Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felújítanátok így a szobát az...

Felújítanátok így a szobát az apátok feleségének?

Figyelt kérdés
Apám elhunyt 3 hónapja. Van egy féltesóm. Mielőtt apa meghalt megkért hogy segítsek a feleségének. Meg is beszéltük hogy a húgom szobáját felújítom én. Meg is vettem a padlót, festéket stb. A bútorokhoz az anyagot is. Kb 800 ezrem áll benne. A ház amiben élnek apámé volt. Még házasság előtt vette. Természetes volt hogy ők most ott maradnak. De jött valami és lekértem a tulajdoni lapot, amiben láttam hogy a halála előtt 2 héttel az egész a húgom nevére került. Nagyot csalódtam. Albérletben élek, sose panaszkodtam miatta, de itt most kb egy 80 milliós házról volt szó. Nem szóltam miatta még hogy tudom, annyit kértem hogy az anyag árat fizessék ki és akkor megcsinálom. De a felesége jött hogy neki most nincs ennyi pénze. Most én vagyok a rossz aki megszegte amit igért az apjának. Egyenlőre emésztem a dolgot. Tudom hogy megtámadhatnám, de apám valamiért így döntött hát legyen. De ezek után én nem szívesen segítek ingyen.
2024. aug. 1. 11:49
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
46%
50, mert apád sem akarta ezt kifizetni neked?
2024. aug. 1. 16:35
 52/59 anonim ***** válasza:
77%
Csináld meg és add el úgy.
2024. aug. 1. 17:38
 53/59 anonim ***** válasza:
91%

most épp fasírtban vagyok a szüleimmel. Ezt elolvastam, és hálát adok, hogy ők vannak nekem... Sajnálom a helyzetedet kérdező, kitartást kívánok!

Ne hagyd veszni, ami neked JÁR, hallgass azokra, akik itt nálam jobban tudják, hogy kell ezt. Pofám leszakad, hogy milyen ember a féltestvéred, meg az anyja.

2024. aug. 1. 17:47
 54/59 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem ajándékozta volna a húgodnak és nem kapott volna rá a feleség haszonélvezetet, akkor sem tehetnél semmit azzal a házzal, mert a feleségnek az utolsó közösen lakott ingatlanra holtig tartó haszonélvezet járt volna egyébként is. Nem tudom hány éves a nő, de amíg meg nem hal, abból a házból te egy fillért nem fogsz látni, és ez így lett volna ajándékozás nélkül is.
2024. aug. 1. 18:13
 55/59 anonim ***** válasza:
81%

Apád tette egyértelműen felment az ígéret alól. Ami anyagot vissza tudsz vinni a kereskedésbe, azt vidd vissza. A bútoranyagot próbáld meg asztalosnak eladni.

A jegyzőnél érdeklődj a hagyatéki eljárás felől. A köteles részre mindenképpen tarts igényt (az jár, pereskedni sem kell érte, mert a hagyaték alapját képezi a ház, mivel 10 éven belül halt meg), ha úgy gondolod, hogy a különbözet megéri neked a pereskedést, akkor meg is támadhatod az ajándékozásit. Az biztos, hogy bármely esetben csak a nő halála után jutsz azörökséghez.

2024. aug. 1. 18:31
 56/59 anonim ***** válasza:
91%

Jaj nem kell csak a nőben látni a rosszat, leirta a kérdező hogy tiszta volt a tudata, plusz azért se tartott senki fegyvert az apja fejéhez hogy igertesse meg a kérdezővel hogy felujitja a húga szobáját. Az apja is egy utolsó szemét és a nő is, nem kell ezt szépíteni.

Kérdező, nagyon sajnálom hogy ilyen élet jutott eddig neked, de hidd el, akinek szar család jutott, később az is választhat magának igazit 😊 és az még jobb is, mert olyanokat valaszthatsz akik tényleg megerdemlik a szereteted.

Ezek az emberek nem érdemelnek tőled semmit. Ne ujitsd fel a szobát, lehet hogy ígéret szegesnek érzed, de mikor megigerted még nem tudtad hogy hátba szúrnak. Egy percig se legyen lelkiismeret fursalasod.

Hogy a köteles résznek utána mész e ügyvéddel azt csak te tudod hogy neked megéri e.

Az anyagot meg akár meg is tarthatod és ha lesz saját ingatlanod majd ahhoz felhasznalod.

2024. aug. 2. 10:06
 57/59 anonim ***** válasza:
46%

50.

Ugyan már. Ezen ne aggódj.

A gazdasági zsákutca, takony CSOK miatt, aranyárban mennek az építkezéssel kapcsolatos filléres biszbaszok is.

Úgyhogy kizárt, ne tudd eladni jó árban, még leszabva is.

Vagy rakd össze.

2024. aug. 2. 10:22
 58/59 anonim ***** válasza:
89%
Végülis a huga se szólt, hogy szeretné, ha a tesója is kapna valamit és ne irassák rá az egész házat. Én nem csinálnám meg.
2024. aug. 2. 11:17
 59/59 anonim ***** válasza:
Na mivan? Besértődtek a csok-osok. :D
2024. aug. 3. 09:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.