Miért nem hívtak meg se esküvőre se lagzira?
Lagzija lesz a mamám nővérének lányának. Először úgy volt, hogy megyünk az egész család; apu, anyu, nővérem, én barátnőmmel, és nagypapa.
Csakhogy a menyasszony, és a menyasszony anyja állandóan kérdezi a szüleimet, hogy mennek vagy nem mennek lagzira. Szüleim azt válaszolják, miért ne mennének lagzira, de ezt meg kell beszélni a nagyapával mert ez az ő döntése, hogy akar-e menni vagy nem, mert gyászoljuk a nagymamát. Ha akarok valakit meghívni lagzira akkor nem kérdezem meg miliónszor, jöttök, nem jöttök. Hogy be kell jelenteni, hogy mennyi ember megy lagziba, de azt lehet lemondani 1-2 hét lagzi előtt.
Aztán jöttek hozzánk, hogy én a barátnőmmel nem megyünk lagzira, mert hogy csak azokat az embereket hívja, akikkel tartsa a kapcsolatot. Szüleimmel sincsenek nagyon kontaktban.
Jöttek másodszor hozzánk, hozták a meghívót, szüleim, testvérem és a nagyapa volt meghíva én a barátnőmmel nem kaptunk külön értesítést- meghívót. A menyasszony kérdezte a szüleimtől, hogy jönnek e akkor lagzira, de mikor a szüleim válaszolni akartak, a menyasszony nem hagyta hogy válaszoljanak és azt mondta a menyasszony hogy respektálja ha nem jönnek, de a szüleim nem mondtak semmit se igen se hogy nem. Szüleim sokkba maradtak mert nem tudtak gyorsan reagálni a menyasszonyi beszólására.
Másnapra rá anyum felhívta a menyasszonyt, hogy nem mennek lagzira, mert ha nem hívtak meg engemet a barátnőmmel, akkor a szüleim nem mennek, azt válaszolta, hogy rendben. Aztán hívott vissza és sírt, hogy csak most fogta fel, hogy nem mennek a szüleim lagzira. Anyum azt mondja hogy ő anyum hogyan érezze magát hogy minket nem hívnak? Nem mondott arra senkit.
Másnap menyasszony édesanyja felhívta az anyumot, hogy hogyan beszélt a lányával, mit gondol magáról, hogy hogyan tudta megmondani hogy nem mennek lagzira nem jól esett neki. Igen rosszul esett? Hogyan érezzem én magamat mint anyu hogy nem hívtak meg engemet a barátnőmmel; és azt kapta a választ az anyum hogy csak azokat hívja meg akikkel tartsa a kapcsolatot. Anyum azt mondja hogy én még a családba tartozom; azt hogy a barátnőmmel élek azért még ide tartozom a szüleimhez. Aztán az apum felszólalt, hogy mind az egész család, vagy senki. Nem válaszoltak semmit rá.
Apámtól elvárják, hogy fuvart csináljon, anyámtól, hogy olvasson a templomban és hogy a süteményeket hordja szét a faluban.
Hol vagyunk? Milyen család ez? Apum, anyun, testvérem, nagyapám mennek és én a barátnőmmel nem, milyen gondolkodás ez? Én nem kívánok semmi rosszat se nekik, se senkinek, de szeretném hogy érezzék úgy magokat mint én, és mint a szüleim. Ja és elfelejtettem hogy a mamámnak a második nővérének az unokája megy a barátnőjével. Miben ők mások mint én a barátnőmmel? Én voltam lagziban a barátnőm unokatestvérének és nem ismertem annyira az illetőt, és meghívtak engemet is. Nem értem az egészet hogy mire jön ki az egész játék.
Át éltétek?
Mit csináljak?
A nem hívtak meg, miért nem hívtak meg drámát nem nagyon értem.
Ha nem hívtak vagy csak kényszerből hívnak valahová ne menj, legyen tartásod. Ahol már ennyire könyörgés, és bizonytalanság van én nem mennék. Még ha rosszul esik is, vagy azt látom hogy mást aki távolabbi rokon mint én meghívnak akkor sem mennék le kutyába.
Amin inkább fent akadtam az ez:
"Apámtól elvárják, hogy fuvart csináljon, anyámtól, hogy olvasson a templomban és hogy a süteményeket hordja szét a faluban"
Mégis hogy várják el hogy a családod bármit is csináljon, amikor normálisan nem is tudják még a meghívást sem kezelni a hitvesi pár. Ez olyan hogy vendégként ne gyere, mert annyira nem vagy fontos, de a "munka" részébe segíts be. Remélem szüleid úgyvannak vele hogy a csicska munkát nem végzik el, mert ez az ha még se az esküvőre,se a lagzira nem hívtak el titeket.
