Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gondolt-e már valaki arra,...

Gondolt-e már valaki arra, hogy az "őrlődtetés" az egyben önzés?

Figyelt kérdés

Őrlődtetni, azaz olyan tevékenységet folytatni, amitől valaki úgy érzi, hogy őrlődik. Én inkább kutyarongy szindrómának nevezem, mert olyan, mint amikor két kutya huzakodik egy rongyon.

Arra gondolok, ami itt a gyk-n (IS!) mindennapos, hogy egy párkapcsolatban élő valakinek a családja duruzsol az egyik fülébe, a párja ellen, a párja meg duruzsol a családja ellen. Mindkét "plénum" kihagyja a számításból, hogy az "őrlődtetett" embernek mindegyik fontos.

Itt az ilyen tipik "apám nem bírja a páromat" és egyéb, összeugrasztó, éket verő olyan duruzsolásra gondolok, amik nem kardinálisak, éppenséggel tök jól együtt is lehetne élni az okaival, mert akkora dolgok, de mindenki azt lesi, hogy NEKI milyen, csak magukra gondolnak és képesek az általuk szeretett személyt kínos, elviselhetetlen őrlődésekbe taszítani.

Emlékszem, volt, hogy sajnos többgenerációs házban éltünk együtt. A párom ott lakott velem. Apám olyanokért szövegelt, de csak velem, négyszemközt, hogy a párom mit hogy csinál a háztartásban, vagy hogy amikor egyedül hazajött, bement-e köszönni vagy sem (volt gyerekszobája, de mondjuk ha pisilni kellett, néha kimaradt), meg hogy hogy tereget stb, a párom meg nekem dudogott négyszemközt, hogy apám néha hangosan tévézik a földszinten, vagy hogy miért akkor jön ki az udvarra, amikor ő is. Aztán sok ilyen értelmetlen, triviális faszakodás után egyszer elcsattantam és megmondtam egyszerre mindenki előtt, hogy INTÉZZÉTEK EL MAGATOK KÖZÖTT. Mert amikkel engem terheltek, azok engem nem zavartak, de mégis nekem szóltak, mint valami "szülői értekezlet" csak magukkal törődve. Nem is tudom, hogy tőlem mit vártak? Hogy 0-24-ben csípőre tett kézzel kotkodácsolok, mint egy kakas és állandóan konfrontálódom minden baromságon? Én ezt úgy veszem, hogy az én határaim nincsenek tiszteletben tartva.

júl. 31. 21:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%

gondolom rám gondolsz az "apám nem bírja a páromat" című kérdés alatt. én írtam ide ki.

én úgy gondolom mindenkinek más. nálatok azért lehetett volna a két fél között kommunikáció, pl "fiam legközelebb köszönj". nálunk nincs ilyen mivel nem többgenerációs házban élünk. kinek szólna apám ha nem nekem? párom kontaktja pl anyámnak megvan, viszont apám nem is akarja elmenteni a telefonszámát. anyám írt páromnak szülinapjakor, apám nem.

értem én eldönthetném magamban is a kérdésre a választ mert igen is meg nem is (bírja e vagy sem).

az őrlődés fogalma alatt nem tudom pontosan mit értesz de apámmal amiket beszélnem kell nap mint nap 1-1 agysejtem leőrlődik a helyéről.

júl. 31. 22:26
 2/13 anonim ***** válasza:
42%
én vagyok #1 kimaradt a magyarázatod az elején nekem. párom egyeltalán nem uszít apám ellen, viszont apám igen. párom azt mondja hogy majd ha meg lesz a ház biztos másképp fog róla gondolkodni. apám le se sz4rja.
júl. 31. 22:28
 3/13 anonim ***** válasza:
32%
Nem gondoltam még ilyenre és vélhetően ezután sem fogok.
júl. 31. 22:44
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, szerintem nem teljesen jól fogalmazol. Ami nem baj, de ugye tudod, hogy az érzelmi dolgokat nehéz megfogalmazni. Ne is próbáld őket, nem fog menni. Éld az életed, minek foglalkozol ilyenekkel.
aug. 1. 00:22
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
A kakas nem kotkodácsol, hanem kukorékol, csak mondom.
aug. 1. 06:55
 6/13 anonim ***** válasza:
37%

Egyértelmű. Igazad van kérdező.

