Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felújítanátok így a szobát az...

Felújítanátok így a szobát az apátok feleségének?

Figyelt kérdés
Apám elhunyt 3 hónapja. Van egy féltesóm. Mielőtt apa meghalt megkért hogy segítsek a feleségének. Meg is beszéltük hogy a húgom szobáját felújítom én. Meg is vettem a padlót, festéket stb. A bútorokhoz az anyagot is. Kb 800 ezrem áll benne. A ház amiben élnek apámé volt. Még házasság előtt vette. Természetes volt hogy ők most ott maradnak. De jött valami és lekértem a tulajdoni lapot, amiben láttam hogy a halála előtt 2 héttel az egész a húgom nevére került. Nagyot csalódtam. Albérletben élek, sose panaszkodtam miatta, de itt most kb egy 80 milliós házról volt szó. Nem szóltam miatta még hogy tudom, annyit kértem hogy az anyag árat fizessék ki és akkor megcsinálom. De a felesége jött hogy neki most nincs ennyi pénze. Most én vagyok a rossz aki megszegte amit igért az apjának. Egyenlőre emésztem a dolgot. Tudom hogy megtámadhatnám, de apám valamiért így döntött hát legyen. De ezek után én nem szívesen segítek ingyen.
2024. aug. 1. 11:49
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
83%

"Kérdező, ha apád az ingatlan elajándékozása után 10 éven belül meghal, akkor az az ingatlan is hagyaték tárgyát képezi."

Ez nem teljesen igaz.

A kérdezőnek csak a kötelesrész fog járni.

2024. aug. 1. 12:08
 12/59 anonim ***** válasza:
70%
Ha betegségben halt meg, nem biztos hogy minden pillanatban képben volt, azt ki is használhatták. Az sem biztos hogy emlekezett rá.
2024. aug. 1. 12:09
 13/59 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen természetes, hogy az albérletben élő fiút nem zavarja, hogy elúszik 40 millió. Nem is értem, hát persze, mindenképp csináld meg a szobát. Ajcsiba anyagostól.
2024. aug. 1. 12:10
 14/59 anonim ***** válasza:
89%

11

Köszi, ezt nem tudtam.

Viszont azért 80 millás háznál az is valami.

2024. aug. 1. 12:25
 15/59 A kérdező kommentje:
Betegnek beteg volt, de a tudata tiszta. Nem is számítottunk rá hogy ilyen hamar meghal.Nem nem természetes hogy kihúztak alólam 40 milliót.csak tudod amikor gyerek voltam eldobott egy nő miatt. Utána megbeszéltük jó viszonyt ápoltunk. Majd most jött ez.
2024. aug. 1. 12:29
 16/59 anonim ***** válasza:
77%

"csak tudod amikor gyerek voltam eldobott egy nő miatt. Utána megbeszéltük jó viszonyt ápoltunk."

Az emberek NEM változnak.

Az apád sosem szeretett! Szívesen!

Ha igaz a sztorid, én elédugnám az aljadék aranyásónak a tulajdoni lapot, hogy itt a válasz.

Valamint úgy megfingatnám az örökségért, hogy belerokkanjon a féreg.

2024. aug. 1. 12:36
 17/59 anonim ***** válasza:
18%

Nekem arra válaszolj, hogy a tulajdoni lapból hogy derült ki, hogy ajandékozás volt?

Kamu.

2024. aug. 1. 12:39
 18/59 anonim ***** válasza:
91%
A tulajdoni lapon szerepel, hogy az új tulajdonos hogy szerezte az ingatlant.
2024. aug. 1. 12:42
 19/59 anonim ***** válasza:
0%
18 mióta?
2024. aug. 1. 12:45
 20/59 A kérdező kommentje:
17# szerepel rajta hogy ajándékozás.
2024. aug. 1. 12:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.