Amúgy ha meg odakerül a sor hogy neked lesz esküvőd akkor te sem hívod meg őket és kész.
Amúgy lehet az is benne van a pakliban hogy drága egy esküvő, lagzi, minnél többen vannak annál többe kerül, ti már rögtön hatan mennétek, az fejenként kB 10 ezer, de lehet keveset mondok.
Ha már a rokonságból kell kérni embert hogy fuvarozzon akkor valós hogy nem veti fel őket a pénz, a lagzira csak a szűk családi kört hívják nem még a távoli alig kapcsolatot tartó rokonságot is.
Nekem az a természetes, hogy akivel nincs szoros kapcsolatom, az joggal nem hív meg a lagzijába és nem is vágyom oda. Én pl. nem igazán ismerem a nagyszüleim testvéreinek a rokonságát, így bennem fel sem merül, hogy azért, mert rokonok vagyunk, ott lenne a helyem egy esküvőn és a lagziban.
Manapság már olyan sokféle esküvő van, hogy eszem ágában nem lenne ilyenen fennakadni. Vannak párok, akik külön tartják az esküvőt a szűk családdal és külön a barátokkal, vannak, akik csak igen szűk körben tartják meg az esküvőt és jó esetben elmegy a család egy vendéglőbe és olyanok is vannak, akik többszázfős dínomdánomot tartanak.
Itt az a gond hogy neked volt egy eljárásod, egy elképzelésed ami mélyen be volt ágyazódva nálad és amikor nem úgy alakultak a dolgok, nem tudod kezelni, hanem megy a kifakadás, hiszti és dráma.
Vedd tudomásul hogy nem hívtak meg, néha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnénk, de ez van, ilyen az élet.
Ennél nagyobb csalódás sose érjen.
Kitalált sztorinak tűnik, sok olyan kifejezés / hiba beszúrásával, amitől butácska falusinak tűnik a kérdező, pl "akikkel tartsa a kapcsolatot", "anyumot", "engemet", "mire jön ki a játék".
A legjobb a "menyasszonyi beszólás".
"Csakhogy a menyasszony, és a menyasszony anyja állandóan kérdezi a szüleimet, hogy mennek vagy nem mennek lagzira. Szüleim azt válaszolják, miért ne mennének lagzira, de ezt meg kell beszélni a nagyapával mert ez az ő döntése, hogy akar-e menni vagy nem, mert gyászoljuk a nagymamát."
"Hogy be kell jelenteni, hogy mennyi ember megy lagziba, de azt lehet lemondani 1-2 hét lagzi előtt."
Szóval többen, többször is kérdezték hogy mentek e de ti nem tudtatok választ adni hanem úgy voltatok vele hogy az utolsó pillanatban is rá ér.
Ha én lennék a menyasszony és nekem kéne kérdezgetni, kívárni a választ hogy jöttök e, egy idő után én teljes hagynám a francba. Ha nem tudtok egyenes választ adni időben egy igen nem kérdésre akkor az a ti saratok. Majd pont a menyasszony vár arra hogy a távoli, alig kapcsolatot tartó rokonoknak mikor esik kedvükre kinyikkantani a választ.
Nem ertem, hogy ha nem nagyon tartjatok a kapcsolatot, akkor miert kell azon sirni, hogy nem hivtak meg? En olyan esemenyre el sem mennek, ahol nem latnak szivesen. Tiszta kepmutatas.
A szuleidre pedig szukseg van ott, ezert hivtak meg oket. Mondjuk en ilyen esetben sem mennek.
Mi nem dolgoztattuk a vendegeket, azert hivtuk meg oket, hogy unnepeljunk, hogy jol erezzek magukat.
Persze volt aki segitett, pl. a Sogornom, de ot meg sem kertuk. Nagyon joban vagyunk, igy persze, hogy ott surgott forgott korulottunk. Pl. segitett felvenni a ruhat, meg ilyen aprosagok. Kulon feladatot senki sem kapott.
En sem a nagybacsimat, sem a nagynenimet nem hivtam meg, igy az unokatesoimat sem. Nem akartam olyanok jelenletet, akikkel meg Karacsonykor sem irunk egymasnak. Minek? Ajandek miatt? Hogy minel nagyobbnak tunjon a lagzi? Nem vagytam ilyesmire.
Ha te sem vagy olyan kozeli viszonyban az unokatesoddal, akkor teljesen ertheto, hogy nem hivott meg. Jo tudom, lemaradsz a kajarol stb, de legyen mar benned annyi meltosag, hogy elengeded ezt az egeszet, es tiszteletben tartod a menyasszony kivansagat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!