érezze magát hogy minket nem hívnak? Nem mondott arra senkit.

Másnap menyasszony édesanyja felhívta az anyumot, hogy hogyan beszélt a lányával, mit gondol magáról, hogy hogyan tudta megmondani hogy nem mennek lagzira nem jól esett neki. Igen rosszul esett? Hogyan érezzem én magamat mint anyu hogy nem hívtak meg engemet a barátnőmmel; és azt kapta a választ az anyum hogy csak azokat hívja meg akikkel tartsa a kapcsolatot. Anyum azt mondja hogy én még a családba tartozom; azt hogy a barátnőmmel élek azért még ide tartozom a szüleimhez. Aztán az apum felszólalt, hogy mind az egész család, vagy senki. Nem válaszoltak semmit rá.

Apámtól elvárják, hogy fuvart csináljon, anyámtól, hogy olvasson a templomban és hogy a süteményeket hordja szét a faluban.

Hol vagyunk? Milyen család ez? Apum, anyun, testvérem, nagyapám mennek és én a barátnőmmel nem, milyen gondolkodás ez? Én nem kívánok semmi rosszat se nekik, se senkinek, de szeretném hogy érezzék úgy magokat mint én, és mint a szüleim. Ja és elfelejtettem hogy a mamámnak a második nővérének az unokája megy a barátnőjével. Miben ők mások mint én a barátnőmmel? Én voltam lagziban a barátnőm unokatestvérének és nem ismertem annyira az illetőt, és meghívtak engemet is. Nem értem az egészet hogy mire jön ki az egész játék.

Át éltétek?

Mit csináljak?

aug. 26. 06:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:
Az hogy a szüleim nem akarnak menni azért mert egy család vagyunk. Mar 2 ember sok pénzbe kerül aha értem. De hogy apam ingyen dolgozott nekik az rendben van
aug. 26. 10:38
 32/76 anonim ***** válasza:
92%

az hogy kihasznaljak a szüleimet

Hát nálunk a családnak segíteni nem kihasználás. Alap, hogy ilyen alkalomnál mindenki, aki teheti, kiveszi a részét a feladatokból. Megyünk a vonattal, busszal érkezők elé, elszállásoljuk a távolról jövőket, süteményt csomagolunk, stb.

aug. 26. 10:39
 33/76 anonim ***** válasza:
96%

Egy meghívó egy családnak szól, azoknak akik egy háztartásban élnek.Tehát az neked is szól,úgy sejtem kísérő nélkül, tehát a te barátnődet külön nem hívták meg, amin te megsertődtél. Anyud visszajelzett, hogy akkor te így nem mész, majd másnap

elkezd cirkuszolni, hogy mégis, de ti ketten akartok menni.

De az étteremet, az ülésrendet, sok mindent már van, hogy hónapokkal előtte le kell foglalni, de általában max egy hónappal előtte vissza kell szólni, hogy a meghívottak közül ki tud menni.

Nem variálunk, hogy megyek, nem megyek, meg viszek +1 főt.

aug. 26. 10:40
 34/76 anonim ***** válasza:
89%

#32 igazad van. A segítségkérés nem kihasználás.

Egyébként meg, ha nem akarnak segíteni a szüleid, akkor ne segítsenek. Ez csupán személyiség kérdése. Ha engem meghívnának egy esküvőre, akkor biztos segítenék pár dolog lebonyolításába

aug. 26. 10:42
 35/76 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod ennyire, hogy a barátnőd is jöjjön? Ha jól értem, őt nem is ismerik. Idegenek miért legyenek ott?
aug. 26. 10:43
 36/76 A kérdező kommentje:
A menyasszony azt mondta hogy én a barátnőmmel nem megyünk arra a szüleim akkor ők se mennek mert egy család vagyunk. Mikor volt a menyasszonynak a szülinapja szüleim nagyszüleim testvérem voltak csak én nem voltam. Aztán a menyasszonynak a nagyijanak eszébe jutott hogy valaki hiányzik itt es aztan hívtak aztan szrtam rájuk
aug. 26. 10:48
 37/76 A kérdező kommentje:
Ismerik a barátnőmet jo par éve
aug. 26. 10:49
 38/76 anonim ***** válasza:
87%
Miért akarsz ennyire elmenni, ha nem is álltok közel?
aug. 26. 10:49
 39/76 anonim ***** válasza:
87%

Az esküvő előtt szerintem már nem kéne ilyenekkel idegesíteni a menyasszonyt. Készül a nagy napra.

+ha világosan megmondta, hogy ti ne gyertek, értsétek meg

aug. 26. 10:51
 40/76 A kérdező kommentje:
Nem akarok menni de anyameknak próbálom megertetni veluk hogy ne segítsenek a menyasszonynak. Hívjon valaki mást olvasni es fuvarozni. Arra jok vagyunk? Ha nem hívtak meg oke de ne használjanak ki.
aug. 26. 10:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!