Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felújítanátok így a szobát az...

Felújítanátok így a szobát az apátok feleségének?

Figyelt kérdés
Apám elhunyt 3 hónapja. Van egy féltesóm. Mielőtt apa meghalt megkért hogy segítsek a feleségének. Meg is beszéltük hogy a húgom szobáját felújítom én. Meg is vettem a padlót, festéket stb. A bútorokhoz az anyagot is. Kb 800 ezrem áll benne. A ház amiben élnek apámé volt. Még házasság előtt vette. Természetes volt hogy ők most ott maradnak. De jött valami és lekértem a tulajdoni lapot, amiben láttam hogy a halála előtt 2 héttel az egész a húgom nevére került. Nagyot csalódtam. Albérletben élek, sose panaszkodtam miatta, de itt most kb egy 80 milliós házról volt szó. Nem szóltam miatta még hogy tudom, annyit kértem hogy az anyag árat fizessék ki és akkor megcsinálom. De a felesége jött hogy neki most nincs ennyi pénze. Most én vagyok a rossz aki megszegte amit igért az apjának. Egyenlőre emésztem a dolgot. Tudom hogy megtámadhatnám, de apám valamiért így döntött hát legyen. De ezek után én nem szívesen segítek ingyen.
2024. aug. 1. 11:49
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező, mielőtt hadjáratot indítasz, várd meg a hagyatéki tárgyalást.

Ajándékozás történt, mert egyéb adók, illeték, ügyintézés kikerülhető ilyenkor,plusz a féltesó nőtt fel ott, stbstb.

De nem tudhatod, hogy egyéb vagyon, vagy más ingatlan, ingósággal mi lesz.

Lehet te is örökölsz, csak nem ebből a házból egy "szeletet".

2024. aug. 1. 15:14
 42/59 A kérdező kommentje:

42# még egyenlőre hagyom, mert most dúl bennem sok minden.

Viszont az hogy a húgom nőtt csak ott fel ez nem teljesen igaz. Mert amíg nem ismerkedett meg a feleségével addig csak mi ketten éltünk ott. Utána lettem úgymond zavaró tényező.

2024. aug. 1. 15:20
 43/59 A kérdező kommentje:
Tudtommal más vagyon az autója volt, de az a kocsi az már közlekedésre alkalmatlan volt. Vagyis szerinte nem, de én már nen szerettem ha azt használja.
2024. aug. 1. 15:23
 44/59 anonim ***** válasza:
100%

42# ha bármit szántak volna a kérdezőnek, akkor megbeszélték volna vele is a dolgot. Az apja nője még most se állt elő vele az apja halála után, hogy átlett iratva, de te is kapsz belőle vagy átlett iratva, de neked mást szánt.

Én megtámadnám és igen is kérném a kötelező részt. Ne hagyd annyiban.

2024. aug. 1. 15:29
 45/59 anonim ***** válasza:
80%
(OFF: A 28-as kommentben véletlenül a "húgod" szóba beillesztettem egy felesleges y-t is, így a szó teljesen más jelentést kapott. Szégyellem magam, bocsánat az elírásért!) (Ez bezzeg nem akadt fenn a trágárságszűrőn.)
2024. aug. 1. 15:34
 46/59 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező! Ez borzasztó, de sajnos nem egyedi. Az új pina kitúrja a régi gyereket, és mindent a sajátjának akar. Nem véletlen született az az ajándékozás ennyire a halála előtt, ki tudja, mivel vette rá. Arra meg egyenesen szavak sincsenek, hogy ennek ellenére megígértette veled, hogy segítesz.

Hát, segítsen a halál! Sőt, megtámadnám az ajándékozást és igényt tartanék a kötelesrészre. Ne viccelj, beteg ember, és a halál előtt két héttel elajándékozza a vagyonát az egyik gyereknek, az özvegynek meg teljes hasznonélvezet, teljesen kisemmizve a másik gyereket? Ugyan már, ezt a nő intézte el egy ügyvéddel, nem akarták, hogy a törvényes öröklés rendje szerint háromfelé menjen a lakás, pontosabban: téged nem akart tulajnak...Nincs az a bíró, aki ne ítélné meg a kötelesrészt...És még lett volna pofája elnézni, ahogy ingyen megcsinálod a szobát...

Már csak azért is meglépném, hogy izzadjon a boszorkány!

2024. aug. 1. 16:01
 47/59 A kérdező kommentje:
Ilyen esetben is írnak ki hagyatéki tárgyalást? Vagy ilyen esetben csak ügyvéd tud eljárni?
2024. aug. 1. 16:12
 48/59 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem hagyatéki tárgyalás minden esetben van.
2024. aug. 1. 16:19
 49/59 anonim ***** válasza:
93%
Hagyatéki tárgyalás majd lesz, települése válogatja, hogy mennyi idő múlva. Addig meg bemész a legközelebbi bíróságra, és érdeklődsz , hogy mikor van a panasznap (ügyfélsegítő az új neve). Oda elmész, elmondod, mi történt, mit szeretnél, és ők meg elmondják a menetét, hol, mikor mit kell csinálni, elmondják mit, hova, mikor, mennyi lesz, milyen alapon kérhetsz illetékmentességet, stb. Mindenről tájékoztatnak. Ha nagyon nem érted, akkor menj ügyvédhez, az is mindent megcsinál, csak az nem lesz ingyen. Ne hagyd annyiban! Ha ilyen volt apáddal a viszonyod, akkor biztosan nem az volt a célja, hogy még utoljára kiforgasson mindenből és még hülyére is vegyen , és jól lenyúljon "búcsúzóul" ezzel a szobafelújítással. Nagyon sajnálom :(
2024. aug. 1. 16:20
 50/59 A kérdező kommentje:
A helyzet hogy a szoba felújítással így is úgy is mínuszba kerülök. Mert a szekrényhez a bútorlapokat leszabattam, megvettem mindent ami kell az összerakáshoz. Plusz az ágyhoz is megvettem a faanyagot. Mire találok valakit akiknek pont az a méret jó lesz és meg is veszi az azért idő lesz.
2024. aug. 1. 16:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!