Nézd meg a válaszolókat is.

Érzelmileg elérhetlen, diszfunkcionális családból jöttek, nem tudnak kommunikálni. Ez az oka sajnos.

Azt a kérdést is elolvastam, amit említették.

A kérdezője sem érti, hogy nem fog tudni semmit tenni.

Aki ide kérdést ír ki az életével kapcsolatban, innen várja a "hogyan"-t, meg mit csináljak, annak teljesen diszfunkcionális a környezete, nincs megküzdési stratégiája, nincs egyetlen empatikus ember sem a környezetében, ami egy tragédia. És az is, hogy nem látja.

Idegenektől egyszerűen nem lehet tanácsot kérni. Akik nem ismernek. Nem lehet senkit megterheli ekkora felelősséggel, hogy oldja meg az életedet. Ezt nektek, családilag kell megoldani. Mert mindenki más választ fog írni. Ahogy ő tanulta, ahogy ő tenné, a saját személyisége alapján.

De ha itt senki nem tud határt húzni, az asztalra csapni, meg kapcsolatot megszakítani, mert "jaj hát mégiscsak a család, meg mit fognak gondolni", akkor mi a terv a kérdéssel, mit vártok?

Borzalom, ami itt megy, meg egyéb felületen is. 90%-a az embereknek nem tud személyesen azzal az emberrel kommunikálni, akivel Vaja van. Itt kérdezi meg, hogy mit mondjon neki. Ez az emberiség egyik legnagyobb tragédiája.

aug. 1. 07:19
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Miért kell ebből ügyet csinálni, őrlődni? Ismered apádat, ismered a párodat. Tudod, melyik csinál bolhából elefántot, azt kell leállítani. Hülyeség, hogy a párodnak kell igazat adni, miért kellene ha nincs igaza. Ugyanilyen hülyeség a "mégiscsak az apám", ha ő a kötekedő. Amelyik éppen rágja a füledet a semmiért annak megmondod, hogy ne gyerekeskedjen. Ha meg egyáltalán nem tudnak kijönni egymással és te a pároddal maradnál akkor külön költöztök és csak te jársz a szülődhöz. Van olyan elég sűrűn, hogy két ember nem bírja egymást, miért kellene őket mindenáron összefésülni? Ha pedig mindkettő csak eszi az életedet akkor másik párt keresni, apukát meg évente kétszer megnézni. Ja, hogy közös ház? Kiszámolni, mennyit ér az idegrendszered, megéri-e inkább egy albérlet.
aug. 1. 07:30
 8/13 anonim ***** válasza:
23%

"de mégis nekem szóltak, mint valami "szülői értekezlet" csak magukkal törődve. Nem is tudom, hogy tőlem mit vártak?"

Csak te vagy mindkét családnak része. Ők nem.

aug. 1. 08:47
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

Én ilyenkor megmondom xy-nak, hogy AKIVEL baja van, annak mondja, én nem vagyok sem villámhárító, sem postabagoly.

Beszéljék meg felnőtt emberek módjára, egyenesen, rólam lehet leszállni. Akinek ez nem megy, és továbbra is hozzám jön, azt ignorálom.

Nem fogok két ember között közvetíteni, csak mert ők úgy viselkednek mint két ovis.

aug. 1. 09:39
 10/13 anonim ***** válasza:
38%
Így jár mindenki, aki minden irányban igyekszik megfelelni és nincs annyi felfogása, hogy mondjuk a pasiját ne vigye a mártir/vérszívó szülei közelébe. Tele a világ ilyen sztorikkal. A vége többnyire az, hogy ezek az emberek pont olyanok lesznek öreg korukra, mint akiket szidtak fiatal korukban.
aug. 1. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!