Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak akik elmenekültek...

Vannak akik elmenekültek otthonról? Elmeséled, hogy milyen körülmények kényszerítettek, hogy meglépd ezt a lépést, s végül jó vagy rossz döntésnek bizonyult-e.?

Figyelt kérdés
2024. aug. 3. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Nevelőapám volt, aki gyűlölt engem. Nem engedte, hogy a hűtőbe nyúljak, éheztem. Anyu le se szarta,mert szerelmes volt és haragudott rám, mert volt egy roma barátom. 18 évesen léptem le. Először hajléktalan szállóra mentem, majd amint leérettségiztem, kimentem Angliába dolgozni egy hotelbe. Szerintem, életem egyik legjobb döntése volt eljönni onnan. Nagyon jól alakult az életem.
2024. aug. 3. 22:29
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Igen, én. Már tiniként is erre gyűjtöttem, és amint munkaképes lettem, és volt annyi pénzem, hogy tiplizzek, és találtam lakhatást, leléptem. Az vezetett ide, hogy az apám depressziós és antiszociális volt, az anyám meg nárcisztikus skizofrén. Utóbbi kórházban is volt. A családba hiába kértem segítséget gyerekként, senki nem akart segíteni. A nagyanyám szerint anyu miattam lett beteg. Nem részletezem, de én az öngyilkosság szélén álltam, pszichológushoz jártam, aki azt tanácsolta, addig menjek el, amíg még magamnál vagyok. Azóta lediplomáztam és családom van. Ha nem jövök el, már nem élnék.
2024. aug. 4. 06:33
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Toxikus, OCD-s, passzív-agresszív anyuka, megalkuvó apuka.

Szar gyerekkor, valamin mindig ment a hiszti, mert anyámnak minden baj volt, de a mártírkodást azt nagyon élte.

Vagy kiabált velünk vagy napokon át csenddel vert - aztán feltámadt a lelkiismerete, akkor meg elhalmozott (hamis) szeretettel - ez tartott max 2-3 napig, majd ismét jött az ordítás a semmiért.

Vagyis mindenért.

OCD - ha csíkos maradt pl az ablak egy helyen pucolás után, az egész házban újra meg kellett mindet pucolni, az alsógatyákat vasaltatta, kétnaponta felmosás, porszívózás...

Mindegy, 21 voltam, mire összegyűjtöttem elég pénzt, hogy lakótársakhoz összecuccoljak, ennek tizennégy éve, azóta nem mentem haza.

Pszichológushoz járok, étkezési zavarom lett, önbizalomhiány, meg egy csomó probléma, anyám viselkedése miatt.

2024. aug. 4. 10:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Én azért szeretnék, mert az apám meg a két nővérem állandóan azt mondják nekem, hogy hülye, bolond, fogyatékos stb. Az egyik nővérem azt mondta nekem, hogy en senkinek sem kellenek. Néha kiabálnak is velem, máskor meg nem. Apám meg még csicskáztat is engem, Azt gondolom, hogy jogos az, hogy ezt meg akarom lépni. Úgy érzem, hogy nővéreim részéről is kamu a szeretetuk irántam.
2024. aug. 4. 10:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Az apám meg, az etelt. innivalot is sajnalja tolunk.
2024. aug. 4. 10:54
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Kitartást kérdező. Hány éves vagy? Nagy(obb) városban vagy legalább a közelében élsz?
2024. aug. 4. 14:35
 7/7 anonim ***** válasza:
51%

Engem anyám lelkileg bántott

kb 12 éves koromtól.

Meg különböztetett a húgomtól

akit mindig jobban szeretett

mert az szerinte hűséges volt

hozzá, és nem ment el apánkkal.

Folyton kiabált velem szavakkal

sértegetett. Volt hogy enni

sem kaptam. Aztán miután

apánk meghalt, a mamámmal

kezdte el ugyanezt.

Hogy én " szóba álltam

az ellenségével."

23 éves koromban

menekültem el a párommal

aki konkrétan meg szöktetett

mert már nem lehetett bírni

azt a lelki terrort amit kaptam.

Mindenbe bele szóltak, nem

fogadták el hogy szakítottam

az előző barátommal, és azt akarták hogy vissza költözzem

hozzájuk vele.

Azóta nem tartja velem

A kapcsolatot az anyám

én sem vele, a húgommal

csak néha beszélek.

Szerintem nagyon jó

döntés volt azóta sokkal

jobban vagyok meg nyugodtabb is.

2024. aug. 4. 20:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!