Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Születési anyakönyvi kivonatot...

Születési anyakönyvi kivonatot bárki kérvényezhet bárkiről?

Figyelt kérdés
Meg kell indokolni kérvényezésnél, hogy miért kell? Vagy mi a kapcsolat? Megtagadhatják?

júl. 24. 16:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy ez nem így működik...

Ez egy hivatalos dokumentum. Nem csak kiadják bemondásos alapon bárkinek.

júl. 24. 16:18
 2/18 anonim ***** válasza:
98%
Persze, személyi igazolványt is kikérheted bárkiét! Gyere le Jóisten...
júl. 24. 16:27
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Másét csak akkor kérheted ki, ha erről az adott személy ír számodra meg meghatalmazást. Kivéve, ha gondviselője vagy az illetőnek.
júl. 24. 16:58
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajátodat kérheted és azét akinek törvényes képviselője vagy.
júl. 24. 17:16
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy merült fel ez a kérdés? Kiét akarod kikérni vagy ki akarja a tiedet? Hazudtál valakinek az életkorodról?
júl. 24. 17:20
 6/18 anonim ***** válasza:
21%
Tőlem ne kérjél, mert nem tudok adni.
júl. 24. 17:35
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Ferjem tavaly igenyelte az ugyfelkapurol. Termeszetesen csak a sajatjat, maset nem lehet.
júl. 24. 18:15
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták, csak sajátot vagy akinek törvényes képviselője vagy. Nagyon max meghatalmazással másét és igen, nem hogy megtagadhatják, megtagadják ha nem ezek az opciók állnak fent. Az egy hivatalos okirat, nem csak egy papírfecni.
júl. 24. 19:38
 9/18 anonim ***** válasza:
73%
Apukáméra volt szükségem örökösödési ügyben. Születési helyén kérvényeztem, kiadták. Az elhunyt, aki után örököltem, unokatestvérem volt apai ágról, ezért kellett az anyakönyvi kivonat.
júl. 24. 21:14
 10/18 A kérdező kommentje:

15 éve élek külföldön és egy magyar származású, de magyarul már nem tudó ismerősöm kért meg arra, hogy segítsek neki megszerezni a Budapesten 1941-ben született nagypapája születési anyakönyvi kivonatát.

Én gondoltam, hogy nem adják csak úgy oda bárkinek, és reméltem is, szóval örülök a válaszoknak, köszönöm.

Nem tudom, hogy mire kell neki, talán megkérdezem, mondjuk azt sem tudom, hogy hol kell kérvényezni, talán önkormányzatnál, nem?

Ráadásul ha Budapest, akkor kerület is kéne, nem? Ráadásul elég tömegneve van, még ha nem is Kiss vagy Kovács, de hasonló és majdnem ennyire gyakori, és nem tudom, hogy hogy tudok segíteni neki akkor...

Van ötletetek? Küldjem a magyar követségre, ott tudnak neki segíteni?

Gondolom, kell bizonyítania, hogy az illető tényleg a nagypapája...

júl. 24. 22:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!