Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felújítanátok így a szobát az...

Felújítanátok így a szobát az apátok feleségének?

Figyelt kérdés
Apám elhunyt 3 hónapja. Van egy féltesóm. Mielőtt apa meghalt megkért hogy segítsek a feleségének. Meg is beszéltük hogy a húgom szobáját felújítom én. Meg is vettem a padlót, festéket stb. A bútorokhoz az anyagot is. Kb 800 ezrem áll benne. A ház amiben élnek apámé volt. Még házasság előtt vette. Természetes volt hogy ők most ott maradnak. De jött valami és lekértem a tulajdoni lapot, amiben láttam hogy a halála előtt 2 héttel az egész a húgom nevére került. Nagyot csalódtam. Albérletben élek, sose panaszkodtam miatta, de itt most kb egy 80 milliós házról volt szó. Nem szóltam miatta még hogy tudom, annyit kértem hogy az anyag árat fizessék ki és akkor megcsinálom. De a felesége jött hogy neki most nincs ennyi pénze. Most én vagyok a rossz aki megszegte amit igért az apjának. Egyenlőre emésztem a dolgot. Tudom hogy megtámadhatnám, de apám valamiért így döntött hát legyen. De ezek után én nem szívesen segítek ingyen.
2024. aug. 1. 11:49
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
90%
Ha az apád ajándékozási szerződéssel adta a húgodnak a lakást akkor a köteles rész jár neked.
2024. aug. 1. 11:57
 2/59 anonim ***** válasza:
97%

Én csak simán leraknám a tulajdoni lapot eléjük és mondanám, hogy ez az indok. Szerintem nekik ez nem lesz meglepetés. Sőt, apádtól is elég gáz húzás volt, hogy még meg is ígértette veled, pedig tudta, hogy kisemmizett.

Az pedig, hogy ilyen viszonyban vagy velük, hogy ennyi pénzt nagylelkűen az anyagra áldoztál és még a munkát is bevállaltad mutatja, hogy nem lehetett olyan rossz a viszony, ami ezt indokolná.

2024. aug. 1. 11:59
 3/59 anonim ***** válasza:
21%
Teljesen hihető, hogy nem a közjegyzőtől tudod meg, hogy apád nem hagyott rád semmit... EGYELŐRE csiszolgass még a sztorit, a holnapi jobb lesz 👍
2024. aug. 1. 12:00
 4/59 anonim ***** válasza:
77%

Ennyi mártír kérdést mint ami itt megy napok óta. Ha ennyire jólelkű vagy, akkor még csináld meg nekik azt a szobát. Ha már egyszer apád ezt akarta...

Talán még utalhatnál nekik egy kis temetési segélyt ha már egyszer nincs pénzük az anyagra sem.

2024. aug. 1. 12:01
 5/59 A kérdező kommentje:
Még nem volt hagyatéki tárgyalás. Ajándékozással került a húgom nevére.
2024. aug. 1. 12:03
 6/59 anonim ***** válasza:
98%
Minek titkolózni, szembesítsd őket.
2024. aug. 1. 12:04
 7/59 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező, ha apád az ingatlan elajándékozása után 10 éven belül meghal, akkor az az ingatlan is hagyaték tárgyát képezi.

Akkor meg ne legyél balf@sz, érvényesítsed majd a hagyatékin.

(Vagy ha kitalált sztori, akkor jól írta valaki, alakítsad még.)

2024. aug. 1. 12:05
 8/59 anonim ***** válasza:
85%
Mi volt az a valami ami jött, hogy lekérd a tulajdoni lapot?
2024. aug. 1. 12:06
 9/59 A kérdező kommentje:
Apámmal nem volt rossz a viszonyom. A felesége nem igazán szeretett engem ez tény és való, ezért lettem kollegista, majd a hétvégéket és szüneteket a nagyszülőknél töltöttem leginkább.
2024. aug. 1. 12:07
 10/59 A kérdező kommentje:

8#

Erre voltam kiváncsi hogy van e hiteltartozás az ingatlanon.

2024. aug. 1. 12:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!