Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felújítanátok így a szobát az...

Felújítanátok így a szobát az apátok feleségének?

Figyelt kérdés
Apám elhunyt 3 hónapja. Van egy féltesóm. Mielőtt apa meghalt megkért hogy segítsek a feleségének. Meg is beszéltük hogy a húgom szobáját felújítom én. Meg is vettem a padlót, festéket stb. A bútorokhoz az anyagot is. Kb 800 ezrem áll benne. A ház amiben élnek apámé volt. Még házasság előtt vette. Természetes volt hogy ők most ott maradnak. De jött valami és lekértem a tulajdoni lapot, amiben láttam hogy a halála előtt 2 héttel az egész a húgom nevére került. Nagyot csalódtam. Albérletben élek, sose panaszkodtam miatta, de itt most kb egy 80 milliós házról volt szó. Nem szóltam miatta még hogy tudom, annyit kértem hogy az anyag árat fizessék ki és akkor megcsinálom. De a felesége jött hogy neki most nincs ennyi pénze. Most én vagyok a rossz aki megszegte amit igért az apjának. Egyenlőre emésztem a dolgot. Tudom hogy megtámadhatnám, de apám valamiért így döntött hát legyen. De ezek után én nem szívesen segítek ingyen.
2024. aug. 1. 11:49
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:
Ahogy az is hogy 1/1 tulajdonba került húgom nevére ajándékozás jogcímen. A felesége pedig haszonélvezeti jogot kapott.
2024. aug. 1. 12:47
 22/59 anonim ***** válasza:
78%

19

Régóta

[link]

2024. aug. 1. 12:52
 23/59 anonim ***** válasza:
94%

Miért újítanám fel? A 40 millióból kizártak, az én pénzem áll benne, ingyen csináljam meg, albérletben élek, a feleségével nem is vagyok jóban, apám a hátam mögött kijátszott az ajándékozással, de előtte megígértetett velem olyasmit, ami nem az én javamat szolgálja, hanem a feleségét akarta bebiztosítani vele az én káromra vagy költségemre, ráadásul apám gyerekkoromban eldobott. Mi okom lenne rá, hogy felújítsam? Csak egyetlen reális okot mondj! Az ígéret nem az. Azt csak kicsikarta belőled, szintén a károdra. Még a beszerzett anyagokat is elvinném onnan.

"Most én vagyok a rossz aki megszegte amit igért az apjának." Hát nehogy már lelkiismeret furdalásod legyen emiatt. Persze, hogy te vagy a rossz, mert nem sikerült még egy bőrt lenyúzniuk rólad. A tizediket.

2024. aug. 1. 13:00
 24/59 anonim ***** válasza:
87%
Vagy max. annyit csinálnék, hogy ha kifizeti az anyagköltséget, meg a felújítás árát is (nem baráti áron, hanem piaci áron), akkor felújítom neki. Így legalább kereshetek egy kis pénzt a munkával, ha már a ház vagy lakás felét kihúzták alólam. De ezek után ingyen semmit sem csinálnék. Csak ha rendesen kifizet, mint bárki mást.
2024. aug. 1. 13:07
 25/59 anonim ***** válasza:
94%

Jaja!

Az anyagokat azonnal elhozni és eladni!

2024. aug. 1. 13:10
 26/59 A kérdező kommentje:
Az anyagok azok még nálam vannak. Mivel a bútorokat is én csináltam volna.
2024. aug. 1. 13:16
 27/59 anonim ***** válasza:
86%

Ha velük nem ápolok jó viszonyt akkor nem csinálnám.

Ha megkérdeznék miért elmondanám hogy ezt megtudtad és szíven ütött, hogy apád nem gondolt rád ebben a dologban. És ezután a kapcsolatot is minimalizálnám. Nyilván az asszony a gyerekét akarta bebiztosítani meg magát, szóval ő tudott erről.

2024. aug. 1. 13:20
 28/59 anonim ***** válasza:
90%
Ja, még annyi, hogy valószínűleg a feleség "ráhatására" ajándékozott mindent apád a féltestvéredre. A nő a saját gyerekének akarta az egész ingatlant, nem akarta, hogy te is részesedj belőle, ezért rádumálta apádat a halála előtti hetekben. Vagy jóval korábban is megegyezhettek ebben akár. Apádnak meg nem esett nehezére az ajándékozás, mivel már korábban is eldobott magától téged, a második gyerekét tartotta fontosabbnak nálad, a húgyod volt számára a "gyereke", nem te. Te csak valami kósza tévedés, fiatalkori botlás következménye voltál neki. Az új családját (a feleségét és a húgodat) tartotta az igazi családjának, nem téged és anyukádat. Ti a múlt voltatok ebben a történetben, akit már rég maga mögött tudott. Már rég lezárta azt az ügyet. A feleség a főkolompos itt szerintem ebben az ajándékozós történetben. És ezek után még van képe téged okolni, meg zsarolni, hogy megszeged az apádnak tett ígéretedet. Érzelmileg próbál zsarolni téged apáddal, nehogy hagyd magad. Csak ki akar használni a felújítással. Most szerzett 80 milliót a lányának, de az sem elég neki. Még újítsd is fel a lakásukat ingyen, hogy ők használhassák, neked meg taka van. Ne legyél ennyire naiv, ne hagyd magad becsapni.
2024. aug. 1. 13:20
 29/59 A kérdező kommentje:

28#

A szomorú az egészben hogy azért nevelt apám mert anyám elhagyott mikor 1 éves voltam. Ő teljesen elzárkozott attól hogy utána felvegyük a kapcsolatot.

2024. aug. 1. 13:25
 30/59 anonim ***** válasza:
96%
Sztem elég egyértelmű h neked ott már nincs dolgod. Megkapták az egész örökséget, elég hülye vagy már bocsánat, ha ezek után te egy szöget is a falba versz.
2024. aug. 1. 13:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!