Felbontani az eljegyzést a másik családja miatt, vagy ezt el kell viselni?
Menyasszonyommal ősszel házasodunk, ahogy közeledik a dátum, a családjával egyre több a konfliktus.
Például a mostani, hogy a nagyija kitalálta, meg kell hívni valami huszonhetedik unokatestvért az egész pereputtyával, akiket én nem ismerek, menyasszonyom is 10+ éve látta őket utoljára, még gyerekként.Ő sem akarta őket meghívni, fel sem merült, nagyika köti az ebet a karóhoz, hogy neki az mekkora szégyen lesz, ha nem lesznek meghívva, ő biztos nem marad szégyenben, inkább nem is jön akkor... Párom az 5. ezzel kapcsolatos telefonhívásnál közölte, hogy jó, akkor nem jön, nem érdekli. 20 perc múlva jött a telefon anyóstól, hogy ez mi volt, hogy beszélhetett így a mamával, azóta neki 160 a vérnyomása. Menyasszonyom először kiállt magáért, tegnap aztán csak felhívta a nagyit, hogy bocsánatot kérjen.
Már mikor meghallottam a negédes, mézesmázos "Szia Mamikaaa" köszönést, a falat kapartam volna, és az a baj, hogy mindennel kapcsolatban ez megy. Először próbálja, próbáljuk elsimítani, megoldani, utána ő felcsattan a családdal szemben, végül eltelik pár nap és ő kér bocsánatot, akkor is, ha nem volt igaza.
Eddig ennyire ez nem volt vészes, volt mondjuk félévente 1-2 ilyen, most havonta van ennyi. Tudom, gondok mindenhol vannak, lehetne rosszabb is, de ha arra gondolok, hogy ez vár egész életemben, kiugranék az ablakon. Holnap is mennénk szüleihez, már most nincs kedvem, mert biztos lesz megint valami.
Menekulj!
Ne vegyel felesegul egy ilyen rokonsagot!
Teljesen mindegy mit írunk.
A kérdező el fogja venni feleségül, mert szereti. És bizony viselni fogja a rokonság irányító szerepét.
Ilyet, hogy még ő kér bocsánatot a mamától, mert nem akar valakit, vagy valakiket meghívni a SAJÁT esküvőjére! Nonszensz! Vicc!
Menekulj, jobban jársz!
Az én férjem úgy lett nevelve, hogy a szüleinek ő ne pofázzon, ne beszéljen vissza, értsen egyet velük, ha meg nem, akkor törődjön bele az akaratukba a vita elkerülése miatt.
A lakodalmunk előtt mindketten szétcsúsztunk. Gyakran éreztem amit te, hogy eddig minden rendben volt, most meg anyóspajtás miatt kb. nem tudunk egymáshoz szólni, mert az esküvőhöz lyukadunk ki és megint összeveszünk rajta a férjemmel.
Sajnos az anyja akaratának nem igazán tudott ellent mondani, mert a szokások, mert a rokonok stb. Sakkban tartották folyamat a férjemet, aki ugyanígy néha csúnyán összeveszett velük, de aztán pár nap múlva mintha semmi nem történt volna.
Ekkor tudtam hogy itt egy dolog történhet. Tönkremegyünk vagy kiállok a kapcsolatunkért, a lakodalmunkért és meglátjuk mit lép erre a férjem.
Nem soká ki is jött a lépés, majd mindennap összeszólalkoztam az anyjával, hogy hagyjanak minket békén, majd mi mindent eldöntünk. Anyósom a hátam mögött és a szemem előtt is próbálta manipulálni a fiát, de onnantól kezdve hogy en kiálltam az anyjával szemben, már nem engedett neki semmiben. Mindenre annyit válaszolt, hogy úgy legyen ahogy én akarom. Ő ezzel kiszállt a beszélgetésből, én pedig minden alkalommal lerendeztem a kedves szülőket. Nyilván én lettem manipulatív xarozva általuk, mikor ők csinálták az nem számított.
De együtt maradtam a férjemmel, volt egy csodás lakodalmunk (amin anyóssal persze muszáj volt összeveszni vagy 3x csak aznap) es gyerekeink. Ha anyósomék nagy ritkán eljönnek, szépen viselkednek, mert raktam már ki őket a házból. A férjem ezeket továbbra is passzívan kezeli. Ha nem mondom, magától sokáig tűri a bántást, de ha mondom, hogy akkor el lehet menni mert nem vagyok kíváncsi erre vagy arra akkor mellém áll, hogy vagy befejezik, vagy elmennek.
36
Szuper nő vagy! Így kell csinálni! Gratulálok!
Közben jót is nevettem a sztoryn. Remélem a kérdező példát vesz a történetből, bár nem hiszem.
"volt egy csodás lakodalmunk (amin anyóssal persze muszáj volt összeveszni vagy 3x csak aznap)"
Nem mindenki így definiálja magának a csodás lakodalmat...
"A férjem ezeket továbbra is passzívan kezeli."
Eléggé a gyomorfekély irányába mutató élet lehet... (hogy rosszabbat ne is említsek...)
38
Nem, nem lesz tőle gyomorfekélye. Passzívan kezeli, de olyan értelemben hogy lexarja már mit pattognak. Nem veszik velük össze, mert náluk minden esetben kell annyira tisztelni a szülőt, de mivel tudja, hog majd én elküldöm őket az anyjukba, ő teljes nyugodalommal hallgatja ezeket a dolgokat már. :)
"Nem mindenki így definiálja magának a csodás lakodalmat..."
A csodás lakodalamat úgy értettem, hogy majdnem minden olyan jól sikerült, ahogy elterveztem. Voltak bakik, de nagyrészt minden álmom teljesült, mert nem hagytuk magunkat az érzelmi zsarolásnak, úgy lettek elszervezve a dolgok, ahogy mi megálmodtuk. Az, hogy össze kellett veszni anyóssal azon a napon, héten pár alkalommal csak körítés volt, lévén kell egy kis izgalom is az életbe. Például az egyik ilyen volt, hogy nem aludhatok előtte lévő nap együtt a férjemmel. Elmondtam szépen, hogy nem. De igen, hagyomány, volt a válasz. Mondtam neki hogy nem és téma lezárva. Hallottam este 2 szobával arrébb is (az ő házukban aludtunk előtte este) hogy mekkora pofátlan suttyó vagyok. De tudod tudni kell a dolgokat elengedni. Mi csak röhögtünk az ágyban rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!