Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lépjek tovább édesapám...

Hogyan lépjek tovább édesapám halálán?

Figyelt kérdés
20 éves egyetemista vagyok, ő 55 éves volt. (szülei még élnek, 80+ évesek, van egy bátyám és egy húgom) Három hete halt meg, teljesen váratlanul, egy szívroham vitte el, én nem voltam otthon, mikor történt, csak a hírt kaptam. Azóta meg egyszerűen azt érzem, hogy kialakult egy ilyen párhuzamosság az agyamban, értem és tudom, hogy nincs többé, de valahogy még nem fogtam fel, az érzéseim nem illeszkednek ehhez. Tudom, hogy ez egy folyamat lesz, amíg el jutok A-ból B-be, s hogy talán túllépni nem is igazán lehet ezen, de azért kíváncsi vagyok arra, hogy milyen tapasztalataitok vannak, mi az, ami nektek tudott segíteni.
aug. 4. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:
22%
El kell fogadni, hogy neki 55 evet szant a sors. Az szep kor egyebkent, van aki 15 evesen meghal, az osember atlageletkora pedig 35-40 ev volt. De a kozepkorban is ha valakinek 25 evesen vakbelgyulladasa volt, akkor abba belehalt. Lett apukadnak gyereke, felnevelt titeket. A genjei tovabb elnek bennetek, ha egyszer lesz majd sajat gyereked te is apa leszel es a gyerekeid lesznek a legfontosabbak a szamodra.
aug. 4. 10:31
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Saját tapasztalatból azt tudom hozzátenni, hogy az első időkben (1-2 hét, de akár több is) nem teljesen fogja fel az ember dolgot, és a külső érzelmi reakciók nem képezik le a helyzet drámaiságát. Tehát az ember nem sír úgy/annyit, amennyit az adott helyzet "megkövetelne". Én legalábbis így voltam vele, és furcsállottam is. De felvilágosítottak, hogy ez akár normálisnak is tekinthető. Az érzések mindenképp utat találnak maguknak, de esetenként csak később.
aug. 4. 10:35
 3/8 anonim válasza:
87%
Ugyanez volt nálam. A papám halála idején mikor hazaértem, mindenki sírt, zokogott, én meg először nem tudtam azonosulni az érzéssel. Kellett 2-3 hét hozzá.
aug. 4. 10:49
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Nehéz dolog ez,mert az agy nem tudja azt felfogni,hogy valaki van ,és hirtelen nincs többé.Én is átéltem ezt,édesanyámat 43 évesen veszítettem el,én 22 voltam.Eleinte nagyon fájt a hiánya,nehéz volt feldolgoznom,majd az idő múlása segített,ma már csak az emlékek élnem bennem,gondozom a sírját.Elfogadtam az elfogadhatatlant.Őszinte részvétem Neked!
aug. 4. 10:55
 5/8 anonim válasza:
93%

Először is őszinte részvétem Neked is!

Másrészt együtt tudok érezni, én 18 éves lettem mikor 3 hónap múlva történt dolog. Nálunk is nagyon váratlanul ért, de ugyan akkor tudtam, hogy szegény nem volt túl jól.

Nagyon nehéz volt nekem is túllépni, de ami segített, hogy szeretettel gondolsz rá mennyire jó szülő is volt. Ha vannak képek/videók azok egy életen át örök emlék marad és a szívedben tovább fog élni.

Ami nekem még segített, hogy vagy például Apák napján vagy Gyereknapon elszoktam menni a Vasúttörténeti parkba ahova édesapám mindig elvitt és együtt szórakoztunk. Nekem kellett egy pár év mire elfogadtam, de ami még segített, hogy miközben keményen dolgoztam és dolgozok mai napig is, hogy büszke lehet, hogy ilyen fia van.

aug. 4. 11:29
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

Adj magadnak időt a gyászra, nem kell siettetni semmit.

Ha kell, sírd ki magad.

Én korán, 16 éves koromban veszítettem el apukámat, és nehezen törődtem bele a hiányába.

aug. 4. 11:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem, nehéz helyzet, én anyám halálát nem fogtam fel egy ideig, főleg a hirtelensége miatt. Gondolom neked is hasonló lehet most apáddal.

Én pár hónapig a munkába temetkeztem, hogy le tudjam kötni a gondolataim. Idővel javult a helyzet és visszaállt minden a normális kerékvágásba.

Kitartást.

aug. 4. 14:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogy a faxba jönnek ide azősemberek meg a középkor? Nem tűnt fel, hogy a várható életkor már jóval magasabb? Egy ember többet ér mint a génjei továbbadása.

aug. 5. 06:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!