Miért nem hívtak meg se esküvőre se lagzira?
Lagzija lesz a mamám nővérének lányának. Először úgy volt, hogy megyünk az egész család; apu, anyu, nővérem, én barátnőmmel, és nagypapa.
Csakhogy a menyasszony, és a menyasszony anyja állandóan kérdezi a szüleimet, hogy mennek vagy nem mennek lagzira. Szüleim azt válaszolják, miért ne mennének lagzira, de ezt meg kell beszélni a nagyapával mert ez az ő döntése, hogy akar-e menni vagy nem, mert gyászoljuk a nagymamát. Ha akarok valakit meghívni lagzira akkor nem kérdezem meg miliónszor, jöttök, nem jöttök. Hogy be kell jelenteni, hogy mennyi ember megy lagziba, de azt lehet lemondani 1-2 hét lagzi előtt.
Aztán jöttek hozzánk, hogy én a barátnőmmel nem megyünk lagzira, mert hogy csak azokat az embereket hívja, akikkel tartsa a kapcsolatot. Szüleimmel sincsenek nagyon kontaktban.
Jöttek másodszor hozzánk, hozták a meghívót, szüleim, testvérem és a nagyapa volt meghíva én a barátnőmmel nem kaptunk külön értesítést- meghívót. A menyasszony kérdezte a szüleimtől, hogy jönnek e akkor lagzira, de mikor a szüleim válaszolni akartak, a menyasszony nem hagyta hogy válaszoljanak és azt mondta a menyasszony hogy respektálja ha nem jönnek, de a szüleim nem mondtak semmit se igen se hogy nem. Szüleim sokkba maradtak mert nem tudtak gyorsan reagálni a menyasszonyi beszólására.
Másnapra rá anyum felhívta a menyasszonyt, hogy nem mennek lagzira, mert ha nem hívtak meg engemet a barátnőmmel, akkor a szüleim nem mennek, azt válaszolta, hogy rendben. Aztán hívott vissza és sírt, hogy csak most fogta fel, hogy nem mennek a szüleim lagzira. Anyum azt mondja hogy ő anyum hogyan érezze magát hogy minket nem hívnak? Nem mondott arra senkit.
Másnap menyasszony édesanyja felhívta az anyumot, hogy hogyan beszélt a lányával, mit gondol magáról, hogy hogyan tudta megmondani hogy nem mennek lagzira nem jól esett neki. Igen rosszul esett? Hogyan érezzem én magamat mint anyu hogy nem hívtak meg engemet a barátnőmmel; és azt kapta a választ az anyum hogy csak azokat hívja meg akikkel tartsa a kapcsolatot. Anyum azt mondja hogy én még a családba tartozom; azt hogy a barátnőmmel élek azért még ide tartozom a szüleimhez. Aztán az apum felszólalt, hogy mind az egész család, vagy senki. Nem válaszoltak semmit rá.
Apámtól elvárják, hogy fuvart csináljon, anyámtól, hogy olvasson a templomban és hogy a süteményeket hordja szét a faluban.
Hol vagyunk? Milyen család ez? Apum, anyun, testvérem, nagyapám mennek és én a barátnőmmel nem, milyen gondolkodás ez? Én nem kívánok semmi rosszat se nekik, se senkinek, de szeretném hogy érezzék úgy magokat mint én, és mint a szüleim. Ja és elfelejtettem hogy a mamámnak a második nővérének az unokája megy a barátnőjével. Miben ők mások mint én a barátnőmmel? Én voltam lagziban a barátnőm unokatestvérének és nem ismertem annyira az illetőt, és meghívtak engemet is. Nem értem az egészet hogy mire jön ki az egész játék.
Át éltétek?
Mit csináljak?
De ha nem is nagyon voltatok kontakban akkor miért akarsz elmenni? Amikor nekünk volt az esküvőnk apósom csomó rokont felírt a meghívottakhoz akikkel szerintem azóta se találkoztam...(10 éve házasodtunk..) Szóval én egyrészt megértem a menyasszonyt,hogy nem akar mindenkit meghívni, főleg,ha nem olyan szoros a rokonság, de az nem oké hogy kb. a szüleidet csak azért hívná meg,hogy legyen sofőr,hozzanak sütit stb.
Én azt mondom ne agyalj rajta,mert eleve csak oda megyünk ahová szívesen hívnak minket. Nézd a jó oldalát, nem kell 100+ forintot odaadni nekik 😅
Most komolyan, a kutyádat ne hívják meg? Anyukád unokatestvére, nyilván semmi szükség ott a barátnődre, nélküle meg te se mennél.
És az, hogy megérti, ha nem mennék, nem beszólás volt. Tudja, hogy gyászol még a család, és jelezte, hogy nem lesz probléma, ha nemet mondanak.
"Anyum azt mondja hogy én még a családba tartozom; azt hogy a barátnőmmel élek azért még ide tartozom a szüleimhez."
Nem, ha nem élsz a szuleiddel, akkor külön "családnak" szamitotok ebből a szempontból és nem kell anyadekkal együtt meghivniuk.
Szóval, ha jól értem, attól vagy ilyen világfájdalmas hangulatban, mert nem hívott meg az esküvőjére valaki, akivel jó esetben évente néhányszor találkoztok.
Ha amúgy ennyire nem vagy kíváncsi rájuk, miért akarsz menni az esküvőjükre?
"mert ha nem hívtak meg engemet a barátnőmmel, akkor a szüleim nem mennek, azt válaszolta, hogy rendben"
Nagyon helyes válasz volt a menyasszonytól, tartsa is magát ehhez, az ő esküvője lesz, nem te szűk családodnak rendez saját bulit.
Szerencsére nem ebben a hulye országban élek, és nálunk nincsenek ilyen érzékeny és gyenge menyasszonyok. Az ok, hogy az ők napjuk, de hogy a rokonságot ne hívják meg az csúcs. Igenis egy család a szüleivel a kérdező, akárki akármit mond.
Manapság ahogy látom itt arrafelé divat az, hogy csak azt hív meg a menyasszony akit a lelke óhajt, a vőlegénynek és a szülőknek sincs beleszólása. Olvastam olyant is hogy egy párból csak egy embert hív meg... Agyatlanság, egyszer ha kíváncsi nem vagy valaki párjára akkor ne légy kíváncsi arra a valakire se. Aztán meg jön fel ide nyavalyogni hogy az anyósa nem szereti me egy beképzelt pcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!