Felbontani az eljegyzést a másik családja miatt, vagy ezt el kell viselni?
Menyasszonyommal ősszel házasodunk, ahogy közeledik a dátum, a családjával egyre több a konfliktus.
Például a mostani, hogy a nagyija kitalálta, meg kell hívni valami huszonhetedik unokatestvért az egész pereputtyával, akiket én nem ismerek, menyasszonyom is 10+ éve látta őket utoljára, még gyerekként.Ő sem akarta őket meghívni, fel sem merült, nagyika köti az ebet a karóhoz, hogy neki az mekkora szégyen lesz, ha nem lesznek meghívva, ő biztos nem marad szégyenben, inkább nem is jön akkor... Párom az 5. ezzel kapcsolatos telefonhívásnál közölte, hogy jó, akkor nem jön, nem érdekli. 20 perc múlva jött a telefon anyóstól, hogy ez mi volt, hogy beszélhetett így a mamával, azóta neki 160 a vérnyomása. Menyasszonyom először kiállt magáért, tegnap aztán csak felhívta a nagyit, hogy bocsánatot kérjen.
Már mikor meghallottam a negédes, mézesmázos "Szia Mamikaaa" köszönést, a falat kapartam volna, és az a baj, hogy mindennel kapcsolatban ez megy. Először próbálja, próbáljuk elsimítani, megoldani, utána ő felcsattan a családdal szemben, végül eltelik pár nap és ő kér bocsánatot, akkor is, ha nem volt igaza.
Eddig ennyire ez nem volt vészes, volt mondjuk félévente 1-2 ilyen, most havonta van ennyi. Tudom, gondok mindenhol vannak, lehetne rosszabb is, de ha arra gondolok, hogy ez vár egész életemben, kiugranék az ablakon. Holnap is mennénk szüleihez, már most nincs kedvem, mert biztos lesz megint valami.
39, szerintem meg semmit nem változott a férjed, ő ugyanazt csinálja amire nevelték..semmit. Majd te összeveszel helyette , ő meg marad a jófiú. Tudod ki akarna villámharító lenni.
Az mondjuk vicces hogy a saját házában röhögtétek ki anyóst...ha ekkora nagy szátok volt mért nem aludtatok máshol?
Nézd. A legegyszerűbb dolog a következő. Leülsz a menyasszonyoddal és elmondod neki, hogy elszeretnéd napolni az esküvőt, mert te nem vagy biztos benne, hogy a családi befolyással te együtt tudsz élni.
Nem kell személyesre venni, nem kell támadni. Csak így ahogy írtam, sértegetés nélkül.
Elmondod, hogy úgy érzed, a családi vélemény a ti esküvőtőkről szerinted neki fontosabb, mint a te véleményed. És amíg ehhez nem tud felnőni, hogy ti összekötitek az életeteket addig te nem szeretnéd ezt a házasságot, mert nem tudod az ő befolyásuk alatt leélni az életed.
És igen, sajnos választás elé kell állítanod. Elmondhatod, hogy nem szakítani akarsz, hanem időt adni magatoknak, hogy megláthasd vagy e olyan fontos neki, hogy a nagyi, vagy anyuka véleményét leépítse érted. Mert ez nem az ő esküvőjük, hanem a tied.
42
Mert nem érdekelt amit mondanak. Nevettünk rajtuk. És igen, villámhárító vagyok. Megvédem a férjem a hülye anyjától. De mint írtam is, sokszor elküldi őket a fenébe ő is, csak 3 nap múlva erre senki nem emlékszik, és úgy hívják fel egymást mintha semmi sem történt volna. De náluk ez az egész családban így van. Tudod vannak dolgok az életben amiket el kell engedni. Ne aggodalmaskodj annyit egy idegen életén, hogy jujj de xar nekem. Mert nekem nem xar ez így. Nyilván ha a férjem az anyja mellé állna más lenne. De nem áll és semmi gond, mert jó messzire költöztünk.
46
Teljesen mindegy, hogy ki fizeti. Jesszus. Ha fizetem a gyerekemnek az esküvőjét, akkor sem várom el, hogy olyan legyen ami nekem tetszik. Azért fizetem, hogy ők boldogak legyen, örüljenek és minden úgy lehessen, ahogy ők szerették volna. Minden más szülő aki nem így gondolja, az csak egy nárcisztikus mérgező fas*, aki saját magának rendezi a gyereke esküvőjét, nem pedig a gyerekének.
ma 17:24
Nem mindegy ki fizeti. Mivel "pereputty-ról van szó, ezek szerint százas nagyságrendű vendégsereg lesz. És akkor mi a f@szt kell hőzöngeni azon, hogy a vőlegény vagy menyasszony helyétől 20 méterre kik ülnek még, akiket meghívott a lakodalom anyagi rendezője?
Ha én fizetek egy -esetünkben több milliós rendezvényt, azért hagy legyen már ahhoz is közöm, kik jönnek el. Azt senki nem mondta hogy melléjük kell ülni, beszélgetni kell velük.
"ha arra gondolok, hogy ez vár egész életemben, kiugranék az ablakon"
Pedig ez lesz egész életedben, ha a menyasszonyod nem növeszt tököt.
Mindenbe bele fognak szólni az életetekbe, MINDENBE. Mert a feleséged hagyni fogja, ebben biztos vagyok.
Például hol vegyetek lakást, házat, minek ott, miért nem amott. Miért olyan autót. Miért azzal a céggel csináljátok a felújítást, majd Józsi féláron megcsinálja (jó szar eredménnyel). Hogy miért nem terhes már a feleséged. Miért nem szoptat, hogy képzeli, próbálkozzon csak tovább, hetekig, üvöltve sírva, ez a nő dolga, a tápszer méreg. Hogy szülés utáni depresszió nem is létezik, mit sajnáltatja magát. Hogy minek akarja bölcsibe rakni, a nő helye otthon van. Hogy ideje a második gyereknek, a szomszéd Julika bezzeg már négyet szült. Hogy a gyereketek hova járjon suliba. Hogy te, a vejük minek dolgozol adott helyen, majd ők tudnak jobb munkahelyet, ahol Pistike is dolgozik, menjél csak oda te is. Hogy minek akartok kettesben lenni a gyerek mellett is néha, mit képzeltek, ő, mint nagyszülő nem a csicskásotok, majd vigyáz az unokára, ha kedve van, nem fog hozzátok igazodni. Hogy kutyát kell venni, majd ő vesz az unokának, és már hozza is, kérdezés nélkül.
Nem sorolom tovább.
Te is pontosan tudod, hogy ez lesz.
Vagy menekülsz, vagy lesz egy nagyon kemény határidőhúzás, amit a menyasszonyodnak kell megtenni a kontrolláló családjával szemben. Te ezt nem tudod megtenni helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!