Apám nem bírja a páromat?
Nem tudok apámon kiigazodni.
Párommal 2 éve vagyunk együtt. Apám szereti hogy szorgos, munkaszerető a párom. Jár edzeni, fitt, értelmes, vág az esze, de tényleg. Csak a jókat hallottam eddig róla. Apámmal és anyámmal illedelmes, tesómmal is, más rokonokkal is.
Most apám nekiállt őt random szidni: minek dolgozik ennyit, minek jár edzeni ennyit, ezt rosszul csinálja, azt rosszul gondolja. Kritizálja őt nekem, amit rosszul veszek mert mégis a páromról van szó (bár sokszor anyámról is olyanokat panaszkodik hogy húha).
Párom tényleg többet vállal magára, mivel jövőre házprojektbe akar kezdeni és hát kell hozzá pénz. Apám úgy csinál mintha egy saját ház olyan rossz lenne. Akkor szid engem hogy minek vagyok még vele együtt, hogy hülye vagyok. Nem látom a problémát. Anyám annyit mondott hogy hadd mondja apám ki magából aztán vagy elengedi vagy feldolgozza magában. De szerintem ennek nem így kéne működnie.
Az ilyen helyzetek valóban nagyon frusztrálóak és érzelmileg megterhelőek lehetnek. Azt javaslom, hogy próbáld megérteni apád viselkedésének okait és hogy hogyan kezelheted a helyzetet úgy, hogy mindenki számára a lehető legjobb legyen.
1. **Kommunikáció**: Beszélj apáddal nyugodtan és őszintén. Próbáld megérteni, miért változott meg a véleménye a párodról. Kérdezd meg, hogy konkrétan mi az, ami zavarja, és próbálj nyitottan hozzáállni az ő nézőpontjához, még ha nem is értesz egyet vele.
2. **Apád aggodalmai**: Lehet, hogy apád aggódik valami miatt, amit nem mond el közvetlenül. Például, lehet, hogy félti a jövőtöket, vagy úgy érzi, hogy túl nagy nyomás nehezedik a párodra. Ezek az aggodalmak néha olyan formában jelenhetnek meg, mint a kritika.
3. **Tisztelet és határok**: Fontos, hogy világosan kifejezd, hogy a párod és te egy csapat vagytok, és hogy a bántó megjegyzések rosszul esnek neked. Kérd meg apádat, hogy próbáljon tisztelettel beszélni róla, még akkor is, ha nem ért egyet minden döntésével.
4. **Anya támogatása**: Édesanyád tanácsa, hogy hagyd, hogy apád kibeszélje magát, néha hasznos lehet, mert néha az embereknek csak ki kell adniuk a feszültséget. Azonban, ha ez rendszeressé válik és téged folyamatosan bánt, akkor mindenképpen szükség van arra, hogy beszélj vele erről.
5. **Közös célok és jövőkép**: Magyarázd el apádnak, hogy a párod és te közösen dolgoztok a jövőtökért, és hogy ezek a döntések a hosszú távú céljaitokat szolgálják. Lehet, hogy jobban megérti, ha látja, hogy konkrét terveitek vannak és hogy ezek a kemény munkával és áldozatokkal járó döntések végső soron a boldogságotokat szolgálják.
6. **Párod bevonása**: Ha lehetséges, próbáld meg bevonni a párodat is a beszélgetésekbe. Lehet, hogy ha apád közvetlenül hallja a párod érveit és terveit, jobban megérti és elfogadja majd őt.
Fontos, hogy a családi kapcsolatok harmonikusak legyenek, de ugyanakkor a saját boldogságod és a párkapcsolatod is prioritás kell, hogy legyen. Ha a helyzet továbbra is feszült marad, érdemes lehet szakember segítségét is kérni, például egy családterapeuta vagy párterapeuta bevonását.
Mi a célja annak az idiótának, aki mindent lepontoz a béka segge alá?
21. és 22. teljesen jót írt.
Amúgy meg, amit itt páran írnak, hogy hátha tud valami olyat az apuka a pasiról, amit a kérdező nem tud, erről az a véleményem, hogy: Akkor ha apuka olyan marha becsületes lenne, akkor leülne négyszemközt a lányával, és egyszer elmondaná neki. Aztán a kérdező vagy él az információval, vagy nem. Így tenné egy normális szülő.
Nálunk exem anyja akkor kezdett fúrni és sértegetni meg beugatni nekem, amint tudatosult benne, hogy nem futó kaland vagyok, hanem komoly kapcsolat.
Végül elhagytam az exemet, mert szerinte: "semmi baj anyával, tudod ő ilyen". Nekem meg ez nem kell.
24#
És ez miért baj?
Szerintem tök jó válaszokat írt, és nagyobb segítséget ezen az oldalon nem fog kapni
ma 06:57
Ez ChatGPT, mi?
Sokat használom, nagyon jókat tud mondani, ha jól kérdezel :)
#22 tulajdonképpen mindig előjön valami problémával éppen mi nem tetszik neki, de a konkrétot hogy na mi is az a nagy ok amiért éppen az b*sztatja őt hogy párom MIT ESZIK, azt már nem mondja. Legutóbbi megszólalása az volt hogy párom szálkásít és hogy egy személyi edzőtől kapott étrendet használva főzött magának ezt-azt. Apám, aki legalább 40 éve nem látott edzőtermet belülről, elkezdte mondani mondani hogy "jaj a csirkével nem lehet lefogyni" "jaj a napi 3 óra edzés sok" (párom eddig 2 órákat edzett, abból fél óra mindig csak a várakozás). És most ez b*sztatja a csőrét.
Konkrét oka ismeretlen, mindig csak kisebb okokat tud mondani
28-as, azon is gondolkodj el, hogy a párod mikor lesz torkig apád fszkodásával és hagy el téged a francba.
Mit teszel, hogy megvédd őt ettől? Miért kell egyáltalán hazavinned és aztán hallgatnia a beledumát?
Nekem eszem ágában nem volt hazavinni a vőlegényemet. Nyolcéve élünk együtt, anyám pontosan háromszor találkozott vele - és nem is fog túl sűrűn, ugyanis ismerem őt és tudom, milyen ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!